177 Pispalan tapahtumakalenteri, tulevat tapahtumat

Livekeikat - Tahmelan Huvilan musaillassa Hanna Ruuskanen

Tulossa: TAMPERE GUITAR FESTIVAL ONLINE!

16. Tampere Guitar Festival TGF) järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti marraskuussa viikonlopputapahtumana. Sen aikana kuullaan kaksi kotimaista levynjulkistuskonserttia, jotka peruuntuivat keväällä koronan vuoksi. Kyseessä ovat Suomen klassisen kitaran eturivistöön kuuluvien Petri Kumelan ja Ismo Eskelisen uutuuslevyjen julkistamiskonsertit.

Konsertit järjestetään 6.-7.11. Tampereen Musiikkiakatemian Pyynikkisalissa, ja ne on kuultavissa myös verkossa kitarafestivaalin YouTube-kanavalla.

Pohjoismaiden suurimman kitarafestivaalin järjestelyistähän vastaa Tahmelassa Musiikkikoulu Musiikkitoteemia rehtoroiva Tomi Tolvanen. 

Tutustu >> Tampere Guitar Festival (TGF) 

LIVEKEIKAT

Vastavirta-klubin ja Pub Kujakollin livekeikat on toistaiseksi peruttu Pirkanmaan kiihtymisvaiheessa olevan koronatilanteen takia.

19.10. Hirvitalon akustiset jamit klo 17-20.
Jami-isänta, kitaristi Joona Mikkola kutsuu iloitsemaan musiikista, olit sitten edistyneempi tai ihan vasta-alkaja. "Soitellaan piisejä, improvisoidaan, tehdään yhdessä uusia. Tai tuo oma sävel tai sanat. Oma soitin kiva, muttei lainkaan pakollinen, talolta löytyy kitaraa ukulelea ja kaikkea kivaa kilkutinta".

Jami-illat joka toinen maanantai. Seuraava 2.11.2020!

Huom! Valitettavasti 19.10 jamit jouduttiin perumaan koronatilanteen takia. Hirvitalo seuraa tilannetta ja jameja jatketaan sitten, kun se on kaikille turvallista.

21.10. Tahmelan huvilan musailta klo 18-19.
Vieraana "Metsän tyttö", laulaja-lauluntekijä Hanna Ruuskanen.

23.10. Blues taivaan portilla -levynjulkaisukonsertti livenä (Jyväskylä) sekä striimattuna klo 19.
Eräässä yhteydessä "puolipispalalaiseksi" itseään luonnehtinut Jaakko Löytty on Suomen eturivin gospelmuusikkoja. Hänen sukunsa on asunut vanhassa Hyhkyssä 1920-luvulta lähtien. Jaakko taitaa itsekin nykyisin asua yhdessä vaimonsa Kaija Pispan kanssa lähellä sukunsa kotitaloa.

Kesällä 2020 julkaistun uuden levyn julkaisukiertue typistyi koronan takia yhteen livekeikkaan Jyväskylän Kaupunginkirkossa, joka siis samalla striimataan. Konsertissa kuullaan uuden materiaalin lisäksi myös Löytyn tunnetuimpia lauluja vuosien varrelta sekä muutamia Siionin virsiä.

Katso livestreamohjeet >> tiketti.stream

Jaakko Löytty kommentoi uutta levyään näin:
"Levyn alaotsake on "Pettuleipägospelia näillä viimeisillä kaskimailla". Albumilla kuullaan tummia sävyjä, mutta hyvällä, toivorikkaalla asenteella. Olen nuoresta pitäen kuunnellut blues-musiikkia, mutta nyt vasta vanhempana rohkenin tehdä sitä levyllisen.

Siinä soi suomalaisen vanhenevan miehen sydänääni, ei ainoastaan Amerikan mustien tunnot. Siinä pohditaan elämän rajallisuutta ja omaa olemista, sekä kanssakulkemista lähimmäisten rinnalla. Myös vastuu yhteisestä maailmasta motivoi meitä musisoimaan. Yhdessä soittamisen ilo kuuluu levyltä ja konsertissa myös."

29.10. − 1.11. Tampere Jazz Happening 2020.
Tampere Jazz Happening järjestetään tänä vuonna täysin kotimaisin voimin.
Festivaali toteutuu poikkeusvuonna hieman tavallista pienimuotoisempana, neljän päivän aikana. Pakkahuoneella ja Telakalla nähdään yhteensä 18 yhtyettä.

Suurimpaan osaan konserteista on myynnissä myös striimilippuja.

Avajaiskonsertti Spotlight on Tampere torstaina 29.10. striimataan kaikille ilmaisena klo 19 alkaen. Lavalla Kielo Kärkkäinen & Taming May, Masa Orpana Honk, Utopianisti.

Tutustu ohjelmistoon >> Tampere Jazz Happening 2020

LIVEKEIKKKOJEN PERUUNTUMISESTA

Pirkanmaalla koronaepidemian arvioidaan oleva kiihtymisvaiheessa. Uuden ohjeistuksen mukaan ravintolat on suljettava jo klo 23 ja anniskelu klo 22. Lisäksi asiakkaita saa olla enintään puolet maksimimäärästä.

Vastavirta-klubi

Niinpä Vastavirta ilmoittaa että Alakerran ja Yläkerran keikat on peruttu 11.10.-25.10 väliseltä ajalta. Vastavirrassa seurataan korona-rajoituksia ja päivitetään tulevia keikkatietoja tilanteen kehittymisen mukaan.

Vastavirran yläkerta on auki ma-pe klo 16-23, la-su klo 14-23.

Seuraa >> >> vastavirta.net

Pub Kujakolli

Myös Kujakolli joutuu ilmoittamaan että "vallitsevan tilanteen vuoksi joudumme ikäväksemme perumaan kaikki tulevat bändit Kujakollista".

Kolli on auki koronarajoitusten mukaisesti ma-pe klo 13-23, la-su klo 12-23.

Seuraa >> >> kujakolli.fi (fb)

Mikko & Alatalo Brothers. Harvoin keikkaileva kokoonpano, jossa mukana kaikki Alatalon veljekset. Vasemmalta Eero (laulu), Kalle (kitarat), Jussi (rummut) ja Aaro (basso). Issiaksen Välilevyn julkkarikeikalla lisäksi Selkä, Kala ja Tero.

Pispalan karnevaalikeikalla vuonna 2015 Ismael Sanen iso orkesteri.

© Asko Parkkonen