Hae tapahtumakoosteita

Musaa mäeltä 20 vuotta - Selkä & Issias Noidannuolia

Musaa mäeltä tuotetaan myös soololevyprojektien myötä. Sellaisesta on kyse musaktivisti Selkä Pulkkisen uusimmassa.

Nuidannuolia-levyn julkkarit tiistaina 12.11. klo 19 G-Livelab Tampere.

Selkä & Issias on pispalalaisen Hauli Bros-yhtyeen basistin Ari ”Selkä” Pulkkisen soololevyprojektin ympärille syntynyt kokoonpano.

Edellisellä Välilevy-nimisellä Issias-äänitteellä oli mukana yhteensä lähes viisikymmentä muusikkoa Suomesta ja ulkomailta, mutta keikkakokoonpanoksi on pikkuhiljaa muodostunut ydinryhmä, jossa soittaa muusikoita Hauli brosista, Pauli Hanhiniemen Retkueesta, Neumann Unitista, Kumma Heppu & Lopunajan Voidellut -yhtyeestä sekä monien muiden artistien taustoilta.

Tätä kokoonpanoa kuullaan myös G-Livelabissa, tosin yllätykset ovat mahdollisia. Kannattaa tsekata!

Tampereen Muusikot ry:n Tuulipuku-klubi >> Selkä & Issias (fb)

Musaa Mäeltä 20 vuotta

Pispalan musiikkiyhdistys perustettiin keväällä 1999. Yhdistettyä luovuutta tarvittiin koska harjun eri puolilla oli syntynyt ajatus tehdä runoja ja lauluja Pispalasta-aiheinen levy. Yhteistoiminnan perusteita harjoiteltiin kesän aikana opiskelemalla yhdistysoppia ja osallistumalla silloisten Pispankatu karnevaalien ohjelmistopuolen järjestelyihin. Ensimmäinen Musaa mäeltä ilmestyi syksyllä 1999.

"Tarunhohtoisen yhteisön kirjavan väestön musiikillisiin toilailuihin" (Waldemar Wallenius) liittyvistä alkuvaiheista tulee kuluneeksi jo parikymmentä vuotta. Toinen levy ilmestyi 2002 ja sen jälkeen vielä muutama lisää. On totisesti aihetta juhlaa.

Juhlakonsertti Pispalan Musiikkiyhdistys ry 20 vuotta - Vastavirta-klubi sunnuntaina 27.10 klo 14 alkaen.

Musaktivistit Selkä ja Katwi kertovat konsertista ja Musiikkiyhdistyksen 20vee taipaleesta Radio Funin tuoreessa haastattelussa. Kuuntele >> täältä

Ohjelma Vastavirta-klubilla
Ilmaiskeikka. Lisäksi ruokaa, virvokkeita ja juhlakakku!
Klo 14.00 Ovet aukeaa
Klo 15.00 Foxset
Klo 15.40 Pauli Hanhiniemi ja Ville Rauhala MAD
Klo 16.20 Wäinölakki
Klo 17.00 Rantavahdit feat. Kaija Pohjola ja Suvi Karjula
Klo 17.40 Pablo Seppä
Klo 18.10 Yhden Joukon Orkesteri
Klo 18.50 Mini ja Pojat
Klo 19.30 Selkä ja Issias
Klo 20.10 Kapitaatio
Klo 20.55 Hauli Bros
Klo 21.30 Heikki Salo
Klo 22.10 Kormus
Klo 23.00 Katwin Heimo

Runoja ja lauluja Pispalasta

Vastavirta-klubin keikalla 2019 on mukana koko joukko artisteja, jotka olivat mukana jo ensimmäisillä levyillä vuonna 1999 ja 2002. Esimerkiksi Selkä & Issias, Wäinön Lakki, Hauli Bros, Heikki Salo, Pauli Hanhiniemi, Yhden Joukon Yhtye, Kaija Pohjola ja Pablo Seppä.

Pispalalainen-lehden päätoimittaja Johanna Vehkoo raportoi tuoreeltaan Musaa Mäeltä hankkeen syntyvaiheista vuonna 1999.

Pispala Folk

Levyjen tuottamisen lisäksi Pispalan musiikkiyhdistys tunnetaan myös Tahmelan rantafolkien järjestäjänä. Pispalafolkeista on kehittynyt eräs suurimmista ilmaistapahtumista Tampereen seudulla. 20. Pispalafolk juhlitaan elokuussa 2020. 

Ensimmäiset folkit Tahmelan rannassa vuonna 2001. Avaajina Tampereen kaupungin kulttuuritoimenjohtaja Lasse Saressalo ja musiikkiyhdistyksestä Kati Pellinen.

PispalaFolk vuonna 2012.

© Asko Parkkonen