Hae tapahtumakoosteita

Juha Hurmeen Hullu Teatteri Telakalla

Näytelmä Hullu
Teatteri Telakan tiloissa joulukuussa sai ensi-iltansa Juha Hurmeen käsikirjoittama ja ohjaama esitys Hullu. Näytelmä perustuu teatteriohjaajan omakohtaisiin kokemuksiin ja vuonna 2012 ilmestyneeseen samannimiseen romaaniin. Kritiikeissä molempia on kehuttu, siis näytelmää ja romaania. Ne "avaavat ikkunan hulluuteen paremmin kuin Ken Kesey ja Jack Nicholson yhteensä" (AL 10.12.2016). 

Hullu on tarina siitä, kun järki lähtee kävelylle ja palaa kuukauden kuluttua takaisin. Se kertoo hivuttautumisesta luisumista vastaan, kun vetokoukku on katkennut. Siinä kuvataan useiden vaiheiden kautta etenevä matka, joka päättyy hullujenhuoneelle.

Maaliskuussa on vielä pari esitystä, perjantaina 10.3 ja lauantaina 11.3. Molemmat klo 19 alkaen. Seuraavan kerran Hullu on nähtävissä syyskuussa.

Puhetta sivistyksestä

Jokin aika sitten Pispalan kirjastoyhdistys ja Entiset nuoret-verkosto järjesti tilaisuuden, jossa Juha Hurme käsitteli  sivistystä kovina arvoina, ihmiskunnan selviytymisen kannalta välttämättömänä työkalupakkina. Onko sivistys siis talouttakin kovempi arvo? Miten käy humanismin?
>> Teatteri Telakan kevätohjelmisto ja Juha Hurmeen mietteitä

© Asko Parkkonen