Hae tapahtumakoosteita

Viita 1949 Tampereen Työväen Teatterissa vielä loka-marraskuussa

Heikki Salon ja Sirkku Peltolan musiikkinäytelmää on kehuttu syksyn 2016 teatteritapaukseksi koko maassa. Viidan siiville, kuten Al 20.10 hehkutti, ehtii vielä. Näytöksiä on loka-marraskuussa.

Koskettavan draaman lisäksi tärkeä osuus on kapellimestari Eeva Kontun musiikilla, joka on ottanut vaikutteita muunmuassa Värtinästä ja Popedasta. Näytelmässä seikkailee myös Viidan päänsisäisiksi pirulaisiksi sanotut Kukunor ja Kalahari, joita esittävät Petra Ahola ja Jari Ahola. Pääosassa nähdään Tommi Raitalehto ja Suvi-Sini Peltola.

Katso tulevat esitykset >> Viita 1949

Lauri Viidan kirjeet

Maanantaina 16.10 Pääkirjaston Lehmus-salissa esiteltiin Seppo Viidan toimittamat Lauri Viidan kirjeet, jotka on kirjoitettu sota-aikana Viidan rakastetulle Kerttu Solinille. Näiden kirjeiden pohjalle Heikki Salo ja Sirkku Peltola paljolti rakensivat Viita 1949 musiikkinäytelmän.

Illassa esiteltiin myös toinen kiinnostava teos. Pispalan likan, kirjailija Kristiina Harjulan odotettu toinen romaani Samettiruusuja Harjutiellä. Muutama vuosi sitten Kristiina julkaisi esikoisromaaninsa Pispalan kiviä (2013).

Viidan runoja illassa tulkitsivat näyttelijät Ahti Jokinen ja Sanna Majanlahti. Illan aikana nähtiin myös Jarmo Janssonin Pispala-kuvien esitys.

Lauri Viita kiinnostaa, varsinkin varttunutta väkeä. Metson luentosali oli tupaten täynnä.

© Asko Parkkonen