Hae tapahtumakoosteita

Pispalan kirjaston ääneenlukupiirissä Johanna Vehkoon Autiotaloilla

Pispalan kirjaston Lauantaikerhossa 18.3. ääneenlukupiirissä käsittelyssä Long Play-verkkolehden päätoimittajan Johanna Vehkoon uusin kirja Autiopaikoilla. Tutkimusmatkoja tulevaisuuden raunioille (Teos 2016).

Autiopaikoilla on urbaani kävelyretki autioiden tilojen ja paikkojen tutkimiseen. Valokuvaaja Kimmo  Hokkanen ja toimittaja Johanna Vehkoo etsivät tarinoita modernien raunioiden takaa. Kirjamuotoisesa reportaasissa he vierailevat muunmuassa teollisuuden hylkäämässä Detroitissa ja Huippuvuorilla, jossa lepää kokonainen neuvostoajan kaupunki, nyt hylättynä. He käyvät myös Kainuun perukoilla, tyhjenevän kaivoskaupungin autiossa maisemassa (Voima-lehti 2/2016).

Johanna on aikoinaan vaikuttanut vahvasti Pispalassa ja Tampereella, muun muassa Pispalalainen-lehden päätoimittajana, opiskelijalehti Aviisin päätoimittajana sekä Aamulehden kulttuuritoimituksessa.

Autiopaikoilla-ääneenluku jatkaa omalla tavallaan kirjastoyhdistyksen aloittamaa keskustelua sivistyksestä. 

Maanantaina 13.3. klo 18 Pispalan kirjastolla Karim Maïche luennoi aiheesta Länsi. Karim Maïche on suomalais-algerialainen tutkija ja toimittaja, joka tekee tällä hetkellä väitöskirjaa Algerian ay-liikkeestä. Maïche on tutkinut länsimaalaisuutta kirjassaan "Mitäs me länsimaalaiset! – Suomi ja lännen-käsite" (Into Kustannus 2015).  Luennossaan hän käsitteli myös sivistystä ja jatkaa näin keskustelua, jonka Juha Hurme aloitti Pispalan kirjastoyhdistyksen ja Entiset nuoret-verkoston järjestämässä tilaisuudessa Kulttuuritalo Telakalla tiistaina 17.1.2017.

© Asko Parkkonen