Hae tapahtumakoosteita

Punainen Tampere-kesänäyttely

Työväenmuseo Werstaan kesänäyttely kertoo Tampereen historiasta työväen kaupunkina. Tarina alkaa Finlaysonista ja teollisuuden synnystä sekä työväenliikkeen varhaisvaiheista ja ulottuu sisällissodan kautta manserockiin ja nykyaikaan. Työväenmuseo ehdottaa, että punaisen Tampereen perua on aktiivinen kulttuurin vaaliminen ja omaehtoinen tekeminen, johon kuuluu niin Vapaa Nekala-festivaalit kuin Hirvitalon performanssifiestat tai Pispalan karnevaalit. Näyttely on osa laajempaa Punainen Tampere hanketta. Hankkeessa on julkaistu opaskirja ja siihen sisältyy myös opastetut kävelykierrokset mm. Pispalaan ja Amuriin sekä eri puolilla kaupunkia pidetyt Punainen Tampere-aiheiset pubivisat.
Punainen Tampere-kesänäyttely 11.6 - 23.8. Pispala-kävelykierros lauantaina 25.7. klo 15. Kesto 1,5 tuntia. Lähtö Rajaportin saunalta.
Kuvat:
Werstaan järjestämä Punainen Pispala-aiheinen pubivisa pidettiin 15.7. Pub Kujakollissa. Punainen Tampere-opaskirjan kansikuvassa on Pispalan järjestönuoria Pispalan työväentalon portailla. Opaskirjasarjassa on aikaisimmin julkaistu Meirän kaupunki-näyttelyopas. Kansikuva on Ansiokadulta kohti ala-Tahmelaa ja Pispalan eteläharjua. Monissa yhteyksissä käytetyn kuvan on ottanut Tahmelan Hirvikadulla asunut Aamulehden kuvaaja Reino Brathin 1950-luvun alussa. Meirän kaupunki -näyttelyyn kannattaa tutustua kanssa. Siihen sisältyy mm. yksityiskohtainen pienoismalli Pispalasta 1930-luvulta.
Työväenmuseo Werstaan näyttelyihin on vapaa pääsy! >> www.tyovaenmuseo.fi

© Asko Parkkonen