Hae tapahtumakoosteita

Asemakaavan uudistus - vaihe II alkaa työpajalla

Pispalan asemakaavan uudistamistyössä on vihdoin päästy toiseen vaiheeseen. Toinen vaihe kattaa alueet Pispalan valtatien varrella ja Ala-Pispalassa. Ensimmäisessä vaiheessa käsittelyssä olivat alueet  Ylä-Pispalassa eli ns. perinteisellä Pispalanharjulla. Kaavamuutokset hyväksyttiin pitkällisen työstämisen päätteeksi joulukuussa 2015 yhdyskuntalautakunnassa ja helmikuussa 2016 kaupunginvaltuustossa. Aiemmin oli päätetty että toinen vaihe alkaa vasta sitten kun päätökset ensimmäisestä vaiheesta on tehty.
Muutoksen tavoitteena on edelleen kulttuurihistoriallisesti arvokkaan miljöön säilyttäminen. "Kaavamuutoksella otetaan hallintaan viime vuosikymmenten villiä rakentamistapaa, joka on tuhonnut alkuperäisiä arvoja", sanoo arkkitehti Minna Kiviluoto Aamulehdessä (26.2.). Mitä tämä tarkkaa ottaen tarkoittaa, selviää kaikille avoimessa aloitustyöpajassa, joka pidetään torstaina 16.3. Haulitehtaalla. Osviittaa kaavamuutosmerkinnöistä saa tutustumalla jo päätettyyn ensimmäisen vaiheen aineistoon. Siinä tehdyt linjaukset vaikuttaa varmasti myös jatkossa, sekä Ala-Pispalassa että Tahmelassa.
Pispalan asemakaavan muutoksen II-vaihetta käsittelevä osallistumistilaisuus torstaina 16.3. klo 17.30 Haulitehtaalla. Tilaisuus koskee kaava-alueita 8309 ja 8310. Kahvitarjoilu.
Pispalan kaavaa uudistetaan kolmessa vaiheessa. Ensimmäisen vaiheen kaava-alueet 8256 ja 8257 Pispalanharjulla koski 223 tonttia. Toinen vaihe alkoi päivitetyillä osallistumis- ja arviointisuunnitelmilla, jotka olivat esillä 26.2. asti ja jatkuu siis osallistumistyöpajalla sekä päivystystilaisuuksilla, joissa tontin omistajat voivat käydä keskustelemassa tonttinsa tilanteesta kaavoittajan kanssa. Kolmas vaihe, osa Ala-Pispalasta ja Tahmela, alkanee vuoden 2017 alkupuolella.
>> Pispalan kaava-aineisto    

© Asko Parkkonen