177 Pispalan tapahtumakalenteri, tulevat tapahtumat

Keikkamestat kiinni koronasulun ajan

Vastavirta: Livekeikat tauolla.
Seuraa >> vastavirta.net

Pub Kujakolli: Livekeikat peruttu toistaiseksi.
Seuraa >> kujakolli.fi (fb)

Menneet 2020

Vastavirta:
18.12. Vastavirta Lives - Jouluspesiaali klo 19 alkaen

Ninni Forever Band, Joni Ekman & Koira, Kalevi Suopursu Karaoke Show.

Linkki suoraan striimiin tulee Vastavirran verkkosivuille ennen lähetystä tai linkki löytyy suoraan Vastavirta-klubin youtube-kanavalta.

Seuraa ja katso >> vastavirta.net

Hirvitalon akustiset jamit joka toinen maanantai klo 17-20.
Jami-isänta, kitaristi Joona Mikkola kutsuu iloitsemaan musiikista, olit sitten edistyneempi tai ihan vasta-alkaja. "Soitellaan piisejä, improvisoidaan, tehdään yhdessä uusia. Tai tuo oma sävel tai sanat. Oma soitin kiva, muttei lainkaan pakollinen, talolta löytyy kitaraa ukulelea ja kaikkea kivaa kilkutinta".

Jami-illat joka toinen maanantai, jos koronatilanne sallii.

16. Tampere Guitar Festival (TGF) järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti marraskuussa viikonlopputapahtumana.

Sen aikana kuullaan kaksi kotimaista levynjulkistuskonserttia, jotka peruuntuivat keväällä koronan vuoksi. Kyseessä ovat Suomen klassisen kitaran eturivistöön kuuluvien Petri Kumelan ja Ismo Eskelisen uutuuslevyjen julkistamiskonsertit.

Konsertit järjestetään 6.-7.11. Tampereen Musiikkiakatemian Pyynikkisalissa, ja ne on kuultavissa myös verkossa kitarafestivaalin YouTube-kanavalla.

Pohjoismaiden suurimman kitarafestivaalin järjestelyistähän vastaa Tahmelassa Musiikkikoulu Musiikkitoteemia rehtoroiva Tomi Tolvanen. 

Tutustu >> Tampere Guitar Festival (TGF) 

LIVEKEIKAT

Pub Kujakollin livekeikat on toistaiseksi peruttu Pirkanmaan kiihtymisvaiheessa olevan koronatilanteen takia.

Tampere Jazz Happening 29.10. − 1.11. 2020.

Tampere Jazz Happening järjestetään tänä vuonna täysin kotimaisin voimin.
Festivaali toteutuu poikkeusvuonna hieman tavallista pienimuotoisempana, neljän päivän aikana. Pakkahuoneella ja Telakalla nähdään yhteensä 18 yhtyettä.

Suurimpaan osaan konserteista on myynnissä myös striimilippuja.

Avajaiskonsertti Spotlight on Tampere torstaina 29.10. striimataan kaikille ilmaisena klo 19 alkaen. Lavalla Kielo Kärkkäinen & Taming May, Masa Orpana Honk, Utopianisti.

Tutustu ohjelmistoon >> Tampere Jazz Happening 2020

Blues taivaan portilla

Jaakko Löytty on Suomen eturivin gospelmuusikkoja. Eräässä yhteydessä hän on luonnehtinut itseään "puolipispalalaiseksi". Löytyn suku on nimittäin asunut vanhassa Hyhkyssä 1920-luvulta lähtien. Jaakko taitaa itsekin nykyisin asua yhdessä vaimonsa Kaija Pispan kanssa lähellä sukunsa kotitaloa.

Kesällä 2020 julkaistun uuden levyn julkaisukiertue typistyi koronan takia yhteen livekeikkaan Jyväskylän Kaupunginkirkossa 23.11, joka samalla striimattiin. Konsertissa kuultiin uuden materiaalin lisäksi myös Löytyn tunnetuimpia lauluja vuosien varrelta sekä muutamia Siionin virsiä.

Katso livestreamohjeet >> tiketti.stream

Jaakko Löytty kommentoi uutta levyään näin:
"Levyn alaotsake on "Pettuleipägospelia näillä viimeisillä kaskimailla". Albumilla kuullaan tummia sävyjä, mutta hyvällä, toivorikkaalla asenteella. Olen nuoresta pitäen kuunnellut blues-musiikkia, mutta nyt vasta vanhempana rohkenin tehdä sitä levyllisen.

Siinä soi suomalaisen vanhenevan miehen sydänääni, ei ainoastaan Amerikan mustien tunnot. Siinä pohditaan elämän rajallisuutta ja omaa olemista, sekä kanssakulkemista lähimmäisten rinnalla. Myös vastuu yhteisestä maailmasta motivoi meitä musisoimaan. Yhdessä soittamisen ilo kuuluu levyltä ja konsertissa myös."

LIVEKEIKKKOJEN PERUUNTUMISESTA 2020

Pirkanmaalla koronaepidemian arvioidaan oleva kiihtymisvaiheessa. Uuden ohjeistuksen mukaan ravintolat on suljettava jo klo 23 ja anniskelu klo 22. Lisäksi asiakkaita saa olla enintään puolet maksimimäärästä.

Vastavirta-klubi

Vastavirta ilmoitti että Alakerran ja Yläkerran keikat on peruttu 11.10.-25.10 väliseltä ajalta. Keikat alkavat jälleen viikonloppuna 30.-31.10. Lavalla mm. Kalevi Suopursu Karaoke Show.

Vastavirrassa seurataan korona-rajoituksia ja päivitetään tulevia keikkatietoja tilanteen kehittymisen mukaan.

Katso marraskuun keikat >> >> vastavirta.net

Pub Kujakolli

Myös Kujakolli joutuu ilmoittamaan että "vallitsevan tilanteen vuoksi joudumme ikäväksemme perumaan kaikki tulevat bändit Kujakollista".

Kolli on auki koronarajoitusten mukaisesti ma-pe klo 13-23, la-su klo 12-23.

Seuraa >> >> kujakolli.fi (fb)

Mikko & Alatalo Brothers. Harvoin keikkaileva kokoonpano, jossa mukana kaikki Alatalon veljekset. Vasemmalta Eero (laulu), Kalle (kitarat), Jussi (rummut) ja Aaro (basso). Issiaksen Välilevyn julkkarikeikalla lisäksi Selkä, Kala ja Tero.

Pispalan karnevaalikeikalla vuonna 2015 Ismael Sanen iso orkesteri.

© Asko Parkkonen