Hae tapahtumakoosteita

Maalaispojasta 40 vuotta

Kansantaiteilija Mikko Alatalo juhli 40-vuotistaiteilijajuhlaansa näyttävällä kiertueella. Tampere-talosta keskiviikkona 21.10. alkanut ja 8.11. Kokkolan Snellman-saliin päättynyt kiertue juhlisti Maalaispoika oon-levyn nousua listoille 40 vuotta sitten. Mikolle kiertue oli "tavallaan myös jäähyväiskiertue, koska ei tälläisiä joka vuosi tehdä. Pieniä baari- ja yhteiskeikkoja aion kyllä tehdä jatkossakin" (AL 11.10). Tarjolla oli lauluja Coitus Intistä syksyn säveliin ja kantriin, pohjoisen lauluista balladeihin. Tukena Alatalo Brothers Band (Kalle, Eero, Aaron ynnä Hauli-veljiä) sekä lukuisat vierailijat Pate Mustajärvestä lähtien.
Mikon ja Harri Rinteen tuotanto yltää lähes Kärki-Helismaa-mittoihin. Kuvaan kuuluu myös lukuisat muille tehdyt biisit (mm. Maaritin hitit Jäätelökesä ja Hymypoika), useimmat salanimillä. Levytyksiä lienee noin vajaat 600. Kaikkien aikojen listalla enemmän taitaa olla vain Olavi Virralla (600-700), Kari Peitsamolla (853), Georg Malmstenilla (n. 860) ja Veikko Ahvenaisella (yli 860).
Paikallisesta ja historiallisesta näkökulmasta kannattaa huomata 1980 julkaistu Pispala-vinyyli, siis se jonka kannessa Mikko komeilee Pispalan Työväenyhdistyksen Voimistelu ja Urheiluseura Pispalan Tarmo ry:n pusero päällä ja jonka tunnetuimmaksi hitiksi nousi "ollaan niin neekereitä"-renkutus. Kyseessä on osittain livelevy, joka on äänitetty keikalta Pispalan Pulterissa kaikkine taustahälyineen. Vuonna 2010 Mika Sundgvistin studiossa levytetty Pispalassa Jytää kokosi ison joukon tunnettuja artisteja (mm. bluesmimmi Erja Lyytinen ja Yölinnun Simo Silmu). 20 kappaleen joukosta löytyy myös yhdessä 9-henkisen The Original Pispala Cowboy Orchestran kanssa esitetty kantrihenkinen Vie mut takas Ouluun -coveri (Take me back to Tulsa).
Katso tarkemmin >> www.mikkoalatalo.net  

© Asko Parkkonen