175 Pispalan tapahtumakalenteri, tulevat tapahtumat

Heinäkuun menovinkkejä

(Käyttöohje: Kun klikkaat vasemman puoleista linkkiotsikkoa, saat otsikon aihetta koskevat tiedot, ei kaikkia tapahtumia eli pitkää listaa)

Pispala-Tahmela avautuu kesällä vähitellen ja harkitusti, koronarajoituksia ja turvälejä huomioiden. Moni paikka on jo auki, kuten pubit, ravintolat, Rajaportin sauna, Pispalan kirjasto, Tahmelan huvila, Kurpitsatalon ja Uittotunnelin kesäkahviot.

Kevään ja kesän suuret perinteiset tapahtumat, kuten Pispalan Vappujuhla, Pispalan karnevaalit ja Rajaportin Suomalaisen saunan päivä on kuitenkin jouduttu jo ajoissa perumaan. Myöskään mitään suurempia Juhannusjuhlia ei voida järjestää.

Pispala Folkin järjestäminen on siinä ja siinä. Tapahtuma pitäisi olla elokuun ensimmäisenä sunnuntaina. Päätöstä ei liene vielä tehty. Kyseessä olisi kuitenkin Folkien järjestämisen 20-vuotistapaus (vuodesta 2001).

Sen sijaa pienimuotoisia tapahtumia on tulossa. Kesän mittaan esimerkiksi kesäkirppiksiä, villiyrttikävelyjä, lenkkaritansseja ja ikkunakävelyjä, kesäjoogaa, kylätulia, työpajoja ja näyttelyitä. Näyttelyjä on esillä Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalolla ja Tahmelan huvilalla sekä myyntinäyttelyt Art Pispalassa.

PISPALAN NYKYTAITEEN KESKUS HIRVITALO
- TYÖPAJAT, NÄYTTELYT, TAITEILIJAVIERAILUT
Auki: Ti - Su klo 14 - 19.
Näyttely: Hanna Lehikoinen ja Misa Saraste - 21.7.

Tulossa heinäkuussa:
8.7. Taiteilijatapaamisessa Kaisa Luukkonen ja Peter Rosvik (Göteborg).
Taiteilijavierailut on osa Hirvitalon hitaan matkustamisen ja kestävän kulttuurivaihdon ohjelmaa. Siinä etsitään välineitä ja tapoja urbaanissa ympäristössä toteutuvaan omavaraisuuteen, kestävien arjen käytäntöjen, tietojen, taitojen sekä välineiden jakamiseen.
25.7. Työpaja Fidelity of Home klo 15 - 18
Teemana ekopesuaineet ja -kosmetiikka. Ohjaajina Pii Anttila and Alan Bulfin.

Katso lisää  >>  täältä

TAHMELAN HUVILA - näyttelyitä, pihakirppis, hyvää ruokaa ja kesäjoogaa.
A
ukiolojat:
ma - pe 11 - 18
la 11 - 16
su 12 - 17

Näyttelyt
Hannamari Matikainen: Maalauksia - 21.7. 
Myynnissä on myös pieniä grafiikanvedoksia, jotka saa heti mukaan.
Tiina Eräpuu: SIIRTYMIÄ 3.7-31.7. Avajaiset pe 3.7. klo 18-20. Samalla Amuri-kirjan julkkarit!
Pihakirppis - heinäkuun joka lauantai.
Ensimmäinen 4.7. Musiikki J.Mikael. Valokuvastudio!
Kesäjoogaa - heinäkuussa. Vapaa pääsy.
Ensimmäinen ma 6.7. klo 11. Joogaohjaaja Outi Sillanpää. Tarkoitus on tarjota Hathajoogan perusliikkeitä, hengitysharjoituksia ja rentoutusta raikkaassa ulkoilmassa. (Jatkokerrat 9.7, 20.7 ja 23.7). Oma alusta, sään mukainen vaatetus.
Pop-up keittiöt - takeawaysunnuntait klo 12-16.
Kansainvälisten popupkokkien yhteisön Take away-sunnuntait jatkuvat 5.7. lähtien heinähelteilläkin. Tulossa indonesialaista, mexikolaista, syyrialaista, bangladeshilaista ja brasialaista herkutteluhetkeä.
Musailta - keskiviikkona 22.7. klo 18
Pihalla Jukka Nousiainen solo.

Huvilan kesäinfot ja viikottainen lounasmenu >> täältä (fb)

 Tahmelan Huvilalla järjestetään pihakirppari jokaisena heinäkuun lauantaina klo 10–16. Tervetuloa tekemään löytöjä tai laittamaan omat aarteet kiertoon! Penkomaan pääsee myös Huvilan varastoon. Huvilan Kahvila palvelee kirpparikansaa tapahtumien ajan.

Mukaan myyjäksi (20 paikkaa) voi ilmoittautua sähköpostitse: nina.kulo[at]gmail.com. Maksathan varausmaksun (5 €) ennakkoon Huvilalle. Ota mukaan oma viltti tai rekki sekä vaihtorahaa.

Valokuvastudioon!

Pihakirpparin ohessa Huvilalla on tarjolla astetta spesiaalimpi valokuvastudio! Maria Salanginan pop up -valokuvaamossa voit saada ainutlaatuisen valokuvan itsestäsi vanhalla kuvatekniikalla.
Tiedustelut: maria.salangina.photography[at]gmail.com

KESÄKAHVIO - KURPITSATALON Lastenmaa

Kesäkahvio auki:
ti ke to 13 - 18
pe 12 - 16

Tutustu >> Kurpitsatalon kesäkahvio (fb)

Kaupunkiviljelijöiden tukikohta kurottautuu kohti kasvukautta ja syksyn sadonkorjuuta. Kesäkahvio palvelee, tarjolla myös jyrsintäpalveluja ja venevuokrausta.

Kylätulet - torstaina 4.6. ja 18.6. klo 14 - 16.
Kylätulet on joka toinen torstai toteutuva pienimuotoinen kohtaamispaikka iltanuotion ääressä, turvavälit ja muut säännöt huomioiden. Osallistumismaksu 2e sisältää kahvin tai teen.

IKKUNAKÄVELY PISPALASSA - Ikkunat on talon silmä

Rakennuskulttuurikeskus Piiru kutsuu kesäiselle ikkunakävelylle idylliseen Pispalaan. Kävelyllä tutustutaan ikkunoiden historiaan ja eri aikakausien tyyleihin. Oppaana rakennusrestaurointiartesaani Ritva Ruponen.

Kierros lähtee Rakennuskulttuurikeskus Piirun pihasta (Uittajankatu 10) klo 10.30 ja päättyy Tahmelan Huvilalle Pyhäjärven rantaan. Huvilalla tarjolla kahvi ja makea kahvileipä. Kävelyn kesto n. 1,5 h, matka noin 2 km. Huom: säävaraus.

Kävelyn hinta 10 €, sisältää kahvin ja makean kahvileivän.

© Asko Parkkonen