Hae tapahtumakoosteita

Kurpitsatalon kesässä - keittokeskiviikko, tanssia, venevuokrausta

Kurpitsatalo avautui kesäkauteen 17.5. keittokeskiviikon merkeissä. Talo oli avoinna toukokuussa vain keskiviikkoisin (klo 13-18) ja sunnuntaisin (klo 14-18)

Kesäkuussa Kurpitsatalo auki ti, ke, to 13-18 ja su klo su 14-18

Sunnuntaina 11.6. klo 17 livemusiikkia: Niina Mönkkönen & Vapaamuusikot Kurpitsatalon lavalla  - vapaa pääsy!

Tulossa:
09.07. Täydenkuun shamanistinen rumpupiiri  klo 18.30-20.30
28.07. Pihatanssit ja lettukestit klo 18 - 20. Tanssittamassa Vintake.
10.08. Tampereen Teatterikesä – Tapahtumien yön Yökahvila klo 18-24.
09.09. Perinteinen Sadonkorjuujuhla.

Lyhennetyt ja vaihtelevat aukioloajat johtuu siitä, että tänä vuonna Kurpitsaliikkeen resurssit hakea kaupunkiviljelystä kiinnostuneita työllistettyjä ovat huomattavasti pienemmät kuin aikaisempina vuosina. Tärkein syy tähän on Pispalan kumppanuus ry:n kanssa päättynyt yhteistyö. Kasvimaiden ja kaupunkiviljelyn tukeminen ei  enään jostain kumman syystä kuulu Pispalan kumppanuus ry:n prioriteetteihin.

Kuitenkin kurpitsatalon perustoiminnot pyritään pitämään yllä pitkälti vapaaehtoisvoimin. Kurpitsan väki toivookin tulevana kesäkautena innokkaita vapaaehtoistoimijoita ilmiantamaan itsensä ja ideansa!

Keskiviikkoisin talolla toimii Kansankeittö, joka tarjoaa edullisesti kasvissoppaa  ja leipää. Sunnuntaisin talo toimii viljelijöiden taukotilana. Talolta on myös mahdollisuus lainata työkaluja ja vuokrata veneitä. Kahvilaakin pyritään pitämään tällöin mahdollisuuksien mukaan auki.

Kurpitsatalolta vuokrattavissa veneitä ja kajakki

Kurpitsatalo on kiireetön kohtaamispaikka ohikulkijoille, viljelijöille ja vihreästä elämäntavasta kiinnostuneille kaupunkilaisille. Talon näytekasvimaata hoidetaan edelleen. Sinne ovat kaikki ohikulkijat tervetulleita tutustumaan koko kasvukauden ajan. Tavoittena on lisätä kotimaisten kasvisten ja yrttien tuntemusta ja käyttöä.

Talo lainaa kuittausta vastaan viljelijöille lapioita, haravia, oksasilppuria ym. viljelytyökaluja. Palstojen vuokraaminen tapahtuu 4h-yhdistyksen kautta (p. 040 701 9869).

Souturetkille on vuokrattavissa kaksi soutuvenettä ja kajakki (yhden hengen). Vuokra on 10e ensimmäinen tunti ynnä 2e seuraavat tunnit. Jäsenille 5e ensimmäinen tunti ynnä 2e seuraavat. Pelastusliivit sisältyy vuokraan. Neuvoteltavissa on myös vuorokausihinnat.

Vene tai kajakki varattavissa numerosta 041 525 7956 tai paikan päältä.

Kurpitsataloa vuokrataan tilaisuuksiin

Kurpitsataloa vuokrataan yksityistilaisuuksiin lauantaisin, jolloin se on yleisöltä suljettu. Vuokrausvaraukset Irru Jyske aalloilla2[at]gmail.com.

Tiedotusfoorumina Kurpitsataloblogi

Kesän tapahtumista, tilaisuuksista ja kursseista tiedotetaan talon väen ylläpitämässä kurpitsablokissa. Tulossa on muun muassa Tampereen Teatterikesä – Tapahtumien yön Yökahvila torstaina 10.8. klo 18-24 sekä perinteinen Sadonkorjuujuhla lauantaina 9.9.

https://kurpitsatalo.net/

Tue toimintaa kasvimaiden säilyttämiseksi ja Kurpitsatalon kunnostamiseksi ja liity jäseneksi. Jäsenmaksu 10 €/vuosi. Pienituloiset, eläkeläiset ja opiskelijat 5 €/vuosi Vapaaehtoisesti voi maksaa minkä tahansa suuremmankin summan talon kunnostuksen tukemiseksi.

© Asko Parkkonen