Hae tapahtumakoosteita

Naiskuoro Tellus Tampereen Sävelen Kuorokatselmuksessa

Pispalalainen naiskuoro Tellus oli mukana Tampere Vocal Music Festivalin suuressa Kuorokatselmuksessa Tampere-talolla. Tellus esiintyi torstaina 8.6. 2017 klo 12.15.

Festivaalin suuri kuorokatselmus soi Tampere-talon Isossa salissa torstaista lauantaihin 8.–10.6.2017. Katselmukseen osallistuu 54 kuoroa seitsemästä maasta, eli laulajia on mukana yli 1700. Jokainen kuoro esiintyy 15 minuuttia. Yleisö voi seurata esityksiä kuoroittain tai kuunnella useiden kuorojen esityksiä peräkkäin.

Tapahtuma huipentuu sunnuntaina 11.6. päätöskonserttiin, jossa kansainvälinen tuomaristo jakaa kuoroille ja kuoronjohtajille tunnustuspalkinnot.

Jokainen kuoro saa tunnustuspalkinnon eli diplomin pronssi-, hopea- tai kultaleimoilla sekä tuomariston kirjallisen palautteen.

Tellus ansaitsi diplomin kolmella pronssileimalla. Korkeimman tunnustuksen, kaksi kultaleimaa ja 1500e / kuoro saivat Christophorus-Kantorei, Junges Consortium Berlin, Kamarikuoro Värinä, Oriana ja Vaskivuoren lukion kamarikuoro.

Tampere-talon Kuorokatselmuksen jälkeen naiskuoron kesäkiertue vei vielä Rajaportin saunalle, jossa juhlittiinn Suomalaisen Saunan Päivää lauantaina 10.6. Tellus esiintyy klo 16.30. Kuoron johtaja, muusikko Petra-Poutanen Hurme musisoi myös kanteleella hieman aiemmin, noin klo 15.

Tampereen Sävelen ohjelma, kuorokatselmukseen osallistuvat kuorot sekä tulokset löytyvät Tampere Music Festivalin sivuilta http://tamperemusicfestivals.fi/vocal/

Tellus kesäkiertueella

Tellus on naiskuoro, joka syntyi Tampereen Pispalassa hyvien tyyppien halutessa laulaa yhdessä. Nykyisin se toimii Ahjolan kansanopiston sateenvarjon alla. Kuoron perusperiaatteisiin kuuluu se, että laulun ilo on kaikkien ilo ja siksi se on myös pääsykokeeton, kuitenkin varsin tavoitteellinen kuoro.

Tellus on yhdeksänvuotisen historiansa aikana kantaesittänyt suuren määrän johtajiensa kuoroteoksia. Kuoron ensimmäinen johtaja oli Tellu Turkka, jonka nimeen kuoronkin nimi viittaa. Häntä seurasivat Hanna Rajakangas ja Petra Poutanen-Hurme, jonka johdolla kuoro nyt laulaa. Tellus on heittäytyvä ja improvisoiva kuoro, jonka konsertit räiskyvät iloa ja yllätyksiä.

Keikat
La 20.5 klo 13 Pispalan karnevaalit
Ke 24.5 klo 20 Rillinkki, klo 21 Pub Kujakolli
Su 28.5 klo 15.00 Konsertti Lentäisin lepeämättä La Strada
To 8.6 klo 12.15 Tampereen sävel - kuorokatselmus, Tampere-talo
La 10.6 klo 16.30 Rajaportin sauna

Satakuoroa ke 24.5. klo 19 Keskustori - Tellus mukana

Satakuoroa tapahtuma pidettiin Keskustorilla keskiviikkona 24.5. klo 19. Tampereen Sävelen ennakkotapahtumaan kuuluvaa 100! kuoroa konserttia johti Tampereen raatihuoneen parvekkeelta Tampereen Sävelen taiteellinen johtaja Sanna Valvanne. Ohjelmassa oli muun muassa Finlandia hymni, Kalliolle kukkulalle ja Kuuma kesä.
http://tamperemusicfestivals.fi/vocal/ohjelma/100-kuoroa/

Kevätkonsertti La Stradassa su 28.5.

Yhtä varma kevään merkki kuin kiurut ja pääskyset, on Telluksen kevätkonsertti. Se pidettiin sunnuntai 28.5. klo 15.00 La Stradassa.

Kuoro kehoitti heittäytymään matkalle, joka vie pilviin ja avaruuteen ja sieltä tyyneen veden pintaan. Kuuluu liverrystä ja lohdutusta, vaikka petkeleelläkin piestään. Konsertti toi myös tuonpuoleisen näkyväksi, mutta saat onneksi jumppaohjeita, jotta se vielä pysyisi hetken loitolla.

Hyytä paljon pohjolassa, jäätä kylmässä kylässä!

https://fi-fi.facebook.com/events/1670194283008831/

© Asko Parkkonen