Vastavirta - Juhannusreggae

Vastavirta-klubi
Lauantaina 22.06. Juhannusreggae klo 21
Jere Dangerous & Friends

Tulossa mm.

Captain’s Grogfest 29. - 30.6.
29.06. Terassi Pub Yläkerta klo 15. Ilmainen
Faarao Pirttikangas, Flags Of Unity, Batrakofobia, Paapin & Donin 45 rpm hepulidisko
29.06. Vastavirta-Klubi klo 19. Liput 20e.
Kikkailijat, Mansen Tiikeri, Pupurutsa, Dark Bottle, Väärä Käsi.
30.06. Terassi Pub Yläkerta klo 15. Ilmainen
Monoliitti, Sähkölampaat, Tuonelan Rusinat.

Katso muu tarjonta >> vastavirta.net

PET HAUS  - uusi keikkamesta

Pethaus paikallistuu Pispalanvaltatien varrelle, Salea vastapäätä, entisen Lemmikkitalon tiloihin.

Kiintoisaa ja kokeilevaa, ja siis epäilyttävän uutta, musiikkitarjontaa ja äänitaidetta. Keikat viikoloppuisin klo 19.30 ja 20.30. Liput 5-15e. Mobilepay tai käteinen.

15.6. Näin unta kaukaisesta maasta klo 19
Antero Mentu kertoo levystään (ja livekeikasta):
Näin Unta kaukaisesta maasta -levyn temaattisena selkärankana on kuusi suomalaisen kuvataiteen historiasta löytyvää maalausta, joille levyn musiikki toimii soundtrackina.

En ole halunnut kohdentaa tiettyä kappaletta tiettyyn maalaukseen, vaan ideana olisi antaa kuuntelija vapaasti assosioida äänen ja kuvan kesken - luoda kokonaisuudesta omia tarinoitaan. Musiikillisesti liikutaan jazzin, folkin ja ambientin sävyissä.

Live-yhtyeessä vaikuttavat
Antero Mentu - kitara
Panu Ukkonen - basso, puhaltimet
Konsta Eskelinen - viulu
Anssi Solismaa - koskettimet
Amanda Blomqvist/Aku-Pekka Kurjenniemi - rummut, perkussiot

Katso keikkainfot >> PetHaus

Pethausissa kahvila, galleria, levymyymälä open ti - to 11-19 pe - la 11-17 & tapahtumien aikana

PUB KUJAKOLLI

Mikko & Alatalo Bros. Harvoin keikkaileva kokoonpano, jossa mukana kaikki Alatalon veljekset. Vasemmalta Eero (laulu), Kalle (kitarat), Jaska (rummut) ja Aaro (basso).  Lisäksi Selkä, Kala ja Tero.

Legendaariset jamit - joka kuun ensimmäinen sunnuntai klo 18 alkaen.
Tiatovisa - maanantaisin klo 19.07.

Kesän livevedot
- musiikillisia kollaaseja aikuistenoikeesta elämästä -

Seuraa >> kujakolli.fi (fb)

Juhannuspäivänä lauantaina 22.6. TBA

LAUTEILLA

"Lauteilla" Suomen ensimmäinen saunalaulujen kokoelma-CD.

Tuotannon toteuttivat Pispalan saunayhdistys, Pispalan musiikkiyhdistys ja Kulttuuriyhdistys Sisunartut sen musiikillisen kyläjuhlaperinteen pohjalta, jota Pispalan mäellä on harjoitettu ja harjoitetaan.

Levyllä mukana kaksikymmentä tunnettua artistia. Avausraitana Pispalan musiikkiyhdistyksen Saunarauhan julistus - päätösbiisinä Naiskuoro Telluksen ja Tampereen Ihankaikkisen Kuninkaallisen Tuomiokuoron Tuli miul sauna vastahani.

Mukana myös mm. Heikki Salo, Mikko Alatalo, Jouko Mäki-Lohiluoma, Pekko Käppi, Gilbert K & Kiuas, Vastavirtaorkesteri, Kormus, HauliBros, Rantavahdit, Kielo Kärkkäinen, Suvi Karjula, Eija Ahvo, Katriina Honkanen, Anne-Mari Kivimäki, Ismo Oikarainen, Mirja Korkka, Nastolan Pikkupelimannit, Pispalan Sälli, Kylänmiehet.

Tutustu >> Rajaportin sauna - Lauteilla

BACH SOI PISPALAN KIRKOSSA KUIN LEIBZIGISSA

Barokkiurut

Ulkoa Pispalan kirkko on omituinen sekoitus 50-luvun suomalaista kerrostaloa ja koulua, mutta sisään kätkeytyy aikamoinen aarre - urkurakentamo Martti Porthanin Silbermannin-tyyliset barokkiurut.

Urkujen esikuvana on J.S.Bachin työkaverin, urkurakentaja Gottfried Silbermannin (1683-1753) tekemät soittimet. Bach ja hänen oppilaansa soittivat aikoinaan juuri Silbermannin urkuja.

Urkurakentamo Martti Porthanin käsityönä rakentamat Pispalan barokkiurut eivät olleet mikään halpa juttu - hintaa kertyi 400.000 euroa. Pispalalaiset pääsivät kuulemaan ensimmäisen kerran uusia urkuja adventtina 2011.

J.S. Bach: Urkuteoksia. - Jan Lehtola, Pispalan kirkon urut. (Pilfink, JJVCD-229)

Urkuhankkeen asiantuntijana toimi musiikin tohtori, Sibelius-Akatemian urkumusiikin lehtori Jan Lehtola, joka on lähtöisin Lamminpäästä.

Hän on aloittanut urkujen soiton kuuntelemalla ja soittamalla Tuomiokirkon suurenmoisia urkuja rippikouluikäisenä. Pispalan kirkko on ollut säännöllinen harjoittelupaikka.

Lehtolan mukaan myöhäisbarokin Gottfried Silbermannin urut ovat sikäli monipuoliset, että niillä kykenee esittämään vakuuttavasti suuren mestarin Johann Sebastian Bachin ja hänen aikalaistensa teoksia, mutta lisäksi ranskalaista ja italialaista barokkia.

Vihkiäiskonsertti (2011) oli omistettu J.L. Krebsin ja J.S. Bachin musiikille. Lehtola halusi soittaa ensimmäisessä konsertissa teoksia, jotka olisi voitu säveltää juuri tälle soittimelle. Tämä oli Tampereella ensimmäinen kerta, kun Bachin urkumusiikki soi niin kuin sen on tarkoituskin. Upeita ääniä moneen tarpeeseen.

Lehtolan Bach-levyn esittely Kare Eskola YLE >> Bach soi Pispalassa kuin Leibzigissa
Kirkkosanomat 2011 urkujen rakentamisesta >> Jos Pispalan urut olisivat eläin...?

MENNEET

13.04. Jahnukaiset Pub Kujakolli klo 22.
Selkojazzia kaikille niille joille jazz on vieras kieli. Ja kaikille muille.

Yhtyeessä tekevät vaikutelmia mm. Aristoteleen kantapäästä tuttu Pasi Heikura (kitara) ja sarjakuvataiteilija Jukka Tilsa (klarinetti).

Yhtyeestä on kerrottu: "Jahnukaiset on vuonna 1995 perustettu jazz-yhtye, joka on tuuppinut ”jazzin” raja-aitaa (aika lailla sitä yhtä ja samaa kohtaa) jo vuodesta 1995. Aidan sisä- vai ulkopuolelta? Makuasia. Sen tyyliä on luonnehdittu mm. selkojazziksi ja ”jokamiesluokan swingiksi”.

Tutustu >> Jahnukaiset (fb)

Jahnukaiset vuonna 2015 Kujakollin edustalla Pispalan karnevaaleilla.

Yhtyeen rumpali Juppo Paavola in memorium (1974-2024).

TAHMELAN HUVILA - bluegrass-ilta

Tahmelan huvilan viime vuoden puolella alkaneet Bluegrass-illat jatkuvat. Lauantaina 10.2.2024 klo 16  Jussi Syrenin ja kumppaneiden käsittelyssä on The Beatless. Liput ennakko tai ovelta, jos jää.

Lisää >> Jussi Syren & Groundbreakers

© Asko Parkkonen