Pispalan kirjaston lauantaikerhossa pelipäivä - käsittelyssä vanha Nitendo

Lauantaikerho toukokuussa:
5.5. Viheltämisen historia klo 13 alkaen
Johdattelijana hammaslääkäri ja vihellystaiteilija Mikko Supponen
12.5. Pelipäivä
Vanhan Nitendon peluutta. Ohjaajana pelaamisen maisteri Pasi Kongas

14.5. - 4.6. Kutsu-lukupiiri. Maanantaisin klo 18:
Lukupiirissä keskustellaan Kutsu-pamfletista, joka on äskettäin suomennettu. Kyseessä on alunperin Ranskassa julkaistu teksti, jossa kritisoidaan globalisaatiokriittistä aktivismia ja sen synnyttämiä umpikujia, mutta siinä käsitellään myös useita muita teemoja mm. sitä miten rakentaa nykymenoa haastamaan kykenevää materiaalista voimaa ilman uuvuttavaa aktivismia? Mitä tekemistä ilolla ja surulla on vallankumouksen kanssa?

Pispala 1918 keskustelusarjassa maanantaina 9.4. pidettiin kaiketi viimeinen osa luentosarjassa, jossa aiheena oli Suomen sisällissota

Moskovan yliopiston kasvatti ja Lenin museon entinen johtaja Aimo Minkkinen käsitteli Suomen 1918 sisällissotaa osana I maailmansotaa.

Sarja alkoi joulukuussa 2017 tunnetun historioitsija Teemu Keskisarjan avauksella Pispala 1918. Tämän vuoden puolella puhumassa ovat käyneet Heikki Salo ja Sirkku Peltola aiheenaan Tampereen Työväen Teatterin musikaali Tytöt 1918 sekä ohjaaja Jotarkka Pennanen, joka esitteli tekemäänsä kirjaa isoisästään, näyttelijä Aarne Orjatsalosta.

Tietoa tulevista tapahtumista Pispalan kirjaston verkkosivuilla >> Pispalan kirjasto

Teemu Keskisarja - Pispala 1918
Pispalan kirjaston täpötäysi tupa sai kuulla punnittua mutta lennokasta puhetta sisällissodasta. Keskisarjalle Mannerheim ei ole pyhitetty sankari vaan mies (hulttio), jolle kävi hyvä säkä. Tampereen tapahtumat tarjosivat hänelle mahdollisuuden nousta tuntemattomuudesta kuuluisuuteen, parempaan elämään. Juuri tämä on yhteistä Mannerheimille ja punapäällikkö Aatto Koivuselle. Keskisarja toivoikin että myös punaiset oppisivat puhumaan sisällissodasta vapaussotana.

Pispalan kirjastoyhdistyksen uuden toimitilan viralliset avajaiset pidettiin 3.11. 2017.
Täystuvallinen kirjastotoiminnan ystäviä osallistui lämminhenkiseen tapahtumaan. Illan aloitti Katwi & Inkoo Duo, jonka jälkeen Pispalan kirjaston väki esitti erilaisia ohjelmanumeroita musiikin ja teatterin keinoin. Avajaiset huipentuivat Tampere Underground Orkesterin esitykseen. Tarjolla oli kahvia, teetä ja kakkuja - läsnä myös gluteeniton vaihtoehto.

Pispalan kirjasto Pispalanvaltien varrella

Kirjastoyhdistyksen toimitila sijaitsee Pispalan Pulterin vieressä ja lähellä Rajaportin saunaa, osoitteessa Pispalanvaltatie 21. Kirjasto aukeaa arkisin (ma-pe) klo 14.

Pispalan kirjasto muutti Tahmelasta Pispalaan kesän 2017 aikana.

Uudet tilat ovat huomattavasti pienemmät kuin entiset, joten Pispalan kirjasto-yhdistyksessä on jouduttu miettimään millaisia kirjakokoelmia on mahdollista ylläpitää. Ja ylipäänsä minkälaista kirjasto-ja kulttuuritoimintaa uusi tila mahdollistaa.

Tiloissa on ainakin lainasto-lukutupa, kokoustilat, muutama tietokone, internet ja wifi-yhteydet, monitoimikone tulostukseen ja skannaukseen.

Kannattaa käydä tutustumassa !

Pispalan kirjasto on toiminut 20 vuotta

Pispalan kirjastoyhdistys juhli kirjaston 20-vuotistoimintaa Tahmelan kirjastotalolla Pispalan karnevaalien yhteydessä 21.5.2017. Juhlapuhujana oli kirjastoyhdistyksen perustaja ja alkuaikojen kirjastoaktiivi, kirjailija Vuokko Tolonen.

Yhdistyksen ensimmäinen toimitila avattiin Ahjolan pieneen takahuoneeseen vuonna 1997. Vuokko Tolonen kertaili tapahtumaan johtaneita vaiheita, muun muassa kiirastorstain 1992 kunnallisen kirjaston lakkauttamisesta seuranneesta surukulkueesta ja hautajaisista sekä kirjastoyhdistyksen perustamisesta.

Pispalan kirjastoyhdistys perustettiin vuonna 1995 Pispalan Pulterissa. Perustamisasiakirja laadittiin superpihvin tilauslomakkeen kääntöpuolella. Silloin vielä kääntöpuolella oli tyhjää, valkoista tilaa. Nykyään siinä on englanninkielinen esittelyteksti.

Perustamisasiakirjassa julistetaan että "yhdistyksen tarkoitus on edistää korkean yhteiskuntamoraalin etsijöiden VAPAITA PYRKIMYKSIÄ".

Kesällä 2017 kirjastoyhdistys siis tavallaan palaa syntysijoilleen, lähelle Pispalan Pulteria.

Kansalaistoimijoiden kirjastot

Pispalan kirjasto ei ole suinkaan ainutlaatuinen tapaus. Yhdistyspohjaista tai yksityishenkilöiden perustamaa kirjastotoimintaa on ja on ollut ympäri Suomea.

Ensimmäisiä taitavat olla jo 1900-luvun alussa työväentalojen yhteyteen perustetut, kirjalahjoituksiin perustuvat lukutuvat. Pispalan työväentalolla oli jopa erityinen kirjastonhoitaja, näytelmäkirjailija Toivo Kari, myös Tahmelan työväentalolla oli pieni lukutupa.

Aihetta ei olla tosin juurikaan selvitelty. Löytyy kuitenkin ainakin yksi tutkimus, jossa kansalaistoimijoiden kirjastoja on tarkasteltu sinällään, osana Suomen kirjastolaitoksen syntyä ja osana ns. kolmannen sektorin järjestö- ja vapaehtoistoimintaa.

Riikka Säärelän tutkimusmatkan kohteena on neljä kansalaiskirjastoa: Porin Pormestarinluodon ja Väinölän kirjatuvat, Kauhavalainen Kankaan kamarikirjasto sekä tamperelainen Pispalan kirjastotalo. 

Vertaileva selvitys tuo esiin sekä yhteisiä (esim. kunnallisen lähikirjaston lakkauttaminen) että paikallisesti erityisiä tekijöita, kokemuksia ja ratkaisumalleja.

Johtopäätöksissä pohditaan, että vaikka toiminnan lähtökohdat ovat usein vaatimattomat, niin missä määrin kansalaistoimijoiden kirjastot ovat päässeet lähelle unelmaa kirjastosta kansalaisten yhteisenä olohuoneena.

Tutustu Riikka Säärelän tutkimukseen (2011) >> Kansalaistoimijoiden kirjastot (pdf).

Kuvissa Pispalan kirjastoyhdistyksen perustaja, kirjailija Vuokko Tolonen, ote kirjastoyhdistyksen perustavan kokouksen pöytäkirjasta sekä uuden kirjaston sijainti Pispalan valtatien varrella.

Hirvitalon työpajat kesällä 2018

Pispalan Hirvitalolla näyttelytoiminnan lisäksi järjestetään tänä vuonna maksuttomia taide- ja omavaraisuustyöpajoja.

Työpajoissa hankitaan lisää käytännönläheisiä taitoja ja uutta luovia ratkaisuja kestävään kaupunkilaisuuteen ja omaehtoisen taiteen tekemiseen. Aiheita lähestytään yhdessä touhuten ja vertaisoppien. Oppimisen ohessa on mahdollista nauttia myös vegaaninen ateria.

Tulevia työpajoja ja lukupiirejä voi myös ehdottaa.

Tarkemmat tiedot päivittyvät Hirvitalon sivuilla sekä facebookiin
>> Hirvitalon verkkossivut
>> Hirvitalo facebookissa

Hirvitalon Työpajakalenteri 2018:

22.4. klo 12-17
Kompostoinnin kevätherätys. 
14.-15.5. klo 14-19
Naamiotyöpaja Pispalan Karnevaaleille. Karnevaalit 19.5.
Touko-kesäkuussa
Kaupunkimehiläispäivä ja pesävierailu (aika tarkentuu sivuilla)
27.5. klo 12
Villivihannesten tunnistusretki Tahmelassa.
28.5-29.5 klo 14:30-19:30
Kokeellinen kuoro, Mahdollisuuksien tilalla.
9.6. klo 12 alkaen
Polkupyöräpaja.
1.7. klo 12-17
Mosaiikkityöpaja
17.-19.8. klo 12 alkaen
Saviuunityöpaja.
5.8. klo 11-17 Sienitunnistus I 
2.9. klo 11-17 Sienitunnistus II  
7.10. klo 11-17 Sienitunnistus III 

Kurpitsatalon kesä alkaa kohopenkin rakentamisella ja siivoustalkoilla

Kurpitsatalon kesäkahvila avautuu keskiviikkona 9.5. klo 14. Toukokuun aukioloajat ke ja su klo 14 - 18.

Kurpitsatalon tämän kesän puutarhuri on Oskari Pikkarainen. Hänen kanssaan on mahdollista kokeilla ns. hugel culturen (hügel kultur) mukaisen kohopenkin rakentamista keskiviikkona 8.5. klo 15-18.

Paikalle voi tulla mihin aikaan vaan. Sään mukainen vaatetus.

Perinteinen kevään ja kesän aloitus oli Tahmelan rannan siivoustalkoot. Talkoot järjestettiin lauantaina 5.5. klo 12-15. Talkoomuonitusta oli tarjolla Kurpitsatalolla ja nuotion äärellä Lastenmaalla. Talkoolaisille vapaaliput Rajaportin saunaan.

Infoa kesän tulevista tapahtumista ja muusta toiminnasta >> kurpitsatalo.net

Uittotunnelin kesäkahvila auki - vuokrattavissa vesiskoottereita

Näsijärven rannassa oleva Uittotunnelin kahvilan kesäkausi alkaa. Kahvila on auki joka päivä klo 11-19. Vappuna esiintymässä Duo Marape.

Kesäkahvilassa on noin 20 asiakaspaikkaa. Ulkoterassilta on Näsijärvelle hienot näkymät ja pihan puolella useita asiakaspaikkoja. Valikoimissa on lohihampurilaisia, lättyjä ja joka aamu leivottavia pullia.

Uittotunnelin venelaituriin tulossa melojille kätevä laituri. Vuokrattavien vesiskoottereiden määrä nousee kahdeksaan. Ne kaikki ovat uusia nelitahtiskoottereita, joista ei tule juuri lainkaan melua. Tunnelin edustalla on virallinen vesiskootterirata (AL 26.4).

Uittotunneli on auki

Itse uittotunneli oli vielä hetki sitten kiinni koska sisältä paljastui jäävuori. Talven aikana katosta vuotanut vesi on jäätynyt mahtavaksi sargofagiksi. Jääpatsasta ympäröi sulamisvesi. Kuitenkin reitti taitaa olla kulkemiskelpoinen, koska uittotunneli on avattu.

Jäämiehen sargofagi odottaa kylmän rauhallisesti kesäkelien tuloa.

Rakennuskulttuurikeskus Piiru - kevät on ulkomaalauksen aikaa

Piiru sijaitsee entisöidyssä Uittoyhdistyksen talossa. Talo on rakennettu vuonna 1892 Kokemäenjoen Lauttausyhtiön työnjohtajien asunnoksi. Talo sijaitsi ensimmäisen maanpinnalla kulkeneen tukkienkuljetustien, ns. Punaisen tukkitien vieressä, joka rakennettiin vuosina 1863 – 1864. Sitä pitkin hevosten avulla siirrettiin puutavaraa Näsijärvestä Pyhäjärveen. Nimensä tukkitie sai siitä, että se oli maalattu punaiseksi ja tukkitien rakenteisiin oli kiinnitetty mainoksia.

Taloa on laajennettu 1920-luvulla, jolloin se on saanut nykyisen ulkomuotonsa. Talo on toiminut tukinuittajien tukikohtana, kunnes uitto päättyi 1960-luvulla. Tämän jälkeen talo on ollut asuinkäytössä ja viimeiset vuodet autiona.

Nykyään tila toimii Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys ry:n koulutus- ja oppimisympäristönä. Piiru järjestää erilaisia tapahtumia ja ylläpitää muun muassa osaajafoorumia ja varaosapankkia.

Piirun sivuilta löytyy myös vinkkejä moniin rakentamiseen liittyviin asioihin.

Ulkomaalauksen vinkkejä

Rakennuskulttuurikeskus Piirun eteläseinältä löytyy koemaalausalue, joka on maalattu erilaisilla öljymaaleilla vuonna 2013. Sivuilta löytyvässä videossa kerrotaan koekenttien maalauksesta. Kevään 2018 aikana on tarkoitus tehdä uusi video, jossa seurataan, miltä koekentät näyttävät viiden vuoden jälkeen.

Piirun kesän tapahtumat ja rakentamisvinkit >> täältä

Pub Kujakollissa Hauli Bros sekä tulossa Musaa mäeltä-karnevaalit

Keikat pääsääntöisesti lauantaisin klo 22 alkaen (ellei toisin ilmoiteta).

Toukokuu
01.5
Martti Huuhaa Innasen Pojat klo 17.00
05.5 Niina Annika & Aurinkoiset
06.5 Jamit klo 17.00
12.5 Hauli Bros
18.5 Musaa Mäeltä-klubi klo 20.00
19.5 PISPALAN KARNEVAALIT klo 18 - 02
Kujakollin piha 18 - 22
Second Thoughts
Kormus
Lohkare
Kujakollin sisätila 22 - 02
Karnevaalidisco : DJ:t Hartsport & Juicy Fruit
26.5 Mestareiden liigan loppuottelu isolta screeniltä klo 21.45

Muista myös tietovisat.
Keskiviikkoisin joukkuekisa klo 19.07, lauantaisin persoonallinen huutovisa klo 15.

Lisätietoja löytyy Kujakollien verkkosivuilta ja erityisesti facebookista.
Pub Kujakolli
Kollit facebookissa

Huuhaan Pojat Pub Kujakollissa vappupäivänä klo 17! Luvassa Martti Innasen parhaat.

Pub Kujakolli 25 vuotta

Pub Kujakolli sai anniskeluoikeudet neljännesvuosisata sitten 2.11.1992. Alussa B-oikeuksin, vuonna 2007 Kolli kohosi A-luokkaan. Syystäkin oli aihetta juhlaan!

Juhlissa perjantaina 3.11.2017 esitettiin vanhojen kolliveteraanien iloksi ja uusien äimisteltäväksi videotallenne vuoden 1997 Pispalan karnevaaleilta. Silloin karnevaalien musiikillinen päätapahtuma oli Pispankadulla. 20-vuotta nuorempina videolla nähtiin muun muassa Hauliveljet, Heikki Salo, Dave Lindholm, Marjo Minkkinen ja Orastavat Seitikit sekä paikallisesti maineikas Rubliners-orkesteri Pub Kujakollin sisätiloissa.

1990-luvulla Pubia veti Pirkko Salosaari miehensä Joken kanssa. Juhlassa esitetty ainutlaatuinen videotallenne oli aikoinaan Pirkon tilaama ja esitettiin nyt ensimmäisen kerran julkisesti.

2000-luvun alkupuolella pubiemäntänä ja isäntänä toimivat Tuula ja Puro. Uusin vaihe alkoi vuonna 2007. Pubia lajennettiin, saatiin A-oikeudet ja savuttomuus. Omistajapohja laajeni alkujaan kahdeksaan henkilöön, joista kenellekään pubivetäminen ei ole varsinainen ammatti ja elinkeino. Käytännön hommista huolehtii palkattu henkilökunta.

Kujakollin vaiheet näkyy myös Kollilogossa, joka nykyään virnuilee entistä tanakammin.

Kujakolli Tahmelan Liikekeskukseen

Vuonna 1984 Pispalalainen-lehti kysyi millaisia liikkeitä Tahmelaan? Huolta nimittäin herätti pitkin vuotta vakuuttanut huhu suunnitteilla olevasta supermaketista, mannermaisesta halpahallista. Miten käy muille Pispalan lähikaupoille?

1980-luvun puolivälin jälkeen Tahmelan Liikekeskus valmistui. Pääurakoitsijana toimi Ahti OY. Ensimmäisenä tiloihin muutti Tahmelanmutkassa sijainnut K-Mutka (Tahmelan Valinta). Alkujaan paikassa oli toiminut vuodesta 1962 lähtien Pirisen kauppa. "Palvelumahdollisuudet paranevat ratkaisevasti. Uusia tuotevalikoimia tarjoavat kala-ja juustotiskit sekä laajennetut pakastetilat. Uutta tulee olemaan myös videokasettivuokraus", toteaa kauppias Rauno Poikolainen Pispalalainen-lehdessä.

Näin Tahmelakin alkoi hiljalleen modernisoitua. Etenkin kun hieman myöhemmin tiloihin ilmaantui selkeää ysärimuotia esittelevä kampaamo Kaunotar ja Kulkuri ja niin, tietysti Pub Kujakolli.

Mainosleikkeet Pispalalainen-lehtien numeroista vuosilta 1988 - 1994.

Kyläraitilta Liikekeskukseen

Tahmelan keskustaa 1960-luvun alussa. Nykyisen Tahmelan Liikekeskuksen paikalla oli tilaa yllin kyllin, kulmauksessa oli Lyytin (Lydia Pyöriä) kioski. Lähinnä Lehdon kauppa ja pellot. Tahmelakadun mutkan kulmauksessa vasemmalla Grönlundin maalaamo, nykyinen Hirvitalo. 1960-luvun alussa toisella puolella vastapäätä ei ollut vielä Pirisen kauppaa/K-Mutka (1962), myöhemmin tiloissa toimivat pienoismalli-liike 1990-luvulla ja 2000-luvulla Pispalan kirjastotalo. Kyläraitti oli hiljainen ja rauhallinen pitkälle 1980-luvulle.

Legendaarinen Lyytin Kioski eli Lyytin "synagooga" oli suosittu viihdekeskus, jonne Pispalan äijät kokoontuivat (oma muki ja sokeri mukaan).

Pub Kujakolli 2005.

Jiipee Villasen vetämä tietovisa käynnissä. Sisätilat hieman erilaiset kuin nykyään. Vakioporukkakin näyttää nuoremmalta.

Pub Kujakollin nykymenoa - Oktooperit

Kolme päivää tanakkaa menoa viikonloppuna 6.-8.10.2017

Tahmelan Pub Kujakollin hyvin paikallinen versio hieman isommasta Oktoberfestistä. Livemusiikkia joka päivä, saksalaisia erikoisoluita suoraan Munchenistä, Repan terassigrillista makkaraa, bratwurstia, hapankaalia. Perjantaina lavalla Katwi & Inkoo. Lauantain tapahtumat aloitti Flamman tulishow. Jaakko Laitinen&Väärä Raha-trio pisti täpötötäyden tuvan liikkeelle. Festarin päätti sunnuntaiset Oktojamit Kalle Alatalon johdolla.

Vastavirrassa Pispalan karnevaaliklubit

Pispalan karnevaalit 2018 juhlitaan 19.5-20.5. Päätapahtuma lauantaina Tahmelan Liikekeskuksessa, Hirvitalon pihalla ja Pub Kujakollissa sekä iltaklubi Pispalan Vastavirrassa. Jatkot sunnuntaina Vastavirran Terassi-pub Yläkerrassa.

Katso Vastavirran muut toukokuun keikat >> www.vastavirta.net

Pispalan karnevaalit 2018 Vastavirrassa

19.5. Lauantai:
klo 21-02 Terassipub Yläkerta

The Servo Marias
Peltilelut
Hopeakaos
klo 21-04 Kuolleiden karnevaalit (alakerta)
Samane
Malamujer
Flying
20.5. Sunnuntai:
Karnevaali-klubi Yläkerta
Klo 18 Anarkiaa ja burgereita
- runoilija Hanna Strom "kutsun itseni kylään".
Klo 20 Mustard Brass Band (uk)

Pispalan karnevaalit esittää
Pispalan karnevaalit Yläkerrassa alkaa The Servo Mariasin instrumentaaligaragealla, jatkuu Peltilelujen pyrkimyksellä valoon, silti on syytä ottaa kymmenen askelta kerrallaan, muistaa laskea kymmeneen koska yhdestoista johtaa hopeakaokseen.

TaHven jalkapallokausi alkanut - talvella Futsalissa lohkovoitto

Tahmelan Vesan jalkapallon edustusjoukkueen kausi kutosdivarissa alkoi 21.4.2018 ottelulla Nokian Palloseuran kakkosjoukkuetta vastaan. Nokialla pelattu ottelu päättyi niukkaan 1-2 tappioon.

Muutama päivää myöhemmin tuli kauden avausvoitto, kun Nepa/Talent kaatui Ikurissa selvin 5-1 numeroin. Ottelussa Tatu Arminen teki kaksi maalia, Kimmo Riepponen, Jarkko Kähkönen ja Veli-Matti Luukko kukin yhden.

TaHve pelaa siis kutostasolla lohkossa 2. Lohkon muut joukkueet ovat Apassit, FC Melody/2, FC PrTu, FC Teivo, FC Vapsi, NePa/Talent, NoPS/2, PP-70/2, Pyry Nokialta, TaFA ja Mäntän Valo.

Lohkossa pelataan kaksinkertainen sarja. Tahve pelaa ns. kotiottelut Ikurin kumirouheisella tekonurmikentällä.

Tahve on pelannut tähän mennessä (8.5) neljä ottelua, joista kolme on päättynyt voittoon. Sarjasijoitus lohkossa toinen. Seuraava peli on 19.5. Sastamalassa. Ikurissa 23.5. vastaan asettuu Nokian Pyry.

Kevätkauden 2018 otteluohjelma ja tulokset:
01.4. 19:00 NoPS/2 - TahVe Nokia Menkala 2-1 (2-1)
25.4. 20:00 TahVe - NePa/Talent Ikuri 5-1 (1-1)
04.5. 20:00 PP-70/2 - TahVe Ikuri 0 - 1 (0-0)
07.5. 20:00 TahVe - FC Teivo Ikuri 7 - 1 (4-1)
19.5. 15:00 FC Vapsi - TahVe Sastamala Hoppu TN
23.5. 20:00 TahVe - Pyry Ikuri
02.6. 11:00 FC PrTU - TahVe Nokia Menkala
06.6. 19:45 TahVe - FC Melody/2 Ikuri
12.6. 19:45 TahVe - Valo Ikuri
25.6. 19:45 TaFA - TahVe Kaukajärvi TN
29.6. 19:45 TahVe - Apassit Ikuri

Syyskierros alkaa 6.7. Nokian Palloseuran kakkosjoukkuetta vastaan Ikurissa.

Tahven taivalta voi seurata >> Palloliiton tulospalvelussa.

Tahve-edustus valmentajistoneen yhteiskuvassa kesällä 2016

FUTSALissa Tahve voitto lohkonsa ja nousi nelosdivariin

Syksyllä 2017 Tahve otti myös jalkapalloilun pikkuserkun Futsalin lajivalikoimaansa. Futsalia pelataan kuin jalkapalloa, siis jaloilla, mutta pelinä se on kuitenkin nopeampi ja teknisestikin hieman erilainen. Pallo on pehmeä ja pelijalkineet sisätiloihin sopivat. Kentällä on viisi pelaajaa ja maalivahti. Vaihdot voi tapahtua ns. lennosta.

Tahve pelasi Vitosdivarissa erinomaisen kauden. Neljästätoista ottelusta hävittiin vain kaksi. Tahve voitti lohkonsa selvästi.

Kotiottelut pelattiin syyskaudella Ylöjärven Liikuntakeskuksessa ja kevätkaudella Kaupin uudessa Sports Centerissä.

Tahven joukkueessa pelaavat muun muasssa Tapio Castren, Kai Käpylä, Mohamed Koroma, Kimmo Riepponen, Marko Kyröläinen, Mikko Heiskanen, Teppo Valtanen, Toni Lehtikangas, Aksu Karima, Juho Halinen, Niko Rautiainen, Petri Björnholm.

Ottelut nelosdivarissa alkanevat marraskuussa 2018.

Futsalin sarjataulukko kaudella 2017-2018

SALIBANDYKAUSI - miehet, nelosdivari, lohko 15 (M4D-15)

Viimekaudella (2016-17) Tahmelan Vesan salibandyporukka voitti Vitosen lohkonsa ja nousi suoraan ylemmälle tasolle.

Vesa aloitti salibandykauden nelosdivarissa kohtuullisesti, kahdella voitolla ja kahdella tappiolla. Kauden puolivälissä tuli kuitenkin pieni notkahdus. Loppukauden kiri ei enään riittänyt kuin kakkossijaan. 18 ottelusta Tahve voitti 10, hävisi 5 ja pelasi tasan 3. Nousu kolmosdivariin jäi kolmen pisteen päähän.

Suomen Cupin haastajamestaruuden uusiminen kaudella 2017-2018 osoittautui vaikeaksi. Tahve putosi Suomen Cupista toisella kierroksella. Turussa syksyllä 2017 pelatuissa karsintaotteluissa Tahve kärsi jatkoaikatappion Hirvensalolle, voitti Showtimen ja ratkaisevassa ottelussa hävisi Ruoskalle selkeästi 3-10. Yhdellä voitolla karsintalohkosta ei päässyt jatkoon.

Kauden 2016-2017 Suomen Cupin haastajafinaalin mestarit kannattajineen.

© Asko Parkkonen