Hae tapahtumakoosteita

Piirun koemaalauksen 5v-seurantavideo katsottavissa

Rakennuskultturieskus Piiru tarjoaa:
korjausrakentamisen neuvontaa
kursseja
korjauspalveluja
kokous- ja työ- ja juhlatiloja
osaajia
varaosia
oppaita

Katso tarjontakattaus >> www.piiru.fi

Entinen Uittoyhdistyksen talo

Piiru sijaitsee entisöidyssä Uittoyhdistyksen talossa. Talo on rakennettu vuonna 1892 Kokemäenjoen Lauttausyhtiön työnjohtajien asunnoksi. Talo sijaitsi ensimmäisen maanpinnalla kulkeneen tukkienkuljetustien, ns. Punaisen tukkitien vieressä, joka rakennettiin vuosina 1863 – 1864. Sitä pitkin hevosten avulla siirrettiin puutavaraa Näsijärvestä Pyhäjärveen. Nimensä tukkitie sai siitä, että se oli maalattu punaiseksi ja tukkitien rakenteisiin oli kiinnitetty mainoksia.

Taloa on laajennettu 1920-luvulla, jolloin se on saanut nykyisen ulkomuotonsa. Talo on toiminut tukinuittajien tukikohtana, kunnes uitto päättyi 1960-luvulla. Tämän jälkeen talo on ollut asuinkäytössä ja viimeiset vuodet autiona.

Nykyään tila toimii Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys ry:n koulutus- ja oppimisympäristönä. Piiru järjestää erilaisia tapahtumia ja ylläpitää muun muassa osaajafoorumia ja varaosapankkia.

Piirun sivuilta löytyy myös vinkkejä moniin rakentamiseen liittyviin asioihin.

Ulkomaalauksen vinkkejä

Rakennuskulttuurikeskus Piirun eteläseinältä löytyy koemaalausalue, joka on maalattu erilaisilla öljymaaleilla vuonna 2013. Sivuilta löytyvässä videossa kerrotaan koekenttien maalauksesta. Kevään 2018 aikana on tarkoitus tehdä uusi video, jossa seurataan, miltä koekentät näyttävät viiden vuoden jälkeen.

Piirun kesän tapahtumat ja rakentamisvinkit >> täältä

© Asko Parkkonen