176 Pispalan tapahtumakalenteri, tulevat tapahtumat

Kesäliikunta - jalkapalloilua ja pesäpalloa

Koronarajoitusten vähitellen purkautuessa, myös urheilukentät avautuu liikunnalle.

Jalkapalloilun ja pesäpallon sarjat alkavat eri tasoilla viimeistään heinäkuun alussa. Sarjat toteutetaan tiivistetysti ja turvallisesti, koronaohjeistuksia noudattaen

Myös Tahmelan Vesan kesäjalkapalloilutoiminta on alkanut. Höntsyporukka kokoontuu kaikille avoimiin harjoitelmiin sunnuntaisin Tahmelan urheilukentälle ja edustus pelaa Suomen Palloliiton Läntisen alueen sarjoissa Kutostasolla.

Tahmelan Vesan kesäkausi alkoi tasapelillä

Tahven kausi alkoi juhannuksen jälkeen 24.6. ottelulla Ilveksen nelosjoukkuetta vastaan ja päättyy syyskuun puolessa välissä Rantaperkiössä, jolloin vastassa on Tampereen Kisatoverien kakkosjoukkue.

Tahven lohkossa B1 pelaa yhdeksän joukkuetta. Sarja pelataan tilanteesta johtuen yksinkertaisena.

Avausottelu Ilves/4 vastaa päättyi siis tasapeliin 2-2 (1-2). Tahven maalit syntyivät puoliaikojen lopussa. Ensin Vänttisen Lassi kavensi tilanteeksi 1-2 (45 minuutilla), sitten Veli-Matti Luukko tasoitti 90 minuutilla loppulukemiksi 2-2.

Tahven otteita voi seurata >> täältä

Tulevat ottelut
11.07. klo 13:00. FC Melody/2 - TahVe Kauppi 2
29.07. klo 18:30. Jags - TahVe Pulleri Tn
06.08. klo 20:10. TahVe - JanPa/2 Messukylä
18.08. klo 20:00. Mahti - TahVe Kauppi 2
26.08. klo 20:00. TahVe - ViiPV Rantaperkiö
06.09. klo 18:00. LaVe/KPR - TahVe Lammi
16.09. klo 18:30. TahVe - TKT/2 Rantaperkiö

Joukkueet ja tilanne yhden ottelukierroksen jälkeen.

Pesäpallon Pispalan Itä-Länsi

Piintyneessä jääkiekkokaupungissa pesäpalloilu on yllättäen pienoisessa nosteessa. Kaupin pesäpallostadion on uusittu ja Manse PP:n miesten ja naisten joukkueet pelaavat ylimmällä sarjatasolla. Odotuksia menestymisestä on. Aamulehtikin seuraa pesäpalloilua ihan eri tavalla kuin vielä muutama vuosi sitten.

Innostus näkyy jossain määrin myös Tahmelassa. Tahmelan urheilukentällä näkee yhä useammin pesäpalloa harrastavia lapsia ja nuoria ja itse kentän pintaakin hienohiekoitetaan yhä enemmän pesäpalloiluun soveltuvammaksi.

Toivottavasti lajiharrastus elpyy, ja laajenee myös Pispalassa. Täällä nimittäin on jo perinteitä.

Takavuosina pesäpalloa harrastettiin vapaamuotoisesti ensin Tahmelan rannan hiekkakentällä ja sitten Tahmelan urheilukentän uudella hiekkatekonurmella.

Kerrotaan myös, että kaikkien aikojen ensimmäiset pesäpallo-ottelut Tampereella olisi käyty Ylä-Pispalan ja Ala-Pispalan koulujen välillä joskus 1920-luvulla.

Jonkinlainen osuus (suojeluskuntataustaiseen) pesäpalloharrrastukseen (punaisessa) työväenkaupunginosassa lienee ollut runoilija Lauri Viidalla - ja kansakoulunopettajilla.

Pesäpalloperinteen hieno esimerkki on Pispalan Itä-Länsi ottelut. Niitä pelattiin muutamanakin vuotena. Viimeisin on vuodelta 2012.

Tästähän se alkaa. Hutunkeitosta. Keskellä Tahmelan Vesan silloisen (2012) pesäpallojaoston vetäjä ja nykyinen Manse PP:n puheenjohtaja Matti Helimo.

Pispalapesiksessä oli mukana myös takavuosien pesäpallotähtiä. Kuvassa naispesäpallon legenda ja monikertainen Itä-Länsi-arvokisan kävijä Päivi Ikola (Hyhky). Arvostusta kuvaa myös se, että hän on ainut pesäpalloilija, joka on saanut kuvan postimerkkiin.

© Asko Parkkonen