Pispalan kirjastotalon lauteilla

Talvi 2003

Takaisin runolauteille

Etusivu

Ohjelma

Kaksi varpusta muistelee

Lauteet

Runo on salaisuus

Riimu

Laulu

Runoilijoitten ja tarinankertojien esittely ja tapahtumien Jäljet: kuvat, äänet ja videot.

Runous oli ehdottoman suosittua Suomen nuorison keskuudessa 1910- ja 20-luvulla. Viikoittain kokoonnuttiin jonnekin kylän yhteiseen tilaan runoiltamiin, ja esitetyt runot jäivät nuorten esittäjien mieliin koko elämän ajaksi.

Runo kulki kaiken kansanluokan mukana. Pispalassa yksi jos toinenkin virkkoi Viitaa, vielä tänä päivänäkin. Edelleenkin kuulee usein häntä lainattavan Rajaportin saunalla. Pispalan saunan lauteilla runo on aika ajoin hengissä, vaatteitta ja paljaana, lauluinakin. Eikä lauluilla tarkoiteta tässä vain joitakin hokemia.

Tampereella on sitä paitsi aina kuultu hyviä juttuja. Tarinoitahan kerrottiin, jotta jokainen "oppis itte ajatteleen" ja kun mitään mustavalkoista totuutta ei ole.

"Pispalan kirjaston lauteilla" kerää runot ja riimut, neuvot ja avut, yhteen, ja laskee vapaaksi jälleen laulun, salaisen ja ilmeisen. Runoilijat ja tarinankertojat kertovat suosikkikirjallisuudestaan, omista töistään sekä tietenkin…runoilevat Pispalan kirjastotalolla (Tahmelankatu 14) sunnuntaisin klo 15 2/11, 9/11, 16/11, 23/11, 30/11, 7/12 ja 14/12. Paikalle saapuvat mm. Risto Ahti, Risto Lindroos, Jukka Koskelainen, Sammakosta Seppo Lahtinen ja Henry Lehtonen, Panu Tuomi sekä yllätysvieraita.

© Pispalan Tietotupa / Jussi Rovio - Viimeksi muokattu: 07.02.2017 20:15:21.