Hae tapahtumakoosteita

TahVen salibandyn ja futsalin kausi alkoi - jalkapalloilussa sarjataso säilyi

Tahmelan Vesa on aloittanut Salibandykauden nelosdivarissa kohtuullisesti, kahdella voitolla ja kahdella tappiolla. Sen sijaan Suomen Cupissa tuli putoaminen jatkosta jo toisella kierroksella. Futsalissa avausottelu FC Kangasalaa vastaan päättyi riemastuttavasti Vesan selkeään 6-3 (2-0) voittoon.

M4D-15 eli salibandy, miehet, nelosdivari, lohko15

Salibändyssä TahVe voitti viimekaudella Vitosen lohkonsa ja nousi suoraan ylemmälle tasolle. Sarjassa pelattiin 18 ottelua joista Tahve voitti 14 ja hävisi 4.

Nelosdivarissa pelit alkoivat 7.10. ottelulla Tampereen Koovee II vastaan, jonka Tahve voitti 3-2. Päivän toisessa pelissä Tahve hävisi Warriorsille 5-9. Seuraavat ottelut pelattiin 28.10. Siinäkin Tahve voitti ensimmäisen ottelunsa HLJ:tä vastaan 10-6, mutta hävisi toisen PäLu:lle 8-10.

Salibändyssä divaritasolla otteluita pelataan siis muutaman viikon välein, kaksi peliä samana päivänä tahdilla.

Ottelut
18.11 klo 10 HIP - Tahve Ylöjärven LK 8-3.
           klo 12 Tahve - Punakone Ylöjärven LK 3-2.
16.12 klo 11 Tahve - Netu Ideapark, Sport
           klo 14 Pirkat III - Tahve Ideapark, Sport
13.01 klo 10 Tahve - HuHu Spiral-halli, Tampere
           klo 19 Tahve - Warriors Spiral-halli, Tampere 

Kaksinkertaisen sarja toinen kierros alkaa 13.1.2018 ottelulla Warriorsia vastaan. Ensimmäisen kierroksen ottelun Tahve oli hävinnyt 5-9.

Tahven taivalta voi seurata >> Salibandy.fi tulospalvelussa.

Sarjatilanne 23.11.2017 ja joukkueet.

Suomen Cupissa tie katkesi jo toisella kierroksella

Viimekauden ehdoton pelillinen huipentuma oli Suomen Cupin haastajafinaalin voitto. 21.1.2017 pelatussa ottelussa Tahve päihitti helsinkiläisen SBS Botnian selkein numeroin 7-2. Voiton takeena olivat Tampereen Classicin veteraanit, pelintekijä Vellu Koivunen ja maalivahti Pekka Nieminen.

Haastajafinaalissa kohtasivat Suomen cupissa pisimmälle päässeet aladivisioona-joukkueet. Vitosdivarissa pelanut Vesa ylsi peräti neljännelle kierrokselle asti. Vastustaja, nelosdivarissa pelaava Botnia kolmannelle kierrokselle.

Haastajatasolla Tahve on siis Cupin puolustava mestari. Ottelut alkoivat elokuussa 2017 ja Tahven kannalta ratkaisevat ottelut käytiin toisella kierroksella Turussa syyskuussa (9.9.2017).

Turussa pelatuissa otteluissa Tahve kärsi jatkoaikatappion Hirvensalolle, voitti Showtimen ja ratkaisevassa ottelussa hävisi Ruoskalle selkeästi 3-10. Yhdellä voitolla karsintalohkosta ei päässyt jatkoon.

Viime kauden Suomen Cupin haastajafinaalin mestarit kannattajineen. Osin sama porukka jatkaa pelejä salibändyn Tampereen piirin Nelosdivarissa kaudella 2017-18.

FUTSAL Tahven lajivalikoimaan

Avausottelu 4.11. FC Kangasalaa vastaa Ylöjärven Liikuntakeskuksessa päättyi Tahven voittoon  6-3. Maalintekijöinä Tapio Castren ja Mohammed Koroma.

Tänä syksynä Tahve on ottanut myös jalkapalloilun pikkuserkun Futsalin lajivalikoimaansa. Futsalia pelataan kuin jalkapalloa, siis jaloilla, mutta pelinä se on kuitenkin nopeampi ja teknisestikin hieman erilainen. Pallo on pehmeä ja pelijalkineet sisätiloihin sopivat. Kentällä on viisi pelaajaa ja maalivahti. Vaihdot voi tapahtua ns. lennosta.

Tahve pelaa Vitosdivarissa ja ottelut alkoivat lauantaina 4.11 Ylöjärvellä FC Kangasalaa vastaan. Lohkon joukkueet ovat APA, FC Kangasala, LaVe, PiPo-79, TahVe, Tuisku, Valo/2, Ylöjärven Ilves/2.

Tahven ns. kotiottelut ovat syyskaudella pääosin Ylöjärven Liikuntakeskuksessa ja kevätkaudella Kaupin uudessa Sports Centerissä.

Tahven joukueessa pelaavat muun muasssa Castren Tapio, Käpylä Kai, Koroma Mohamed, Riepponen Kimmo, Kyröläinen Marko, Heiskanen Mikko, Valtanen Teppo, Lehtikangas Toni, Karima Aksu, Halinen Juho, Rautiainen Niko, Björnholm Petri.

Syyskauden ottelu-ohjelma ja tulokset
04.11. 10:00 Tahve -  FC Kangasala Ylöjärvi LK 6-3 (2-0).
Tahven maalit Castren Tapio, Koroma Mohammed.
11.11. 16:30 Lave-Tahve Lammi LK 3 - 2 (3 - 2).
Tahven maalit Castren Tapio, Heiskanen Mikko.
18.11. 18:00 TahVe - Tuisku Ylöjärven Liikuntasali 8 - 7 (5-5)
Tahven maalit Heiskanen Mikko, Rautiainen Niko, Valtanen Teppo (5), Lehtikangas Toni.
09.12. 16:00 TahVe - Valo/2 Ylöjärven Liikuntasali 10 - 4 (6-3)
Tahven maalit Halinen Juho (3), Karima Aksu (2), Heikkilä Hermanni (2), Riepponen Kimmo, Heiskanen Mikko (2).
14.12. 19:40 APA - TahVe Ylöjärven Liikuntasali
16.12. 19.30 Ylöjärven Ilves/2 - Tahve Ylöjärven UT
07.01. 18:15 PiPo-79 - Tahve Kauppi Sports Center 2

Kevät kausi eli toinen kierros alkaa 13.1. 2018 klo 13.00 Kangasalan Pitkäjärvellä FC Kangasalaa vastaan.

Tällä hetkellä (13.12), neljän pelatun ottelun jälkeen, Tahve on sarjataulukossa kolmantena (4/9 pistettä), yhden ottelun vähemmän pelanneena kuin sarjaa johtavat Lave (5/13 p.) ja Pipo-79 (5/10 p.)

TahVe vastaan PiPo-79

Futsalissa on odotettavissa kiintoisa "paikallisottelu". Tahven lohkossa pelaa nimittäin toinenkin Pispalassa perustettu joukkue.

PiPo-79 eli Pispalan Pallo-79 on perustettu Pispalassa vuonna 1979 jalkapallon erikoisseuraksi. Ilmeisesti juuri sen takia, että haluttiin pelata vain nimenomaan jalkapalloa, eikä toimia yleisseurassa, jollaisia Tahmelan Vesa ja Pispalan Tarmo tuolloin olivat. Perustamiseen tosin saatta olla muitakin syitä.

Kiihkeä Futsalin "paikallisottelu" PiPo-79 -TaHve torstaina 7.1.2018 klo 18:15 Kauppi Sports Center2 !

Tahve jalkapalloilun edutusjoukkue pelasi kesällä varsin talvisissa olosuhteissa. Osin sama porukka jatkaa talven Futsalin parissa ja varmasti huomattavasti lämpimimmissä mutta myös hikisimmissä tiloissa.

Tahven jalkapallokausi Kutosdivarissa oli kaksijakoinen

Tahmelan Vesan edustusjoukkue pelasi kesän 2017 Suomen Palloliiton sarjoissa kutostasolla. Kutosessa oli lohkoja kaksi. Kummassakin kaksitoista joukkuetta. Kaksinkertaisessa sarjassa otteluita tuli 22 / joukkue.

Tahven taival oli kaksijakoinen. Kevät kaudella joukkue pelasi hyvin. Tahven ainoa tappio tuli ensimmäisen kierroksen viimeisessä ottelussa IPAa vastaan Iittalassa niukasti 1-2. Tahve oli vielä nousutaistelussa mukana.

Syyskausi menikin sitten heikommin, vaikka Tahve aloitti heinä-elokuun taitteen voitoilla. Elokuun lopun kolmen ottelun tappioputki notkautti niin että nousu Vitosdivariin karkasi. Tahven sijoitus lohkossa oli lopulta neljäs (12-4-6; maalisuhde 70-49). Lohkon voitti FC Kangasala, joka siis nousi suoraan ylemmälle tasolle.

Reiska Hötsyn MM-kisat maaliskuussa 2018

Maaliskuussa 2017 pelattiin perinteinen Reiska Höntsyn MM-kisat -Niämelä Memorial - Koulukadun tekojäällä. Tahmelan Vesan höntsyporukka ylti toisen kerran peräkkäin loppuotteluun saakka.

Tälläkin kertaa vastustaja oli vahvempi. Nuorempi ja liikkuvampi joukkue HUOM! voitti selkeästi lukemin 5-0. Naisissa mestaruuden uusi Hockey Catsit.

MM-kisat pelattaneen jälleen maaliskuussa. Joko nyt on Tahven vuoro!

Reiska Höntsyjen MM-hopeajoukkue 2017

Pispalan karnevaaleilla 2018 Pulterrieri puolustaa Pulteri-pokaalia

Kevään 2017 karnevaaliottelussa koettiin yllätys. Pulterin ravintolapäällikkö Kältsyn manageroima futisporukka Pulterrieri yllätti Kujakollit karnevaalien perinteisessä jalkapallo-ottelussa luvuin 3-2.

Pääasiassa Tahmelan Vesan pelaajista koostuva Kujakollit on hallinnut vuosia keskinäisiä otteluita ja Pulteri-pokaali on pysynyt tiukasti Pub Kujakollissa.

Nyt siis pokaalia voi käydä ihailemassa Pulterissa. Pokaali löytyy ravintolatiskin ylähyllyltä, Gerth Vader-maskin vierestä.

Kevään 2018 Karnevaalipelissä pokaalin sijoituspaikan ratkaisevat mestaruutta puolustava Pulterrieri ja haastaja, Vastavirran futisporukka Vastapallo.

Kältsy ja karnevaalipokaali sekä alla Pulterrierit ja haastaja Vastapallo

© Asko Parkkonen