Talvitempaus 2011 la 19.2. klo. 12-02

Koko perheen talvitempauspäivä lauantaina 19.2.2011 klo. 12 lähtien. Rentoa ulkoilmatunnelmaa ja yhdessäoloa. Tapahtumapaikkoina Kurpitsatalo, Saunasaari ja A-Kilta päivällä sekä Hirvitalo ja Tahmelan liikekeskus illemmalla.

Rati-riti-rallaa lapsille - After Ski aikuisille

Saunasaaren päivätapahtumassa klo. 12-15 monipuolista toimintaa ja liikuntaa niin lapsille kuin hieman vanhemmillekin. Tämän talven uutuutena on aikuisten After Ski-iltamat Pub Kujakollissa sekä Future Shorts-lyhytelokuvat lumiscreenille Hirvitalon pihassa.

Kurpitsatalolla
Tapahtuma-infopiste sekä kuumaa soppaa ja muuta lämmikettä.

Saunasaaressa klo. 12-15
Pyhäjärven jäällä yhdessäoloa, pelejä ja leikkejä mm. koiravaljakkoajelua, pilkkikisa, jäägolfia ja hiihtämistä. Mahtava sählymatsi klo. 14. Buffettissa myytävänä lämmintä juotavaa ja mm. uusia Tahmelan Vesa-pipoja. Saaressa on puolijoukkueteltta ja leirinuotio lämmittelyn ja makkaranpaistoon.

A-Kilta /Tahmelan monitoimikeskus
Mahdollisuus saunomiseen ja avontouintiin klo. 14 lähtien. Naisille ja miehille omat vuorot. Myynnissä kahvia ja leivonnaisia. Aurattu reitti Saunasaaresta A-Killalle.

Hirvitalo klo. 19 alkaen
Shorts on Ice 2-lyhytelokuvia jääscreenille sekä elävä orkesteri Bundolo (Kusti Vuorinen, hanuri ja Simo Sippola, saksofoni). Ohjelmassa Vuorisen sävellyksiä, kotimaisia tangoja ja vapaata improvisaatiota. Kuumaa mehua ja lämpimiä vilttejä.

Tahmelan liikekeskus / Pub Kujakolli klo. 16-02.
Liikekeskuksen edustalla ilmaista soppaa klo. 17 lähtien. Pub Kujakollissa After Ski-iltamat. Dj:t Neon Yx ja Always Late. Mr Märkäpipa ja Miss Äfter. Paras Afterein asu palkitaan.

Järjestäjät ja tukijat
Pispan koulun vanhempainyhdistys, Ahjolan kannatusyhdistyksen nuorisotoimi, urheiluseura Tahmelan Vesa, A-Kilta/Tahmelan Monitoimitalo, Kotiseutuyhdistys Moreeni ry, Pispalan Kumppanuus ry sekä K-Kauppa Tahmela ja Pub Kujakolli.

>> Katso tapahtumajulisteet

Tunnelmia vuoden 2006 Saunasaaren ratiritiralla tapahtumasta

Helmikuisena sunnuntaipäivänä Saunasaaren edustalla lumi pöllysi, ahvenet hyppivät jäälle, sukset suihkivat ja tietenkin makkarat kärysivät nuotiolla.

Usean vuoden tauon jälkeen päätti pienehkö puuharyhmä elvyttää talvisen koko perheen tapahtumapäivän jälleen henkiin. Ja kyllä kannatti, sen osoitti muutama sata innokasta lasta ja aikuista.

Pispan koulun kolmasluokkalaiset olivat etukäteen tehneet värikkäitä kylttejä, joista selvisi missä kohtaa tapahtuma-alueella oli hiihtohöntsyn lähtö- ja maalipaikka, mistä löytyi lumisählyareena ja lasten pilkkikisailu. Opasteet ohjasivat myös lumigolfpisteelle, seurakunnan järjestämälle kuvatietokilpailulle sekä pienemmälle väelle suunnatuille koira-, ja hevosajeluille.

Pinovalkeata

Nuotiona toimineen ns. pinovalkean ympärille mahtui iso joukko paistamaan lihaisaa määrämittaista curling-makkaraa ja nauttimaan Pispan koulun vanhempainyhdistysen Ratiriti-kioskin maittavaa mehua ja pullaa.

Väitetään, että nykyajan lapset eivät enää viitsi harrastaa ulkoliikuntaa. Ainakaan Tahmelan, Pispalan ja Hyhkyn osalta tämä ei pidä paikkaansa. Saaren ympärihiihtoon ja sitä kautta ainutlaatuisen Ratiritiralla-mitalin omistajaksi innostautui kuutisenkymmentä lasta. Samoihin osallistujamääriin päästiin myös pilkkikisailussa, jossa Lammisen Artturi (7v) nosti lähes puolikiloisen taimenen.

Lumisählyä

Lumisählyareenalla pelattin useita tasaväkisiä otteluita isien, vaarien sekä poikien ja tyttöjen sekakokoonpanoilla. Golfin talvilyöntien saloihinkin intoutui moni innokas tutustumaan. Aikuisväkea varten oli Harjun srk:n joukko väsännyt kuvatietokilpailun ja lähes sata arvuuttajaa pohti Tampere-aiheisia valokuvia.

Puuharyhmä

Reilun kolmetuntisen ulkoilusession jälkeen moni käväisi jäältä poistuessaan vielä Kurpitsatalolla hernekeitolla ja pullakahvilla. Tapahtuman järjestäjät Pispan koulun vy, Ahjola, Tahmelan Vesa, Pispalan Moreeni, Harjun srk:n alueneuvosto sekä Pub Kujakolli kirkkoveneporukoineen ynnä muine lajijaostoineen totesivat yksissä tuumin, että ratiriti taas ensi talvena rallaa. Tämän vuoden tapahtuma todisti sen, minkä puuharyhmä oli etukäteen asettanut periaatteekseen. Monipuolinen ja lämminhenkinen ulkoilutapahtuma ei tarvitse onnistuakseen isoja rahamääriä ja sponsoritukia vaan lämmintä yhteishenkeä ja innokkuutta.

Pispalan kirjastotalon tietotupa 16.2.2011