PISPALAN MUSIIKKIYHDISTYS RY

Musaa Mäeltä-tuplacd:n julkistamistilaisuus Teatteriravintola Kivessä

5.3.2007

Musaa Mäeltä 3 & 4 saatiin myyntiin vuoden vaihteessa. Tuplacd:n virallinen julkistamistilaisuus pidettiin 20.1.2007 Teatteriravintola Kivessä.

Aluksi musiikkiyhdistyksen Timo Nyman ja Ari Pulkkinen selvittelivät Jari Niemelän tentissä tuplacd:n tekemisen vaiheita ja linjauksia.

Aikaisemmatkin levyt tuottaneen Selkä Pulkkisen mielestä uutukaisen ero edeltäjiinsä on siinä että tuplassa on kaksi reikää. Muusiikillisena linjana on edelleen se että mitään linjaa ei ole
- ketään ei ole kutsuttu, kaikki ovat pyytäneet päästä mukaan. Mukana on vanhoja konkareita, jo edellisillä levyllä mukana olleita, mutta myös uusia tuttavuuksia.

Tuplacd on pääosin tuotettu, äänitetty ja miksattu musiikkiyhdistyksen omalla studiolla. Usealla raidalla häärää studiobändi Kylänmiehet jossa on mukana mm. Haulibrosseista tuttua porukkaa.

Musaa mäeltä juttu lähti aikoinaan liikkeelle Tampereen konservatorion musiikkiteknologian kurssin sivutuotteena. Selälle avautui mahdollisuus saada studioaikaa. Syntyi ajatus tuottaa ja tehdä lauluja ja runoja-levy Pispalasta talkoohengessä. Vuosi oli 1999. Sittemmin usealta paikkakunnalta on kuulemma oltu yhteydessä ja kyselty voisitko tulla tekemään tänne kanssa.

Tuplacd:tä on työstetty talvesta 2006 lähtien. Mukana on ollut lähes 100 ihmistä.

Julistamistilaisuudessa kuultiin varsin edustava livekattaus levyn monipuolisuudesta.

Illan aloittivat Jiipee Villanen ja kitaristi Vesa Joutsen Jiipeen balladilla Hevonen, pistooli ja Juanita. Latinosävyillä-ja rytmittelyillä iltaa jatkoi Jukka Hynnisen vetämä viisihenkinen Rumba Tre, tosin tällä kertaa ilman esitykseen oleellisesti kuuluvaa tanssija Salla Korhosta.

Pispalalaisille kävi esittäytymässä myös Musaa Mäeltä levyllä mukana oleva Alex eli Alejandro Lorenzo, muutama vuosi sitten Barcelonasta Pispalan kupeeseen Armonkalliolle muuttanut global village-aktivisti.

Punapappi kajautti virsiä ja agitpropia yhdistelevän hittinsä Totuuden henki internationalen. Jouko Mäki-Lohiluoman mukaan eräs punapappeja yhdistävä kiintoisa tosiasia on se että 1970-luvulla niin taistolaispiireissä kuin seurakunnassakin lauluvihot olivat punakantisia!.

Kokeneeseen esiintyjäkaartiin kuuluivat myös Kuun Haave ja mm. Pispalan karnevaalien parkkitansseista tuttu Ikurin Eagles..

Yllätysesiintyjänä lavalle nousi itse Jari Niemelä joka esitti säveltämänsä ja Ilpo Hakalan sanoittaman humpan Rajaportin humppa. Levylle on merkitty Pekka Haapakoski ja Vuoriston Humppa-Veikot.

Nuorta särmää ja energiaa toivat Isla ja Timo Nymanin tähdittämä Lines of Leaving. Viimeistään tässä vaiheessa lavan edustalla alkoi olla tungosta. Ilta päättyi Underground Groovementin rytmipläjäykseen.

kuvakooste julkistamistilaisuudesta

Teksti ja kuvakooste Asko Parkkonen. Valokuvat Arto Säntti.

Takaisin etusivulle