Hae tapahtumakoosteita

Pispalan Vappu 2018 - kokonaisuudessaan Vastavirta-klubilla

Wappupäivänä ja Wapun aattona on tarjolla monenlaista juhlaa Pispalassa.
Huom! Pispalanharjun vappujuhla siirrretty huonon sään takia Vastavirta-klubille. Juhlat kokonaisuudessaan Vastavirran alakerran klubi-tiloissa.

Ensin Pyykkipuiston ohjelma, joka alkaa klo 14.30. Sitten Rock-vapun bändit ja lopuksi Kansainvälinen Työväen Vappuohjelma (päivitetty 1.5.2018).

Wappuaaton tanssit Haulitehtaalla 30.4. klo 17-21

Haulitehtaan vappuaatontanssit järjestää Pispalan musiikkiyhdistys ja Entiset Nuoret-verkosto. Tanssiorkestereina Foxet ja Kannaksen Studio-orkesteri.

Suosittuihin Wappuaaton lavatansseihin Haulitehtaalle voi viimeistellä tanssikunnon tanssitreeneissä, jotka vetää tanssiopettaja Hanna Seppänen.

Vapputansseihin liittyen on erinomainen mahdollisuus harjoitella tavallisia lavatansseja ti 24.4. ja ke 25.4. klo 18-20 järjestettävissä tanssitreenissä. Paikkana on Pispalan Haulitehdas. Molemmat tapahtumat ovat maksuttomat ja treeneihin – kuten tietenkin myös vapputansseihin – voi tulla myös ilman tanssiparia.

Opettajana toimii tanssinopettaja Hanna Seppänen.

Pispalan Vappujuhla 1.5. klo 14-02 Vastavirta-klubi

Tänä vuonna vietetään vuoden 1918 tapahtumien muistovuotta. Niinpä Pispalanharjun vappu alkaa punaisten muistomerkin kukituksella Pyykkipuistossa.

Vastavirta-klubilla juhlapuheen pitää filosofian tohtori Aimo Minkkinen. Pispalalainen naiskuoro Tellus pukeutuu Susinartun housuihin ja esittää 1918 naisvankien lauluja. Esiintymässä käyvät myös Pispalan teatteri, Kuolema Duo, Tampereen rautatieläisten soittokunta sekä runoilija Susinukke Kosola. Lopuksi lauletaan kansainvälinen.

Vastavirta-klubilla juhla jatkuu rock-vappuna. Lavalle nousevat Candyland Crawdads, The Underclass ja Nagasaki S.

Kansainvälinen Työväen Vappu - klo 02 asti

Pispalan vappujuhla päättyy klubipuolella Yläkertaan suunnitellun ohjelman mukaisesti.

Esiintymisjärjestyksessä runoilija JK Ihalainen, Peltilelut, Madame T ja Siniset Veljet, Vapauttajat, DJ Laurila & työväenlaulut.

Näistä kannattaa huomioida harvoin - ja yleensä vain vappuna- esiintyvä punkrock-orkesteri Vapauttajat. Siinä soittavat ja meuhkaavat pitkänlinjan ammattimuusikot Panu Kotila, Jypi Pietikäinen, Timi Härkönen ja Ville Rauhala!

© Asko Parkkonen