Juha Hurmeen Hullu maaliskuun loppuun

Hullu Teatteri Telakalla
Teatteri Telakan tiloissa joulukuussa sai ensi-iltansa Juha Hurmeen käsikirjoittama ja ohjaama esitys Hullu. Näytelmä perustuu teatteriohjaajan omakohtaisiin kokemuksiin ja vuonna 2012 ilmestyneeseen samannimiseen romaaniin. Kritiikeissä molempia on kehuttu, siis näytelmää ja romaania. Ne "avaavat ikkunan hulluuteen paremmin kuin Ken Kesey ja Jack Nicholson yhteensä" (AL 10.12.2016). 

Hullu on tarina siitä, kun järki lähtee kävelylle ja palaa kuukauden kuluttua takaisin. Se kertoo hivuttautumisesta luisumista vastaan, kun vetokoukku on katkennut. Siinä kuvataan useiden vaiheiden kautta etenevä matka, joka päättyy hullujenhuoneelle.

Jokin aika sitten Pispalan kirjastoyhdistys ja Entiset nuoret-verkosto järjesti tilaisuuden, jossa Juha Hurme käsitteli  sivistystä kovina arvoina, ihmiskunnan selviytymisen kannalta välttämättömänä työkalupakkina. Onko sivistys siis talouttakin kovempi arvo? Miten käy humanismin?
>> Teatteri Telakan kevätohjelmisto ja Juha Hurmeen mietteitä

Pispalan kirjaston lauantaikerhossa puhetta Pispalan 1970-luvusta

Pispalan Kirjastotalolla aloitti lauantaina 4. helmikuuta Lauantaikerho, joka nimensä mukaisesti kokoontuu aina lauantaisin - kuuntelemaan, katselemaan ja keskustelemaan erilaisista aiheista. Tilaisuudet ovat klo 15-17, ja ne ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Ensimmäinen kerho 4.2. käsittelee Lauri Viita-juhlavuoden jälkimainingeissa Moreenia, mutta tällä kertaa ääneenlukuna. Jos et ole vielä ehtinyt tutustua runoilijan kielellisesti loistavaan proosateokseen, tule kuuntelemaan ja vaikutu. Ääneenluku tuo näet ihan uuden ulottuvuuden, tuttuunkin tekstiin.

Seuraavana lauantaina 11.2. on vuorossa puhetta. Tutkija Ritva Nätkin kertoo Pispalan sosiaalisesta murroksesta talon isännöitsijan näkökulmasta. Moreenin kuvaama ihannePispala sijoittuu 1900-luvun parille ensimmäiselle vuosikymmenelle. Nätkinin peruskorjaajan Pispala 1970-luvun loppupuolelle. Silloinkin rakennettiin, ihanne- Pispalaa. 

Lauantaina 18.2. ääneenlukupiirissä kokeillaan Rosa Liksomin novelleja. Vieraana Pispalan teatterin väkeä. Teatterissahan on pyörinyt Liksomin tekstiin Tyhjän tien paratiisit perustuva näytelmä.

Muistaako vielä kukaan, mikä oli VHS! Joka tapauksessa kannattaa piipahtaa helmikuun viimeisessä tapaamisessa, ihan vaan terveyden tähden.

Launtaikerhojen helmikuun koko ohjelma ja tietoa tulevista Pispalan kirjastoyhdistyksen verkkosivuilla.
>> www.pispalankirjasto.fi

A punk documentary keskiviikkona 1.2. klo 18
Mutta ennenkaikkea. A punk documentary Jyväskylästä. Jyväskylämeininki on kertomus kaupungista, sen punkkareista, heidän ideologiastaan ja heidän vapautensa filosofiasta. DIY-työllä toteutettu elokuva kertoo Jyväskylän punk-skenen tarinan vuosilta 1977 - 2016.
>> lisätietoa facebookissa

TGF - Hauliklubi aloittaa Pispalassa

Pispalaan on perustettu uusi musiikkiklubi. Ja komeasti onkin. Näyttämönä toimii näet historiallinen Pispalan Haulitehdas ja ensimmäinen esiintyjä on itse Dave Lindolm. Aluksi klubi pyörii aina joka kuun ensimmäisenä torstaina. Aloitus torstaina 2.2. Ovet avautuvat klo 18. Show-time klo 21.

TGF-Hauliklubin alaotsikko on Musiikkia, Makuja, Tarinoita. Kovatasoista esiintyjäkaartia täydentää street food -hengessä valmistettu ruoka ja pieni purtava sekä tarinat, jotka liittyvät paitsi kulttuurihistoriallisen ympäristöön, myös yhteistyökumppaneihin, kuten Pyynikin Käsityöläispanimo, Dammenbergin suklaatehdas, Musacorner ja Musiikkikoulu Musiikkitoteemi.

TGF viittaa Tampere Guitar Festivaaliin. Pohjoismaiden suurin klassisen kitaran festivaali järjestetään tänä vuonna 3. -11.6.2017. Esimakua, kaikilla mausteilla, siis jo kevään Hauliklubeissa.

Koko komeus esiintyjäesittelyineen löytyy osoitteesta >> www.tgf.fi/hauliklubi

Tahve voitti salibandyn Suomen Cupin haastajafinaalin

Tahmelan Vesa voitti Salibandyn Suomen Cupin haastajafinaalin lopulta selvin numeroin 7 - 2. Vastassa oli helsinkiläinen SBS Botnia. Ottelun parhaana palkittiin Tahven Vellu Koivunen. Pääottelussa sen sijaan Suomen Cupin mestaruus karkasi Helsinki-Vantaalle. Tahven treenarinakin toimineen Lassi Vänttisen edustama Classic taipui niukasti lukemin 4 - 5 EräViikingeille. Naisten finaalipokaali matkusti Turkuun.

Kuvassa Tahmelan Vesan haastajafinaalimestarit kannattajineen. Salibandykausi jatkuu helmikuussa Vitosdivarissa. Tahve johtaa omaa lohkoaan. Nousu neloseen edellyttää jäljellä olevien kuuden ottelun voittamista.

Salibandyn Suomen Cup

Salibandyn Suomen Cupin mestaruudet ratkottiin lauantaina 21.2.2017 Tampere Arenalla. Viiden ottelun finaalihuipentuma alkoi jo aamuyhdeksältä naisten pikkufinaalilla. Pääottelussa miesten pokaalin kohtalon ratkovat Classic Tampereelta ja EräViikingit Helsingistä. Haastajafinaalissa Tahmelan Vesa kohtaa helsinkiläisen SBS Botnian.

TEHO Sport Suomen cupin loppuhuipentuman ohjelma lauantaina 21.1. Tampere Areena:
Klo 9.00 naisten pikkufinaali: Ä-lasti – SB Vantaa
Klo 12.00 naisten finaali: SSRA – TPS
Klo 15.15 miesten finaali: Classic – EräViikingit
Klo 18.00 miesten pikkufinaali: SB Naantali – Nibacos
Klo 20.30 miesten haastajafinaali: TahVe – SBS Botnia 

Haastajafinaalissa kohtaavat Suomen cupissa pisimmälle päässeet aladivisioona- joukkueet. Vitosdivarissa pelaava Vesa ylsi peräti neljännelle kierrokselle asti. Vastustaja, nelosdivarissa pelaava Botnia kolmannelle kierrokselle.  Ratkaisevalla kierroksella Vesa hävisi ankaran taistelun jälkeen kakkosdivarin SB Vasa II:lle lukemin 3-6 ja Botnia kolmannella kierroksella kakkosdivarin FBS Raseborgille 4-8.

Tahmelan Vesan cup-pelit

Salibandyn Suomen cup pyörähti käyntiin syyskuussa 2016. Kaksi ensimmäistä kierrosta pelattiin turnausmuotoisesti, neljän joukkueen lohkoissa. Vesa selvitti tiensä jatkoon molemmista tunauksista yhteensä neljällä voitolla.

Kolmas kierros pelattiin Jyväskylässä, jossa paikallinen Blasters kaatui numeroin 8-6.  Otteluraportin mukaan" Blasters hallitsi pallollista peliä, mutta Tahven puolustus pelasi kurinalaisesti ja viimeisenä lukkona maalilla torjunut Pekka Nieminen otti tärkeitä torjuntoja. Blasters ei sanut murrettua sumppua riittävän hyvin ja Tahve iski terävästi vastaiskuista maalit".

Neljännellä kierroksella pelitempo koveni. Mukana ei enään ollut muita kuin kakkosdivarin tasoisia joukkueita. Vaasalaisia vastaan käyty kiista 22.10.2016 Tampereen Tenniskeskuksessa  oli vauhdikas ja hyvätasoinen. Tahven päävalmentaja Lassi Vänttisen juonimasta huikeasta loppukiristä huolimatta Vesa taipui lukemin 3-6.  Oman räväkän tunnelman tapahtumaan loi Tahmelasta fanibussilla saapunut äänekäs, mutta asiantunteva kannattajaporukka. Samanlaista meininkiä on odotettavissa finaaliotteluunkin 21.1.

SS MD5-26

Tahmelan Vesa pelaa siis salibandya vitosdivarissa SS MD5-26. Koodi tarkoittaa: Sisä-Suomen alue, miehet, divisioona 5, lohko 26. Lohkossa on 10 joukkuetta. Tahve johtaa sarjaansa, kun kaksitoista ottelua on pelattu. Jäljellä on kuusi. Syyskaudella Tahve voitti kaikki ottelunsa, mutta nyt vuoden alussa on yllättäen tullut kaksi tappiota. Silti suora nousu nelosdivariin on vielä omissa käsissä.

Seuraa Tahven salibandyjoukkueen taivalta cupissa ja sarjassa  >> facebookista

Tahven kokoonpano voitokkaan kolmannen cup-kierroksen ottelun jälkeen.

Tahmelan Vesan höntsyporukka oli syksyllä mukana myös ReiskaSäbän MM-kisoissa. Lajina siis salibandy ja jalkineina Reinot tai Ainot. Pelipaikkana Tampere Areena. Vesan saalina oli jälleen hopeamitalit, kuten viime vuonna järjestetyssä ensim- mäisessä MM-kisassakin. Loppuottelussa Vesa hävisi viime sekunnin maalilla ikivastustaja Olville lukemin 4-5.

© Asko Parkkonen