Hae tapahtumakoosteita

Kurpitsaliike 20 vuotta - kuvia Sadonkorjuujuhlasta

Kurpitsatalon kesäkahvila auki keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 14 - 18.

Kurpitsaliike 20 vuotta

Kurpitsaa juhlittiin perinteisessä Sadonkorjuujuhlassa sunnuntaina 9.9.2018. Juhlakuvia löytyy >> täältä

Kurpitsaliike järjestäytyi yhdistykseksi kaksikymmentä vuotta sitten 1998. Tavoitteeeksi tuli ylläpitää ja kehittää palstaviljelyharrastuksen edellytyksiä Tampereella ja erityisesti Pispalassa, sekä vaalia Pispalan kulttuurimaisemaa.

Samana vuonna yhdistys vuokrasi kaupungilta toimipaikakseen Isolähteenkatu 2:ssa sijaitsevan tyhjillään olleen vanhan vuokratalon, joka ristittiin Kurpitsataloksi.

Näytekasvimaa

Kurpitsatalo on osoittanut tarpeellisuutensa. Siitä on tullut kiireetön kohtaamispaikka ohikulkijoille, viljelijöille ja vihreästä elämäntavasta kiinnostuneille kaupunkilaisille.

Talolla on kolmen ja puolen aarin näytepuutarha, jossa kasvaa sekä monivuotisia että yksivuotisia kasveja. Voit tutustua mm. maanparannuskasveihin, erilaisiin kompostointimahdollisuuksiin sekä kumppanuusviljelyyn.

Kurpitsatalon kasvimaa on aina avoin yleisölle. Kasvimaalla ja Kurpitsatalon pihapiirissä on mahdollista havainnoida puutarhaa ja sen prosesseja läpi kesän.

Puutarhakasvatuksen rastirata tarjoaa kuljeskelijoille oppia ja oivalluksia puutarhaviljelystä ja kestävästä ruuantuotannosta.

Kurpitsatalon tämän kesän puutarhuri ja viljelyvastaava on Oskari Pikkarainen. Biodynaamisesta viljelýstä paljon tietävänä hän on altis keskustelemaan ja tarvittaessa neuvomaan kasvumaahan, laatikkoviljelyyn ja mm. villiyrtteihin liittyvissä kysymyksissä.

Kurpitsaväen elojuhlat vuonna 1997. Tältä pohjalta seuraavana vuonna syntyi Kurpitsaliike ja sen talo.

Kurpitsatalon kesäpalvelut

Perinteinen kevään ja kesän aloitus oli Tahmelan rannan siivoustalkoot. Talkoot järjestettiin lauantaina 5.5. klo 12-15. Talkoomuonitusta oli tarjolla Kurpitsatalolla ja nuotion äärellä Lastenmaalla. Talkoolaisille vapaaliput Rajaportin saunaan.

Menneet tapahtumat:

Yökahvila Tapahtumien yönä torstaina 9.8. klo 20 - 24

Teetä ja kakkuja lyhdyin koristellussa puutarhassa. Ohjelmassa runotyöpaja, akustista folkia ja klassista kitaraa, lausuntaa ja tanssillista performanssia, kuvataidetta ja kuvallista videoprojisointia. Lopuksi lämpimässä, pimentyvässä elokuun yössä Tuliryhmä Flamman valotaidetta.

Lasten Folk 5.8.

Sunnuntaina 5.8.2018, Pispala Folk päivänä, Kurpitsatalolla koko perheen yhteinen maalaus- ja askartelupäivä klo 14-19.

Kesäkahviossa  tarjolla merirosvon aarre-, taikurin hokkuspokkus- ja prinsessan unelma-vohveliannoksia jäätelöllä. Tarjolla myös tapas-eväitä, smoothieita, luomukahvia sekä yrttiteetä.

Askartelupajassa klo 15-17 voit toteuttaa mm. satuhahmojen asusteita kuten merirosvon huivin, prinsessan kruunun tai taikurin hatun. Maalauspajassa toteutamme Värien voima-tarinaa.

Ohjelmassa myös:
- Glitter- ja kasvomaalauksia päivän mittaan
- Kierrätysleluarvonta klo 16
- Limbokisa klo 16.30

Tapahtuma on maksuton!

Järjestää Lastenkulttuuriyhdistys Vuorenväki ry.

© Asko Parkkonen