Tahmelan monitoimitalo on vuokrattavissa

Tampereen kaupunki on pistämässä vuokralle Tahmelan monitoimitalon eli entisen Pispan huvilan. Kaupunki hakee vuokralaisia yleisellä haulla. Hakuilmoitus julkaistiin Aamulehdessä 10.10.2018.

Vuokra-aika on määräaikainen. Se alkaa 1.1.2019 ja kestää vuoden 1921 loppuun. Kirjalliset tarjoukset tulee toimittaa 15.11.2018 mennessä.

Monitoimitaloon liittyvä esittelyaineisto ja muun muassa kuntoarvio löytyy kaupungin sivuilta >> www.tampere.fi/tahmelanmonitoimitalo

Kohteen esittely on torstaina 18.10.2018 klo 14.00 - 16.00.

Tahmelan monitoimitalo

Tampereen kaupunki on nyt siis vuokraamassa huvilaa sopivaksi katsomalleen taholle tietyillä ehdoilla. Tärkein on se että vuokraaja huolehtii kaikista ylläpitomenoista ja lisäksi vastaa kunnossapidosta.

Vuokraamismahdollisuus avautuu sen kautta että talo kuuluu kesken olevan Pispala-Tahmelan kaavauudistuksen piiriin ja kaupunki ei  myy kiinteistöä ennen kuin kaavauudistus on tehty. 

Voimassa olevassa kaavassa (vuodelta 1978) tontin käyttötarkoitus on osoitettu merkinnällä YOS-10, joka merkitsee sitä että talo kuuluu opetus ja sosiaalista toimintaa palvelevien rakennusten korttelialueeseen. Käyttötarkoituksen muutos esimerkiksi asumiskäyttöön vaatii kaavamuutoksen. Tahmelan aluetta käsittelevä kaavavaihe tullee käsittelyyn vuoden 2019 aikana ja saattaa kestää hyvinkin pari vuotta.

Monet ovat kuitenkin sitä mieltä, että talo pitäisi säilyttää asukkaiden yhteiskäytössä jatkossakin. Tämän puolesta on syntynyt vaatimusliike. Liike vaatii kunnioittamaan myös talon käyttöön liittyvää yhteisöllisyysehtoa.

Pispat (Sulo ja Sanna Pispa) myivät talon 1950-luvun alkupuolella kaupungille "kohtuuhinnalla sillä ehdolla, että rakennus otettaisiin sosiaaliseen käyttöön".

Talon yleishyödyllisen käytön puolustamiseksi on luotu facebookryhmä sekä vaatimusadressi.

Keskusteluja monitoimitalon käyttömahdollisuuksista, uudesta tilanteesta ja sen vaatimista toimenpiteistä voit seurata ja kommentoida >> täällä.
Vaatimusadressi perusteluineen löytyy >> täältä

Taloa hallinnut A-Kilta on joutunut luopumaan vuokraamastaan tilasta. Monitoimitalon päivätoiminta loppui 31.5.2018 ja A-Killan osalta talo tyhjeni viimeistään elokuussa. Kesäkuun alusta lukien ovet ovat olleet avoinna vain kuntouttavan ryhmätoiminnan asiakkaille ja tämäkin toiminta päättyi viimeistään elokuussa 2018.

Tampereen A-Killan ylläpitämän talon päiväkeskus palveluineen on toiminut 1990-luvulta lähtien kaikkien tamperelaisten käytössä. 

Päiväkeskuksessa on voinut tavata ihmisiä ja ruokailla edullisesti. Käytettävissä on ollut pyykinpesukone, askarteluhuone, biljardipöytä, soutuvene, sauna, suihku, kirjoja, lehtiä, pelejä, tietokone, televisio ja grillauspaikka.

Erityisesti sauna uintimahdollisuuksineen on ollut monille tärkeä kohtaamispaikka.

Tiedotustilaisuus

Tampereen A-Kilta ry järjestämässä tiedotustilaisuuden tiistaina 12.6.2018 kaupunkia edustanut Tilakeskus Oy:n kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm ilmoitti myymisen syyksi sen, että "kaupungilla ei ole talolle käyttöä ja että se on huonossa kunnossa, peruskorjauksen tarpeessa. Vuokraamista ei haluta, koska se ei ole kattanut läheskään kaikkia kuluja".

Tampereen A-Kilta ry:n toiminnanjohtaja Vesa Vaittinen toivoi että talo säilyisi jatkossakin yhteisöllisessä, sosiaalisessa käytössä. Tiloissa on ollut sosiaalista toimintaa ainakin vuodesta 1948 lähtien. Ensin lastenkoti, sitten vuodesta 1977 naisten suojakoti. A-Kilta aloitti vuonna 1991.

Vasemmalla oleva kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm tulee ehdottamaan asunto- ja kiinteistölautakunnalle tontin myymistä. Vuodelta 1952 peräisin olevassa kauppakirjasssa ei ole talon käyttöön tai edelleen luovutukseen liittyviä ehtoja. Tontille tehdään rakennushistoriallinen inventointi ja mahdollisesti asemakaavallinen muutosehdotus.

Kuitenkin talon tuleva käyttö on lopulta poliitikkojen käsissä. Ratkaisevassa asemassa on asunto- ja kiinteistölautakunta ja viime kädessä valtuusto. Voidaan päättää toisinkin kuin mitä virkamiestasolta ehdotetaan.

Pispan huvila Tahmelanniemessä

Tiedotustilaisuuteen osallistuivat myös Pispan suvun edustajina Kaija Pispa ja mietteliäs Maija Pispa. Molemmat toivoivat että rakennus säilyisi kaikkien käytössä. Suvulle yhteisöllinen käyttöehto on fakta.

Huvilan suunnitteli arkkitehti G. Schreck

Kaija Pispan mukaan Tahmelanniemen huvila rakennettiin Pispalan kylän Pispan kantatalon ns. vasikkahakaan. Huvilan suunnitteli ja rakensi arkkitehti Schreck perheelleen n. 1890. Sen jälkeen huvilalla oli muutamia omistajia, kunnes Sulo Pispa lunasti sen perheelleen v. 1920.

Tontti rajattiin 2 hehtaariksi. Se aidattiin, koska alueella laidunnettiin lehmää ja hevosta. Rannassa oli hirsisauna ja pihalla oli ulkorakennus, jossa oli vaunu- ja hevostalli ja aitaus lehmälle

Puut ja puutarha olivat Sulo ja Sanna Pispan perheen kiihkeän harrastuksen kohteena. Puutarhaa rakennettiin ja kerättiin sinne kasveja, tehtiin kiveyksiä, istutuksia, käytäviä, se oli suuri ja kukoistava ja siellä vietettiin paljon aikaa.

1930-luvulla maanviljelys oli Pispan mailla alkanut käydä hankalaksi asutuksen leviämisen myötä. Sulo Pispa sai ostaa äitinsä kotitalon Ollilan Ylöjärveltä. Tuolloin perhe muutti pois Tahmelan huvilasta, joka vuokrattiin ulkopuoliselle.

Sisällissodan kokemukset

Sulo ja Sanna Pispan perhe vietti koko 1918 sisällissodan ajan Pispalassa. He näkivät naapuriensa, punaisten puolella olleiden, kurjuuden ja nöyryytyksen. Paljon pispalalaislapsia jäi orvoiksi. Sodan jälkeisissä tautiepidemioissa heidän omakin lapsensa kuoli.

Omien kokemustensa vuoksi Sulo Pispa ei voinut ajatellakaan Tahmelan huvilaa tonttikeinottelijoiden käsiin. Hän koki velvollisuudekseen olla pispalalaisten puolella ja tehdä jotakin heidän hyväkseen

Sulo Pispa halusi myydä huvilan Tampereen kaupungille. Hän nimenomaan ei halunnut myydä sitä yksityiselle ajatellessaan huvilan ja sen tontin joutuvan keinottelijoiden käsiin. Huvila tontteineen myytin vuonna 1951 halvalla hinnalla, sillä ehdolla, että huvila tulee yleishyödylliseen sosiaaliseen käyttöön.

On myös tieto, että tonttia ei saanut lohkaista, vaan se piti säilyttää kokonaisena. Nämä tiedot ovat suvussa säilyneet. Sulo Pispan lapset Juha Päiviö Pispa ja Raili Tellervo Pispa kertoivat asiasta useita kertoja isänsä kertomana. Suvun jäsenille asia on fakta.
(Kaija Pispan kirjoittama selvitys 11.6.2018.)

Pispan huvila Pyhäjärven puolelta

Pyhäjärven pohjoispuolen huvilavyöhyke

Pispan huvila ja pihapiiri edustaa alueella harvinaistunutta 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun huvilakulttuuria. Myöhemmin rakennus on otettu ympärivuotiseen asuinkäyttöön ja muutettu lastenkodiksi ja sitten naisten turvakodiksi ja lopulta A-killan toimitiloiksi.

1890-luvulla Tampereen kauppiaat ja insinöörit rakennuttivat perheilleen useita kesähuviloita, Pyynikin Joselininniemestä lähtien aina Hyhkynlahteen saakka.

Tunnetuin huvila on J. Lilljeroosin Villa Varala, jonka suunnitteli Karl Snellman, valtiomies Snellmanin poika vuonna 1892. Huvilat olivatkin yleensä tunnettujen arkkitehtien suunnittelemia.

1900 luvun alussa Villa Varalan lähelle, Tahmelan puolelle nousi arkkitehti Georg Schreckin perheelleen suunnittelema ja rakennuttama upea kolmikerroksinen kesähuvila. Myöhemmin siinä toimi Varalan retkeilymaja lähes 30 vuotta.

Hyhkyn puolella vanhin on kauppias L.Tallgvistin vuosina 1891-92 Karvolan maille rakennuttama huvila. Nykyisin Onnela nimellä tunnettu huvila sijaitsee lähellä Pispan palvelukeskusta.

Pyhäjärven huviloihin pääsi vanhoja hevosteitä pitkin. Suosituinta oli kuitenkin kulku laivalla. Esimerkiksi kesällä 1895 höyryalus Sampo aloitti säännöllisen kulkunsa Tampereelta Maatiaisiin ja matkalla poikkesi Varalan, Tahmelan ja Hyhkyn laitureihin.

Pispan huvilan tavoin varakkaan väen rakennuttamat kesähuvilat otettiin myöhemmin ympärivuotiseen käyttöön. Vanhoista huviloista jäljellä on vain Villa Varala, Pispan huvila ja Hyhkyn Onnela.

Tahmelan huvilatyyliset rakennukset

Tahmelassa oli poikkeuksellista se, että huviloita tai huvilatyylisiä taloja rakennettiin ympärivuotiseen käyttöön myös ns. sisämaahan, muutama sata metriä Pyhäjärven rannasta.

Tälläisia olivat muun muassa omena- ja päärynäpuutarhastaan tunnetun Peter Sladeyn huvila, agronomi Ernst Wahrenin huvila, jossa toimi v.1918 sotasairaala ja vuoteen 1959 asti lastenseimi sekä vieläkin ulkoapäin alkuperäisessä kunnossa oleva Edward Hildenin pitsihuvila (1894), joka tunnetaan myös talona, jossa runoilija Yrjö Jylhä asui.

Tahmelan huvila-asutus ja siihen liittyvä rikas huvilakulttuuri puutarhoineen ja ainutlaatuisine kasvistoineen on paljolti vielä tutkimatta. Vastaavanlainen Pyhäjärven eteläpuolen Härmälän huvila-asutus Hatanpään kartanoineen ja kasvipuutarhoineen on paljon tunnetumpi. 

Olisiko tässä eräs käyttötarkoitus Tahmelan monitoimitalolle. Kulttuurihistoriallisena paikkana, huvilakulttuurin elvyttäjänä ja matkailukohteena.

Tahmelaa ja Ansiokalliota vuonna 1961 (Ensio Kauppila 1961 Vapriikki). 

Etualalla Pyhäjärvenrannan huvilavyöhykettä. Oikealla Villa Varala, Varalan Kisapirtin ja Voimisteluhallin alapuolella. Kuvan keskellä arkkitehti G.Schrekin 1900-luvun alussa suunnittelema upea huvila, jossa oli 1950-luvulla mm. Varalan retkeilymaja.

Seuraavana erottuu tohtori N.G Durchman 1890-luvulla rakennuttama kesähuvila. Siinä toimi 1920-luvulla yksityinen Kalliolan punaorpokoti. Edessä oleva niemi tunnetaan Suuruspäänä.

Seuraava niemi onkin Tahmelanniemi. Rannassa oli vielä 1960- ja 1970 luvulla hirsisauna. G.Schrek suunnitteli Pispan huvilan n. 1890, mutta voi olla että hän ei asunut perheineen siinä kovinkaan pitkään tai ei ollenkaan, koska muutaman sadan metrin päähän nousi toinen huvila.

Pispan huvilan asukkaista vuosilta 1890 -1915 ei vielä ole varmaa tietoa. Tiedetään, että huvilan osti vuonna 1916 kuuluisa laivanrakennusinsinööri G.A.Westerståhle perheelleen ympärivuotiseen käyttöön. Samalla maan vuokraoikeus siirtyi hänelle. Westerståhle tunnetaan mm. Pohjola-laivan sekä vieläkin liikenteessä Näsijärvellä olevan Intti-salonkilaivan suunnittelijana.

1920-luvun alussa Sulo Pispa lunasti tilan. 1930-luvun lopulla ja 1940-luvulla huvilassa asui vuokralla Pispan koulun opettaja ja kunnallismies Toivo Lähdesmäki perheineen.

Tahmelan työväen yhdistyksen aloitteesta Tampereen kaupunki vuokrasi Pispan tilan vuonna 1948 lastenkodiksi (Kansan Lehti 7.1.1948). 1950-luvun alussa kaupunki osti tontin. Kauppakirja on päivätty vuodelle 1952.

Pispan huvilan ja Kalliolan välissä oli vielä kauppahuone Tirkkosen Uramona tunnettu huvila, jonka saunan harkkoperustukset näkyvät vielä rannassa.

Uramon viereen Ansiokalliolle alkoi pian 1900-luvun alussa nousta työväestön torppia. Vasaran kalke karkotti huvila-asukkaat ja Uramokin vuokrattiin  tavalliseksi asuintaloksi. Kun posteljooni Johan Kannoston perhe vuonna 1932 muutti huvilaan, sen omisti Verho- ja paitatehdas. Huvila purettiin 1960-luvun loppupuolella.

TaHvella tärkeä ottelu Salibandyn Suomen Cupissa

Salibandyn Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelu Tahmelan Vesa - Happee Steamers la 13.10.2018 klo 15.00. Tampereen Tenniskeskus Ruotula.

Salibandyn Suomen Cupissa Tahve kohtaa lauantaina 13.10 kakkosdivarissa pelaavan Happee Steamersin. Vastus on kova, sillä jyväskyläläisjoukkue voitti viime vuonna alueellisen haastajacupin mestaruuden. Silti kaikki on mahdollista, yllättihän Tahve edellisellä kierroksella myös kakkostasolla pelaavan turkulaisen Wirmon.

Salibandyn Suomen Cup 30 vuotta

Salibandyssa cupin mestaruudesta pelataan 30.kerrran. Mukana on 143 joukkuetta. Tahve on haastajatason sarjassa, johon kuuluvat 2 - 6 divaritason joukkueet. Kahden ylimmän tason eli salibandyliigan ja ykkösdivarin joukkuet aloittavat omissa sarjoissaan lokakuussa. Cup huipentuu lauantaina 16.2.2019 pelattaviin finaaleihin.

Lisäinfoa ja ottelukaaviot >> Salibandyn Suomen Cup

Tahve Suomen Cupissa

Suomen Cupissa pelataan neljättä kierrosta. Ottelut alkoivat elo-syyskuun vaihteessa turnausmuotoisesti, joista jatkoon selvinneet jatkavat yksittäisillä peleillä. Alkukierrokset pelataan haastajatasolla ja alueittain. Tähän kuuluvat 2 - 6 divaritason joukkueet. Tahve pelaa Läntisen aluekaavion mukaan. Cupissa pisimmälle päässyt on alueen mestari. Palkintona pokaali ja 1000 euroa.

Tähän mennessä Tahve on pelannut seitsemän ottelua, joista viisi on päättynyt voittoon. Viimeksi 7.10 kaatui kakkosdivarin Sbs Wirmo niukasti 6 -5 Tampere Areenalla. Tahvesta tehokkaimpana hääri ex-Classic Lassi Vänttinen.

Tahve -Happee Steamers 13.10 klo 15 Tenniskeskus Ruotula

Vastaan asettuva 2-divisioonaan Happee Steamers tulee Jyväskylästä. Joukkue pelaa siis paripykälää korkeammalla tasolla kuin Tahve, jonka kausi nelosdivarisssa alkoi sunnuntaina 7.10.

Mutta yksittäisessä cupottelussa kaikki on mahdollista. Ja onhan Tahmelan Vesa ylittänyt itsensä aikaisemminkin. Viimeksi vuonna 2017 voittamalla vastaavassa haastajatason Suomen Cupin finaalissa mestaruuden.

Voitto-ottelussa Sbs Wirmoa vastaan 7.10 Tahmelan Vesa pelasi seuraavalla kokoonpanolla:
Maalivahdit: Eero Peiponen, Antti Sallinen.
1. kenttä: Jussi Lehtinen, Ilkka Mäkipää, Lassi Vänttinen, Matti Toivio, Veli-Matti Koivunen.
2. kenttä: Henri Niskala, Lassi Ylisiurunen, Henri Mäenpää, Vesa-Pekka Wettervik, Mikko Hernetkoski.
3. kenttä: Marko Meronen, Markus Lehtivuori, Eetu Hakkarainen, Nico Andersson, Miro Selimgerei.
Tehot:
Lassi Vänttinen 1+2, Lassi Ylisiurunen 1+2, Veli-Matti Koivunen 1+1. Muut maalit: Jussi Lehtinen, Eetu Hakkarainen, Henri Mäenpää.

Tahve - Wirmo (Mynämäki) cuptaistelun ottelukulku löytyy >> täältä

Jalkapalloilijat nostivat Vesan Vitosdivariin

Tahmelan Vesan futisporukka voitti Kutosdivarin lohkonsa ja nousi pykälää ylemmäksi Vitosdivariin. Viimeisessä ottelussa 29.9 Kyröskoskella tuli tappio Apasseja vastaan lukemin 6-4, mutta siitä huolimatta pisteet riittivät lohkovoittoon.

Tärkeä ottelu pelattiin 16.9 Mäntässä. Tahven 3 - 0 vierasvoitto Valosta nosti joukkueen lohkokärkeen. Seuraavassa ottelussa TaFa kaatui Ikurissa 4 - 3.

Kauden viimeisessä ottelussa 29.9. Kyröskoskella tasapeli olisi riittänyt lohkovoittoon. Mutta edes Vänttisen Vänän hattutemppu paikallisia Apasseja vastaan ei kantanut voittoon. Tahve hävisi lukemin 6-4.

Kävi kuitenkin niin, että pahin uhkaaja Mäntän Valo hävisi myös viimeisen ottelunsa. Näin Tahven aikaisemmin repimä kolmen pisteen ero riitti lopulta lohkovoittoon.

Kutosdivarin piirimestariksi pelasi kuitenkin toisen lohkon voittaja Vehu, jonka pistemäärä 53 oli kaksi pistettä enmmän kuin Tahven.

Lopullinen sarjatilanne kaudella 2018

Tahven kausi jalkapallon Kutosdivarissa (lohko 2)

Tahmelan Vesan jalkapallon edustusjoukkueen kausi kutosdivarissa alkoi 21.4.2018 ottelulla Nokian Palloseuran kakkosjoukkuetta vastaan. Nokialla pelattu ottelu päättyi niukkaan 1-2 tappioon.

Muutama päivää myöhemmin tuli kauden avausvoitto, kun Nepa/Talent kaatui Ikurissa selvin 5-1 numeroin. Ottelussa Tatu Arminen teki kaksi maalia, Kimmo Riepponen, Jarkko Kähkönen ja Veli-Matti Luukko kukin yhden.

Lohkossa pelataan kaksinkertainen sarja. Tahve pelaa ns. kotiottelut Ikurin kumirouheisella tekonurmikentällä.

Nousu Vitosdivariin omissa käsissä

Ensimmäisen kierroksen jälkeen Tahve johti lohkoaan. Yhdestätoista pelistä saldo on komea: 9 voittoa, 1 tasapeli, 1 tappio (avausottelu). Maalisuhde 52 tehtyä ja 20 päästettyä. Alkukaudesta eniten maaleja takoi Timo Koistinen ja loppupuolella tehokkain oli Matti Rajaniemi.

Toinen kierros 6.7. alkoi lupaavasti. Tahve kuittasi kauden avausottelussaan kärsimänsä tappion ja voitti Nokian kakkosjoukkueeen selvästi lukemin 4-1.

Heinätauon (7.7.-27.7.) jälkeen peli kummasti takkuili. Ikurissa pelattiin tasan Nepa Talentin kanssa ja hävittiin jälkipään PP-70:lle. Ylöjärven Räikässä häntäpään FC Teivo kaatui niukasti 2-1. Riepposen Kimmo taituroi Tahven molemmat maalit. Nokian Pyryä vastaan pelattiin tasan.

Loppukiri toi lohkovoiton

Lohkovoitto oli kuitenkin koko ajan omissä käsissä, tai pikemminkin jaloissa, onhan kyse jalkapalloilusta. Syyskuun loppukiri toi tarvittavat voitot ja paikan Vitosdivariin. Pelikausi päättyi 29.9 Kyröskoskelle.

Pelikausi astetta kovemmassa Vitosdivarissa alkaa huhtikuussa 2019.

Tahven syyskauden ottelut

06.7. 20:00 TahVe - NoPS/2 Ikuri 4-1 (3-1)
27.7. 20:00 NePa/Talent - TahVe Ikuri 1- 1 (0-0)
01.8. 19:45 TahVe - PP-70/2 Ikuri 1 - 3 (0-1)
11.8. 12:00 FC Teivo - TahVe Ylöjärvi Räikkä 1-2 (1-1)
16.8. 19:15 TahVe - FC Vapsi Ikuri 5 - 1 (2-0)
21.8. 20:00 PYRY - TahVe Nokia KK3 0 - 0 (0-0)
29.8. 18:15 TahVe - FC PrTU Ikuri 3 - 0 (1-0)
05.9. 19:45 FC Melody/2 - TahVe Rantaperkiö 1 - 8 (0-2)
16.9. 16:00 Valo - TahVe Mänttä 0 - 3 (0-0)
19.9. 18:00 TahVe - TaFA Ikuri 4 -3 (4-1)
30.9. 15:00 Apassit - TahVe Kyröskoski 6 - 4 (2-0)

Tahven taivalta voi seurata >> Palloliiton tulospalvelussa.

Tahve-edustus ja valmentajisto yhteiskuvassa kesällä 2016

TAHVEN TALVIKAUSI 2017-18

FUTSALissa Tahve voitti lohkonsa ja nousi nelosdivariin

Syksyllä 2017 Tahve otti myös jalkapalloilun pikkuserkun Futsalin lajivalikoimaansa. Futsalia pelataan kuin jalkapalloa, siis jaloilla, mutta pelinä se on kuitenkin nopeampi ja teknisestikin hieman erilainen. Pallo on pehmeä ja pelijalkineet sisätiloihin sopivat. Kentällä on viisi pelaajaa ja maalivahti. Vaihdot voi tapahtua ns. lennosta.

Tahve pelasi Vitosdivarissa erinomaisen kauden. Neljästätoista ottelusta hävittiin vain kaksi. Tahve voitti lohkonsa selvästi.

Kotiottelut pelattiin syyskaudella Ylöjärven Liikuntakeskuksessa ja kevätkaudella Kaupin uudessa Sports Centerissä.

Tahven joukkueessa pelaavat muun muasssa Tapio Castren, Kai Käpylä, Mohamed Koroma, Kimmo Riepponen, Marko Kyröläinen, Mikko Heiskanen, Teppo Valtanen, Toni Lehtikangas, Aksu Karima, Juho Halinen, Niko Rautiainen, Petri Björnholm.

Ottelut nelosdivarissa alkanevat marraskuussa 2018.

Futsalin sarjataulukko kaudella 2017-2018

SALIBANDYKAUSI - miehet, nelosdivari, lohko 15 (M4D-15)

Viimekaudella (2016-17) Tahmelan Vesan salibandyporukka voitti Vitosen lohkonsa ja nousi suoraan ylemmälle tasolle.

Vesa aloitti salibandykauden nelosdivarissa kohtuullisesti, kahdella voitolla ja kahdella tappiolla. Kauden puolivälissä tuli kuitenkin pieni notkahdus. Loppukauden kiri ei enään riittänyt kuin kakkossijaan. 18 ottelusta Tahve voitti 10, hävisi 5 ja pelasi tasan 3. Nousu kolmosdivariin jäi kolmen pisteen päähän.

Suomen Cupin haastajamestaruuden uusiminen kaudella 2017-2018 osoittautui vaikeaksi. Tahve putosi Suomen Cupista toisella kierroksella. Turussa syksyllä 2017 pelatuissa karsintaotteluissa Tahve kärsi jatkoaikatappion Hirvensalolle, voitti Showtimen ja ratkaisevassa ottelussa hävisi Ruoskalle selkeästi 3-10. Yhdellä voitolla karsintalohkosta ei päässyt jatkoon.

Kauden 2016-2017 Suomen Cupin haastajafinaalin mestarit kannattajineen.

© Asko Parkkonen