Pispalan kirjaston lauantaikerhossa puhetta Pispalan 1970-luvusta

Pispalan Kirjastotalolla aloitti lauantaina 4. helmikuuta Lauantaikerho, joka nimensä mukaisesti kokoontuu aina lauantaisin - kuuntelemaan, katselemaan ja keskustelemaan erilaisista aiheista. Tilaisuudet ovat klo 15-17, ja ne ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Ensimmäinen kerho 4.2. käsittelee Lauri Viita-juhlavuoden jälkimainingeissa Moreenia, mutta tällä kertaa ääneenlukuna. Jos et ole vielä ehtinyt tutustua runoilijan kielellisesti loistavaan proosateokseen, tule kuuntelemaan ja vaikutu. Ääneenluku tuo näet ihan uuden ulottuvuuden, tuttuunkin tekstiin.

Seuraavana lauantaina 11.2. on vuorossa puhetta. Tutkija Ritva Nätkin kertoo Pispalan sosiaalisesta murroksesta talon isännöitsijan näkökulmasta. Moreenin kuvaama ihannePispala sijoittuu 1900-luvun parille ensimmäiselle vuosikymmenelle. Nätkinin peruskorjaajan Pispala 1970-luvun loppupuolelle. Silloinkin rakennettiin, ihanne- Pispalaa. 

Lauantaina 18.2. ääneenlukupiirissä kokeillaan Rosa Liksomin novelleja. Vieraana Pispalan teatterin väkeä. Teatterissahan on pyörinyt Liksomin tekstiin Tyhjän tien paratiisit perustuva näytelmä.

Muistaako vielä kukaan, mikä oli VHS! Joka tapauksessa kannattaa piipahtaa helmikuun viimeisessä tapaamisessa, ihan vaan terveyden tähden.

Launtaikerhojen helmikuun koko ohjelma ja tietoa tulevista Pispalan kirjastoyhdistyksen verkkosivuilla.
>> www.pispalankirjasto.fi

A punk documentary keskiviikkona 1.2. klo 18
Mutta ennenkaikkea. A punk documentary Jyväskylästä. Jyväskylämeininki on kertomus kaupungista, sen punkkareista, heidän ideologiastaan ja heidän vapautensa filosofiasta. DIY-työllä toteutettu elokuva kertoo Jyväskylän punk-skenen tarinan vuosilta 1977 - 2016.
>> lisätietoa facebookissa

© Asko Parkkonen