Hae tapahtumakoosteita

Pispan Palvelukeskus - avoin kaikille tamperelaisille

Pispalan ja Tahmelan alueella, kävelymatkan päässä, on useita ammattimaisia palvelu- ja kulttuurikeskuksia, kuten Ahjolan kansalaisopisto, Varalan Urheiluopisto, Pispalan kirkko, Pispan Palvelukeskus, Nukketeatteri Mukamas ja Tahmelan musiikkikoulu Musiikkitoteemi.

Pispan palvelukeskus

Näistä vähiten tunnettu lienee Pispan palvelukeskus. Moni ei ehkä tiedä että keskuksen tilat ja palvelut ovat avoimia kaikille tamperelaisille, ei ainoastaan ikäihmisille.

Pispan palvelukeskus on valmistunut 1981. Talossa on mm. ravintola, sauna, kuntosali, kokoustiloja ja erilaisia käsityötiloja.

Pari vuotta sitten talo peruskorjattiin. Etenkin käsityötilat ja kuntosali uudistettiin niin että esimerkiksi kuntosalissa on nykyään nykyaikaisia kuntoilulaitteita ja juoksumatto.

Kuntosali

Kuka tahansa tamperelainen voi siis mennä ilmaiseksi kuntoilemaan palvelukeskuksen kuntosalille tai kokeilla puutöitä puutyöohjaajan opastuksella.

Etenkin kuntosalia kannattaa käydä kokeilemassa. Sali on ilmainen eikä aikaa tarvitse varata, vaan vapaisiin laitteisiin voi kuka tahansa mennä!

Tutustu aukioloaikoihin, tiloihin ja palveluihin >> Pispan Palvelukeskus

Yhteinen keittiö

Palvelukeskus on myös mukana järjestämässä Yhteinen keittiö-toimintaa alueen asukkaille.

Kyseessä on eräs Suomen hallituksen tukema hanke, joka toteuttaa Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta-kärkihanketta. Näitä hankekeittiöitä on Hyhkyn lisäksi Peltolammilla ja Linnainmaalla.

Yhteinen keittö on ns. matalan kynnyksen paikka. Se tarjoaa kaikille mahdollisuutta yhdessä toimimiseen ja mielekkääseen tekemiseen. Yhteisen keittiön tarkoituksena on luoda uusi toimintakulttuuri, joka perustuu useiden toimijoiden yhdessä tekemiseen.

Yhteisessä keittiössä valmistettavat ruoat ovat terveellisiä ja edullisia perusruokia, joita voi helposti tehdä kotonakin. Vaikka ruoka on tärkeää, pääpaino yhteisessä keittiössä on mukavassa yhdessä olossa. Yhteiseen keittiöön on kuka tahansa tervetullut.

Lue lisää >> Yhteinen keittiö

Keltaisena siintävä Pispan palvelukeskus kuvattuna Tahmelan rannasta. Keskus on alueella, jossa aikanaan sijaitsi alkuperäinen Hyhkyn ryhmäkylä. 1770 tapahtuneen tulipalon jälkeen kylän talot (Simola, Uotila, Mattila, Karvola, Henneri, Valleri, Ikuri) rakennettiin toisistaan erilleen laajemmalle alueelle. Vasemmalla niemen kärjessä pilkottaa Onnela, oikealla Pättiniemen kalliot ja uittotunnelin suu

 

© Asko Parkkonen