Pispalan luonto

Pispalan tunnelmaan ei vaikuta pelkästään rakentamisen monimuotoisuus, vaan rantojen ja viheralueiden luoma rauhallisuus ja väljyys kuuluu olennaisena perusasiana Pispalan tunnelmaan.

Rantojen, lehtojen ja lähteiden säilyttäminen luonnonmukaisina on tärkeää asukkaitten viihtymisen ylläpitämiseksi. Rannoilla ja lehdoissa asustaa myös erityinen lintu- ja hyönteiskanta, joiden viihtyvyys on myös taattava.

Pispalan lahti on erittäin matala ja hiekkapohjaisuudestaan johtuen kirkasvetinen. Lahti tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet pintasukeltamiselle ja vesielämän tarkkailuun muutenkin. Oman osansa tuo esimerkiksi hyvin levinnyt rapukanta, joden pyytämiseksi Tampereen kaupunki myy mertalupia halukkaille.

Rakennettu ympäristö

Se miltä Pispala näyttää vuonna 2020 on meille tärkeää. Pieni Punainen kirja, joka julkaistiin 2005, on edelleen paras käytettävissä oleva yhteenveto Pispalaisesta rakennuskulttuurista. Pieni Punainen kirja on entistä ajankohtaisempi nyt, kun päätämme, millainen Pispala on v 2020.

Varsinaista kaavaa odoteltaessa suosittelemme kaikille Pispalan kaavoituksesta kiinnostuneille tutustumista arkkitehti Hanna Lyytisen tekemään Pispalan Rakennustavat kirjaseen.

Pispalan asukasyhdistys ry.
sähköposti: pispalanasukas@gmail.com