177 Pispalan tapahtumakalenteri, tulevat tapahtumat

Pispalan keikkamestat avautuvat

Pispala alkaa avautumaan myös keikkarintamalla. Pub Kujakolli aloittaa yllätyksellisillä sunnuntaikeikoilla. Vastavirrassa perinteiset Juhannusreggaet.

Vastavirta
Auki ma - pe 16 - 02 la - su 14 - 02
Kesäkuun keikkoja:
18.06. Rain Of Terror, Backlash, Harmer. Liput 3 €
19.06. Jahrvi Sound Reggae Party. Ilmainen
Juhannusreggaet
25.6. Jere Dangerous. Ilmainen.
Yläkerta: Hirvikoira Hirvonen.
26.6. The Sailors plays The Wailers.

Katso >> vastavirta.net

Pub Kujakolli
Auki ma - pe 13 - 02 la - su 12 - 02.
Tiatovisa maanantaisin klo 19.07.

Sunnuntaikeikat klo 19 alkaen:
20.6. Kalle Alatalo & Anton Äikäs
(ynnä friends)
4.7. Kalle Alatalo & Joe Vestich
Seuraa >> kujakolli.fi (fb)

Pispalan karnevaalikeikalla vuonna 2015 Ismael Sanen iso orkesteri.

Suomalainen reissupoika - 70

Alatalon Mikolle tuli 70 vuotta täyteen vappuna 2021. Juhlan kunniaksi YLE TV-2 lähetti vappuaattona 30.4.2012 klo 20 lähtien kahden tunnin ohjelman otsikolla Suomalainen reissupoika - 70.

Mukana on arkistopätkiä vuosien varrelta ja myös haastatteluja avainhenkilöiltä, jotka ovat vaikuttaneet laulajan uraan.

Juhlavuoden johdosta julkaistaan myös kolme Alatalo-albumia, jotka ovat CD-tupla Parhaat – 52 suosikkia, Vinyylitupla Parhaat sekä 10 CD:n juhlakokoelma Suomalainen reissupoika, joka sisältää peräti 229 laulua.

Koronan takia peruuntunut Tampere-talon iso 70-vuotissyntymäpäivä­konsertti juhlitaan ensi vuonna. Uusi konserttipäivä on lauantai 19.3.2022.

Mikko & Alatalo Brothers. Harvoin keikkaileva kokoonpano, jossa mukana kaikki Alatalon veljekset. Vasemmalta Eero (laulu), Kalle (kitarat), Jussi (rummut) ja Aaro (basso). Issiaksen Välilevyn julkkarikeikalla lisäksi Selkä, Kala ja Tero.

Blues taivaan portilla

Jaakko Löytty on Suomen eturivin gospelmuusikkoja. Eräässä yhteydessä hän on luonnehtinut itseään "puolipispalalaiseksi". Löytyn suku on nimittäin asunut vanhassa Hyhkyssä 1920-luvulta lähtien. Jaakko taitaa itsekin nykyisin asua yhdessä vaimonsa Kaija Pispan kanssa lähellä sukunsa kotitaloa.

Jaakko Löytty kommentoi kesällä 2020 julkaistua uutta levyään näin:
"Levyn alaotsake on "Pettuleipägospelia näillä viimeisillä kaskimailla". Albumilla kuullaan tummia sävyjä, mutta hyvällä, toivorikkaalla asenteella. Olen nuoresta pitäen kuunnellut blues-musiikkia, mutta nyt vasta vanhempana rohkenin tehdä sitä levyllisen.

Siinä soi suomalaisen vanhenevan miehen sydänääni, ei ainoastaan Amerikan mustien tunnot. Siinä pohditaan elämän rajallisuutta ja omaa olemista, sekä kanssakulkemista lähimmäisten rinnalla. Myös vastuu yhteisestä maailmasta motivoi meitä musisoimaan. Yhdessä soittamisen ilo kuuluu levyltä ja konsertissa myös."

© Asko Parkkonen