Koko perheen festivaali

PispalaFolk on rento ja ihmisystävällinen folktapaus Pispalassa, tarkemmin Tahmelan rannassa. Olemme halunneet tuoda kuultavaksenne musiikkia sieltä, täältä ja tuolta! PispaFolkin linja on akustinen, musiikillisesti kahlitsematon ja yllätyksellinen.

Tapahtuma on ilmainen. Ei muuta kuin mukaan vaan joukkoon kirjavaan!

Joka elokuun ensimmäinen sunnuntai (vuodesta 2001 lähtien).

Pispala Folk 2019 Tahmelan rantalava sunnuntaina 4.8. klo 12 alkaen

Folkien iltaklubit

Akustista kauneutta Tahmelan rannassa 19. kerran!

Orkesterien esiintymisjärjestys on ohjelman mukainen. Keikkasetti noin 45 min.

Folkit aloittaa jo klo 12 Mika Peltonen eli Peltone, pitkän linjan laulaja-lauluntekijä Eurasta.

Folk95 on Maija Sihvolan & Peppiina Kaperin muodostama folkduo, jossa perinteinen kitarismi yhdistyy elektroniseen soundiin. Kapitaatio laulaa suomeksi, yllättävistä aiheista ja selvästi ääntäen. Orkesteri onkin perustettu Tahmelassa.

Iltapäivällä noin klo 14-17 välillä rantalavalle nousee kaksi kovan tason rytmiorkesteria. In The Mood on jalan alle menevää kitaravetoista ja laulustemmoihin luottavaa poljentoa, laulusolistina Pispalan likka Suvi Karjula. Ylöjärveläiselle iskelmä- ja rautalankayhtye A.Aallolle on komppia ikä kaikki. Tanssilavoja vuosikausia kiertänyt orkesteri viettää 30-vuotissynttäreitä tänä vuonna.

Debyyttialbuminsa tänä vuonna julkaiseva Liila Jokelin on lauluntekijä, joka uskoo vahvaan tarinaan. Folkeilla hän esiintyy veljensä Jantson kanssa. Omaleimainen lauluntekijä Joose Keskitalo on vieraillut folkeilla ennenkin. Tällä kertaa hän työstää tuotantoaan uusiksi kokeneista ja kokeellisista muusikoista muodostuvan Tampere Underground Orchestran kanssa.

Rantafolkit päättää Räjäyttäjät. Jukka Nousiaisen tähdittämä poppoo uskoo että rock on parasta taidetta, silloin kun se räjäyttää itsensä vapaaksi muiden tai itsensä asettamista tyylivankiloista.

Perinteiset folkjatkot illalla

Folkjatkoilla Pub Kujakollissa esiintyy Hirvikoira Hirvonen. Tarjolla kansanlauluja ja kantribluesia, suurten sulkakynäilijöiden sielunmaisemia ja omaehtoista lyriikkaa.

Vastavirran folk-klubilla kuullaan Joose Keskitaloa soolona. Hän on äskettäin julkaissut yhdeksännen albuminsa "En lähde surussa" (2019). The Sailors on reggaeporukka, joka takaa pehmeän rytmin ja letkeän kyydin soittaessaan reggaeklassikoita omalla tyylillään.

Lue tarkemmat esiintyjäesittelyt ja youtube-vinkit PispalaFolkien fb-sivuilta.
Pispala folk 2019 »

Pispalan musiikkiyhdistys 20-vuotta

Pispalan musiikkiyhdistys on perustettu vuonna 1999. Tasalukujen kunniaksi folkeilla esiintyy Kylänmiehet. Pispalalaisista ja Pispalaan liittyvistä kylän miehistä ja naisista kokoontuva soittoporukka. Radio Funista löytyy vielä viime vuonna tehty haastattelu, jossa muusikkoaktiivit Ari Selkä Pulkkinen ja Juha Hilden kertoilevat täysi-ikäisyyteen ehtineen PispalaFolkin taipaleesta. Samalla tulee kerratuksi se, miten Pispalan musiikkiyhdistys ja sen folkfestivaali syntyi. Haastattelussa pohdiskellaan myös sitä millälailla Pispala on "pieni kylä keskellä kaupunkia".
Pispala folk Radio Funissa (vuodelta 2018) »