Pispalan karnevaalit

© Pispalan asukasyhdistys Grafiikka: Heinari

Pispalassa ensimmäiset karnevaalit pidettiin 22.5.1982.

Siitä lähtien karnevaaleja on juhlittu joka vuosi. Aina tapahtumaan on kuulunut karnevaalien keskeiset elementit - musiikki, tanssi, teatteri, naamiot ja kulkueet, myyntikojut ja käsityöt, taide, nauru, sade, tuuli ja välillä railakaskin kemuilu. Milloin voimakkaammin, milloin miedommin pispalalaiset ovat tuoneet omanlaatuisen mausteensa karnevaalien maailmankulttuuriin.

Karnevaali on maailmankulttuuria. Kaikkialla missä karnevaaleja juhlitaan ihmiset tekevät kaupunkien kaduista näyttämön jossa he esittävät oman teatterikappaleensa ja ilmaisevat oman totuutensa, naamiohuvein, kulkuein, ilotulituksin, kilpa-ajoin ja tanssein. Esitykset ovat niin eläviä ja niin suureellisia että ne eivät mahdu yhdellekään näyttämölle tai yhteenkään ruutuun.

Pispalan karnevaalit on aina ollut asukkaiden itsensä tekemä ilon, kevään ja ystävien juhla. Karnevaali ei ole ohjelma joka tarjotaan valmiina eteen ja sitten kulutetaan. Kaikessa monimuotoisuudessaan ja talkoohengessään tapahtuma on eräs osoitus omatoimisen kaupunginosaperinteen elinvoimasta

Karnevaalit on koettava. Mutta tällä kokemuksella on riskinsä. Siitä saattaa tulla riippuvaiseksi. Kun tunnet karnevaalin tarvitset sitä. Joka vuosi uudestaan.

Karnevaaliuutisia

Pispalan karnevaalit 2018 lauantaina 19.5. klo 11-02. Jatkot sunnuntaina 20.5. klo 18-02. Tarjonta nyt ohjelmasivulla »

37. Pispalan karnevaalit esittelee mittavan kattauksen musiikkia, teatteria, sirkusta, jalkapalloilua, kitaraa Likoille, kulttuurikävelyn Pispalan kapinaraitille, burgereita ja anarkiaa. Päätapahtuma lauantaina 19.5, jatkot sunnuntaina 20.5. Viitisentoista bändiä, karnevaalibasaari, lasten tapahtuma ja karnevaalikulkue.

Tapahtumapaikkoina Tahmelan Liikekeskus, Tahmelan urheilukenttä, Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalo, viereinen Puistotori, Pub Kujakolli sekä Vastavirta-klubi.