Viikinsaaren kesä alkaa SaariBluesilla - kesäkuun lopulla rautalankaa

Viikinsaari tarjoaa tänäkin kesänä aikalailla monipuolisen kattauksen kaikenlaista. Päivätanssien ja lasten tapahtumien oheen on tullut festarit, stand-up-vedot ja kesäteatterit.

Tapahtumat alkavat lauantaina 10.6. SaariBluesilla ja päättyvät elokuun alussa SaariHelvettiin. Väliin mahtuu kesäteatteria, juhannusjuhlia, stand-upia, lasten tapahtumia ja Viikinsaaren maihinnousua. Ja kaikki tämä vain soutumatkan päässä Pispalasta.

Viikinsaaressa kesällä 2017:
SaariBlues lauantaina 10.6
Viikinsaaren kesäteatterin esitykset 15.6.–12.8.
Viikinsaaren juhannus 23.–24.6.
Viikinsaaren maihinnousu 30.6.
Kuumat standup-illat 4.7. / 11.7. / 18.7. / 25.7.
Lasten sunnuntait 2.7. / 9.7. / 16.7. / 23.7. / 30.7.
Saarihelvetti 5.8.

Viikinsaaren tapahtumia tuotaa Hopealinja

Saari Blues lauantaina 10.6 klo 18-23

Järjestyksessä kolmannessa SaariBluesissa esiintyvät Heikki Salo Duo, Lena & The Slide Brothers, Emilia Sisco with Helge Tallqvist Band, Astrid Swan ja Dark Bottle.

Pispalalaisille Heikki Salo on tuttu, ehkä myös osin pispalalainen Dark Bottle, joka esiintyi taannoin Pispalan karnevaaleilla.

Muut esiintyjät edustavat kotimaisen bluesin kärkeä. Lena & The Slide Brothers näet pokkasi tammikuisessa Finnish Blues Awardissa sekä parhaan bändin että parhaan biisin (The Road You’re On) palkinnon. Emilia Sisco puolestaan palkittiin vuoden tulokkaana. Hän esiintyy Viikinsaaressa bluesveteraani Helge Tallqvistin Bandin kanssa.

Helsinkiläisen Astrid Swanin materiaali tuo SaariBluesiin todellista elettyä elämää. Laulaja-lauluntekijän vakavasta sairaudesta kummunnut pitkäsoitto From the Bed and Beyond on yksi kevään 2017 puhutuimmista julkaisuista. Lavalla Astrid Swan pysäyttää ja ottaa yleisön haltuunsa: vahva artisti ja vahvat kappaleet ovat aseita, joilla syntyy suuria musiikillisia hetkiä. 

SaariBluesissa on kaksi esiintymislavaa. Radio SUN Stage, eli saaren “Tanssilava” sekä kakkoslava, joka löytyy ravintolarakennuksen sisällä. Molemmat lavat ovat siis katettu, joten sataa tai paistaa tunnelma on lämmin!

Laivat Laukontorilta Viikinsaareen tasatunnein alkaen klo 16. Paluu Viikinsaaresta puolitunnein. Laivamatkat sisältyvät SaariBlues-pääsylipun hintaan.

Katso aikataulutettu ohjelma esiintyjäesittelyineen www.saariblues.net

Five Euro Pizza levyn äskettäin julkaissut Dark Bottle esiintyi Pispalan karnevaaleilla 21.5. Nyt siis Viikinsaaren SaariBluesissa, la 10.6. klo 19 Ravintola-Stage-lavalla.

© Asko Parkkonen