Kuva: Heikki-Pekka Miettinen

Sanat, sivut ja
sadut

Kutsu lasten ja nuorten
kirjoituskilpailuun

Sivut, sanat ja sadut- kirjoituskilpailu | Työryhmä | Kirjastopäivä 2003 | Kirjastopäivän ohjelma

Pispalan asukasyhdistys, Kirjastoyhdistys ja kumppanuusprojekti järjestävät kirjoituskilpailun Pispalan, Tahmelan ja Hyhkyn lapsille ja nuorille. Kirjoituskilpailuun voivat osallistua kaiken ikäiset lapset ja nuoret.

Kilpailussa on neljä sarjaa:

A) Alle 8-vuotiaiden sadutus (lapset kertovat, aikuiset kirjaavat). Aihe on vapaa.

B) 8-12-vuotiaat. Kirjoituksen aiheen tulee liittyä Pispalaan, Tahmelaan tai Hyhkyyn. Odotamme kilpailuun kertomuksia, satuja, näytelmiä, sketsejä, runoja, sanoituksia ja asiakirjoituksia.

C) 12-18-vuotiaat. Kirjoituksen aiheen tulee liittyä Pispalaan, Tahmelaan tai Hyhkyyn. Odotamme kilpailuun kertomuksia, satuja, näytelmiä, sketsejä, runoja,sanoituksia ja asiakirjoituksia.

D) Erikoissarja kaikenlaisille teoksille, jotka yhdistävät kuvaa, tekstiä ja ehkä myös ääntä. Verkkosivujen laajuus saa olla korkeintaan kolme "sivua" näyttötarkkuuden ollessa 1024 x 768. Sarja on avoin kaikille alle 18-vuotiaille. Verkkosivujen teosta järjestetään myös kurssi.

Jokaisen sarjan parhaat palkitaan lahjakorteilla. Palkitut saavat itse päättää, haluavatko lahjakortin kirjojen, elokuva- ja teatterilippujen, musiikin vai esimerkiksi tietokonetarvikkeiden hankintaan. Palkintojen yhteisarvo on 400 euroa.

Toimita työsi 21.3.2003 klo 16 mennessä Pispalan kirjastolle laatikkoon tai postitse osoitteella Pispalan kirjasto, Kilpailu, Tahmelankatu 14, 33240 Tampere.

Laita kilpailutyöhösi nimimerkkisi ja ikäsi. Laita mukaan myös kirjekuori, jonka päällä on nimimerkkisi. Laita kuoreen sisälle nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi, jos sinulla sellainen on. Jos mahdollista, toimita työsi myös tietokonelevykkeellä. Kilpailun raatiin kuuluu kirjallisuuden ammattilaisia ja harrastajia, aikuisia ja nuoria.

Kilpailun järjestäjillä on oikeus julkiaista valikoima kilpailuun osallistuvia töitä Pispalan verkkosivuilla http://www.pispala.org ja vihkosena. Jos haluat, että oma työsi julkaistaan nimimerkillä, laita siitä tieto työsi mukaan.

Kuva: Mirita Heinämäki

Kilpailun tulokset julkistetaan Pispalan lasten ja nuorten kirjastopäivänä, sunnuntaina 27.4.2003. Silloin esitetään kirjoituskilpailun mehukkaita paloja esitetään ja muutakin ohjelmaa riittää koko päiväksi.

 

Kirjoituskilpailu ja lasten kirjastopäivät ovat osa keväällä vietettäviä Pirkanmaan lastenkulttuuriviikkoja.
Kilpailua tukee Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto.