Hae tapahtumakoosteita

Hassan Blasimin Digihattupeli Tampereen Teatterikesässä

Äskettäin (17.5) Kulttuuriravintola Telakka vietti 20-vuotissynttäreitään. Juhla- näytäntönä oli Hassan Blasimin kirjoittama esikoisnäytelmä Digihattupeli, jota näytelmän toinen ohjaaja, Pispalassa asuva Antti Mankonen on luonnehtinut yhdellä sanalla: "tämäkkä". Teatteri Telakka teki juhlavuotensa kunniaksi kenties suomalaista teatterihistoriaa esittämällä  arabiaksi kirjoitetun kantaesityksen. Suomeksi tekstin ovat kääntäneet  Sampsa Peltonen ja Jonathan Wright.
Näytelmä kertoo pakolaisista, nationalismista, väkivallasta ja moderneista aktivististeista, jotka pyrkivät vaikuttamaan maailman menoon hakkeroimalla poliittisesti.
Digihattupeli toteutettiin Telakan ja virolaisen Tartu Uus Teaterin yhteistuotantona. Ohjaajina ovat Hanno Eskola ja Antti Mankonen. Näytelmää esitettiin keväällä yhteensä viisitoista kertaa, kymmenen kertaa Tampereella, kolme kertaa Tartossa ja kaksi kertaa Tallinnassa.
Näytännöt Telakalla lauantaina 6.8. klo 19 ja sunnuntaina 7.8. klo 15. Tampereen Teatterikesä 1. - 7.8.2016. Tapahtumien Yö 4.8.
>> www.telakka.eu/teatteri
>> www.teatterikesa.fi
Pispalassa pitkään asunut mutta tätänykyä Helsingissä viihtyvä irakilainen kirjailija ja elokuvaohjaaja kirjoittaa parhaillaan ensimmäista romaaniaan. "Romaani käsittelee tarinnankerronnan valtaa. Se sijoittuu Suomeen, Irakiin ja Eurooppaan. Ja tarina alkaa Pispalasta", kertoo Blasim Aamulehden haastattelussa (12.12.2015). 

© Asko Parkkonen