Hae tapahtumakoosteita

Maailmantango-festivaalin 2015 kuvasatoa

Chileläis-suomalaisen Simón Riestra Aedon johtamasta Maailmantango-festivaalista on muotoutunut kahdeksan vuoden aikana monipuolinen kulttuuritapahtuma. Yhdeksättä kertaa järjestettävä festivaali käynnistyi jo elokuun loppupuolella Siuron Koskibaarista ja jatkui Laitakaupunkikiertueena lähikirjastoissa (ns. lähiartistina Ville Leinonen) sekä nykytaiteen katselmuksena mm. Hirvitalon nykytaiteen keskuksessa ja Pispalan kirjastossa. Janne Laurilan kuratoimassa Ennakko-ohjelmistossa ilmaisia bändikeikkoja, myös Vastavirta-klubilla ja Rajaportin saunalla (11.-17.9).
Pääohjelmistoon 18.-20.9. Pakkahuoneella, Klubilla ja Telakalla sisältyi muun muassa Olavi Virta 100vee -tribuuttikonsertti sekä Wanhan Tangon SM-kilpailut ja lavatanssit, jossa esiintyi Virran oppilas ja manttelinperijä Eino Grön yhdessä Tuonenlehto-orkesterin kanssa. Orkesterissa vaikuttavat mm. hanuristivelho Kusti Vuorinen ja viulisti Pike Kontkanen. Festivaalin päätösklubilla Telakalla sunnuntaina 20.9 klo 20 esiintyi Vastavirta-orkesteri solisteinaan Katwi Koivisto ja Ville Leinonen.
Maailmantango-festivaalien 2015 kuvasatoa löytyy nyt festivaalin Info-osion
>> Kuvagalleriasta

Maailmantango-festivaali kunnioitti Olavi Virta 100vee juhlavuotta tribuuttikonsertilla ja Wanhan Tangon tanssikilpailulla, jossa kilpailumusiikki koostui Virran teoksista. Virtahan asui viimeiset vuotensa (1967-1972) Pispalassa Iso-Simolan talossa. Asunto sijaitsi toisessa kerroksessa, kuvan vasemmassa ylälaidassa. Virrasta piti huolta hyvä- sydäminen Hulda Simula (1895-1981). Myös sairaanhoitaja kävi joka päivä antamassa sokeritaudin takia insuliinipiikin. Virta ei Pispalavuosinaan juurikaan ollut tekemisissä alueen asukkaiden kanssa, taksi tuli ja meni, mutta kuitenkin jonkun verran, kuten talon ensimmäisessä kerroksessa asunut Paolo Ventura muistelee Hannu Nybergin tuoreessa elämäkertakirjassa Hurmiosta Turmioon: "Koko kylän kakarat piipahtivat mielellään Virran luona ja aina hän jaksoi muutaman aarian kanssamme laulaa". Kuva suurenee klikkaamalla sitä.

© Asko Parkkonen