Pispalan portaat
Ajankohtaista otsikkokuva
päivitetty 16.7.2019

Pispala Folk 2019

Akustista kauneutta Tahmelan rannassa 19.kerran.

Tällä kertaa rantafolkeissa esittäytyy mm. kovan tason tanssi- ja rytmiorkesterit. In The Mood laulusolistinaan Pispalan likka Suvi Karjula sekä 30-vuotta tanssilavoja kolunnut A.Aallon Rytmiorkesteri. Myös omaperäinen lauluntekijä Joose Keskitalo on koonnut ympärilleen kokeellisen Tampere Underground Orchestran. Folkit aloittaa puolelta päivin laulaja-lauluntekijä Peltone ja päättää illalla Jukka Nousiaisen tähdittämä Räjäyttäjät.
Lapsille omat folkit SirkusRakkausPumPum-taideryhmän vetämänä. Alueella rantakahvila- ja basaarit. Illalla folkjatkot Pub Kujakollissa ja Vastavirta-klubilla.
Folkit järjestää 20-vuotta täyttävä Pispalan musiikkiyhdistys. Tasalukujen kunniaksi rantalavalla esiintyy Kylänmiehet, Pispalan miehistä ja naisista kokoontuva orkesteri!
Pispalan Folk su 4.8. klo 11 - 02 »

Pispalalainen-lehti

Pispalalainen-lehden numero 1/2018. Käsittelyssä mm. taistelu bussilinjasta Harjulle sekä haastatteluissa runoilija Donald Adamson ja Moreeniaktivisti Mårten Sjöblom. Lehtien näköisversiot (pdf) 2000-luvun alusta lähtien verkkopispalalaisessa ».

Pispalan tapahtumakalenteri

Kesän 2019 menovinkit. Pispalan tapahtumakalenteri kokoaa kesän tapahtumat ja tilaisuudet, näyttelyt ja musiikit Pispalasta, ja vähän muualtakin. Katso kesäkalenterista.

Pispalan uusi asemakaava.

Asukastyöryhmien yhteisestä tietopisteessä eri tahojen muistiot, arvioinnit ja visiot tulevaisuuden Pispalasta sekä kaavakannanotot. Työryhmien tietoarkistoon.

Toimitilat

Pispalan Haulitehdas Kotiseutuyhdistys Pispalan Moreenin ylläpitämä juhla-ja kokoustila.

Pispalan kirjastotalo Pispalan kirjastoyhdistyksen lainauspalvelut sekä tapahtuma- ja kokoustilat.

Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalo Pispalan kulttuuriyhdistyksen tapahtuma-ja näyttelytila.

Rajaportin sauna Pispalan saunayhdistyksen ylläpitämä sauna-ja kahvilakortteli.

Kurpitsatalo Kurpitsaliikkeen tapahtuma -ja palvelukeskus.

Rakennuskulttuurikeskus Piiru Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistyksen korjaus- ja koulutuskeskus ns. Uittoyhdistyksen talolla.

Tapahtumat

Pispalan karnevaalit Karnevaaleja on juhlittu vuodesta 1982 lähtien joka vuosi.

PispalaFolk Akustista kauneutta Tahmelan rannassa vuodesta 2001.

Pispala Vilkkari Off Pispalan kirjastotalon ja Hirvitalon elokuvatapahtuma on uusin jäsen vuosittaisten tapahtumien sarjassa.

Pispalan talvitempauspäivä Saunasaaren edustalla sään salliessa - After Ski sisätiloissa.

Kulttuuriperintöarkisto

Punainen Pispala-verkkosivusto Uusittu ja täydennetty. Kertomus työväenliikkeen toiminnasta 1900-luvun alusta 1950-luvulle. Kuvaus keskittyy pääasiassa Pispalan työväentalon ja Pispalan työväenyhdistyksen toiminnan ympärille. Tekstiä täydentää työväenyhteisön keskeisiä toimintapaikkoja kuvaava kartta sekä monipuolinen, osin harvinainenkin, kuva-aineisto.

Pispalan valokuvia Kuvia Pispalan tapahtumista, maisemasta ja paikoista 1960-luvulta 1980-luvun loppuun. Kuvat ovat pääosin asukkaiden itsensä ottamia.

Pieni punainen kirja - verkkosivusto Pispalan rakennettuun ympäristöön ja maisemaan liittyvää kulttuuriperintöä kartoittaa ja kokoaa Pieni punainen kirja-niminen kulttuuriympäristöohjelma.

Pispalan rakennustavat-verkkosivusto Kulttuurimatka pispalalaisen rakentamisen dna:n, niihin perusominaisuuksiin jotka ovat tuottaneet monimuotoista ja rikasta miljöötä.

Uutta viikkottain
päivitetty 16.7.2019

Viikko 29

Huvilaelämää-viikko Tahmelassa

Ke 24.7 Johanna Vuoksenmaa esittelee Vesiystävät.

Viikolla opastetut näyttelykierrokset Rantahuvilat ja Vesiystäviä näyttelyihin sekä musiikkinäytelmä Ota kiinni Pötkönen.
Avovesiuintia harrastavana Johanna on kuvannut ja sanallistanut lähes kaikki merkittävät Pirkanmaan järvet ja lukuisia muita.
Uintikokemuksista on syntynyt valokuvanäyttely ja kirja Vesiystäviä - Lakefriends. Niistä löytyy vastaus siihen, kumpi on palasaippualta tuoksuva mummovesi, Näsijärvi vai Pyhäjärvi? Molemmat esillä Tahmelan huvilalla.
Huvilaelämää-viikko 22. - 26.7 »
Puhetta Vesiystävistä 24.7. Tahmelan huvila »

Viikko 28

Musta Pispala 2019

Mainettaan parempi vastakulttuurifestivaali.

Tapahtumapaikkana pääasiassa Vastavirta-klubin ympäristö. Tahmelan puolella vallaton luovan kirjoittamisen työpaja Mahdollisuuksien tilassa sekä Kujakollissa musisointia. Tapahtumaan sisältyy livekeikkojen lisäksi työpajoja, levymessut, zinekirjallisuutta, ruokaa ja yhdessäoloa sekä urheilua. Avajaiset ja zinejulkkarit perjantaina, työryhmät ja iltakeikat lauantaina. Festivaali päättyy sunnuntaina koripalloturnaukseen Pispan koulun kentällä!
Musta Pispala 12 - 14.7. »

Viikko 27

Muinaismarkkinat 2019 Pirkkalassa ja Laukossa

Oiva kesämatkan kohde - viikinkimarkkinat esityksineen, syöminkeineen ja juominkeineen.

Muinaismarkkinoilla uppoudutaan myöhäisrautakauden tunnelmaan. Taustalla on molemmilla paikkakunnilla viime vuosina tehdyt merkittävät arkeologiset löydöt ja niihin perustuvat näyttelyt.
Asiantuntijaluentojen lisäksi tarjolla on mittava määrä tekemistä ja ihmeteltävää: viikinkileirejä, taisteluesityksiä- ja kilpailuja, käsityöläismarkkinat, muotinäytöksiä, taikuutta, muinaismusiikkia ja teatteria, historian elävöittäjiä ja liveroolipelejä, muinaisia kädentaitopajoja lapsille ja aikuisille, luentoja ja opastettuja kierroksia muinaismuistoalueille.
Tapahtumien verkkosivuilla ohjelmatarjonta aikatauluineen sekä matkaohjeet Pirkkalan Reipiin ja Vesilahden Laukkoon.
Muinainen Laukko-festivaali 6. - 7.7.2019 »
Pirkkalan Muinaismarkkinat 13. - 14.7.2019 »

Viikko 26

Kurpitsatalon kesä 2019

Tulossa: Kulttuuripäivä Kurpitsalla 4.8.

Kurpitsatalon ensimmäinen Kulttuuripäivä 30.6. alkaa Sanataideaamiaisella. Siinä vinkataan kirjoja ja tehdään erilaisia, lyhyitä kirjoitusharjoituksia helposti ja leikkimielisesti. Päivä jatkuu satutuokioilla lapsille, runohetkellä sekä työpajoilla. Työpajat ja kurssit kuuluvatkin olennaisesti Kurpitsan kesään. Tulossa on Lumottu savu-suitsuketyöpaja sekä erilaisia kaupunkiviljelyyn liittyviä kursseja. Kesäkahvio palvelee keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.
Kurpitsatalon Kesäkahvio »
Kurpitsatalon kesä 2019 »

Pulterin akustinen ilta

Darlingbee Ravintola Pulterissa to 27.6. klo 19.

Pispalan musiikkiyhdistyksen kerran kuukaudessa ilmentyvä akustinen ilta. Tiskillä akustinen versio isosta Darlingbee kokoonpanosta. Mukana Heli Alku, laulu ja koskettimet, Pike Kontkanen, viulu, Riku Kettunen, kitara ja mandoliini. Akustiset illat aloitti jokin aika sitten jazziorkesteri Hannibal & Hot Heroes. Esiintymässä on käynyt myös Hanhiniemen MAT. Pulterissa tarjolla hyvän meiningin ja ruuan lisäksi edelleen tasokasta musisointia. Soitot klo 19 - 21 välillä.
Pispalan musiikkiyhdistys »
Ravintola Pispalan Pulteri »

Viikko 24

Hirvitalon puolesta

Hirvi aiotaan pistää lihoiksi!

Asialla on Tampereen kaupunki. Talo tontteineen halutaan pistää rahoiksi. Esitys on tulossa lautakuntakäsittelyyn lähipäivinä. Siinä ehdotetaan Hirvitalon vuokrasopimuksen päättämistä ja tontin kaavoittamista toiseen käyttöön.
Tukitapahtuma elävän omaehtoisuuden puolesta lauantaina 15.6. klo 15-21. Puheita uudesta tilanteesta, musiikkia, runoutta, klovneriaa, taidenäyttelyn avajaiset. Pihalavalla mm. Jukka Nousiainen, Mara Balls, Kielo Kärkkäinen. Kansankeittiö palvelee. Samalla voi katsastaa juuri avatun Tahmelan Veistospuiston!
Hirvitalo elää ohjelma »

Viikko 20

Pispalan karnevaalit 17. - 18.5.2019

Etkoilla Pispalan uus-hipie, kukkaispormestari Mikko Alatalo!

Karnevaalien etkot perjantaina Pub Kujakollissa ja Vastavirta-klubilla. Päätapahtuma lauantaina. Jo etkojen illalla Kujakollin edustan parkkialue on omistettu musiikille ja tanssille. Pihalla rytmittäjinä Hauli Bros ja Mikko Alatalo sekä Hanhiniemi-Rauhala MAT!
Kahden päivän aikana Pispalan karnevaalien klubeilla, Hirvitalon puistolavalla ja Tahmelan liikekeskuksen parkkitansseissa esiintyy ainakin 26 orkesteria tai artistia. Lisäksi karnevaalikeittiöitä useissa paikoissa sekä monenmoista tekemistä kulttuurikävelystä jalkapalloiluun, naamiotyöpajoista sirkusteluun. Tänä vuonna lasten ja aikuisten karnevaalikulkuetta säväyttää itse Samba Roseira! Let the sunshine in!
Pispalan karnevaalit 2019 ohjelma »
Pub Kujakolli live Pispalan karnevaaleilla »
Vastavirran karnevaaliklubit »

Tukkitien laulu Pispalan karnevaaleilla

Erkinpäivän kahvit Piirulla 18.5. klo 14-17.

Varhain keväällä, jäiden lähdettyä Näsijärvestä, alettiin odottaa tukkilauttojen ja tukkijätkien tuloa Näsin latvavesiltä. Ja tukkiteiden laulua. Lauluksi sanottiin sitä meteliä ja kolinaa joita tukit pitivät ylittäessään harjun maan ylisiä tai alisia tukkikouruja pitkin.
Pispalan karnevaalipäivänä uittopäällikkö Erkki Raution muistoksi kulttuurikävely uiton ajan maisemiin. Lähtö Ylä-Voiman kohdalta klo 15. Reitti Uittotunnelin alueen kautta entiselle Uittoyhdistyksen talolle Erkin päivän kahveille.
Rakennuskultturikeskus Piirussa Tukinuiton historian teemavuoden "Uiton aika Pispalassa"-näyttely arkistokuvin ja esinein.
Tukkitiet- ja tunnelit - Uiton aika Pispalassa »
Tukkitien laulu tapahtumakalenterissa »

Viikko 18

Pispalan Vappu 2019

Perinteinen vappujuhla Pyykkipuistossa klo 14

Jo yhtälailla perinteinen on Wappuaaton tanssit Haulitehtaalla. Pispalan musiikkiyhdistyksen järjestämien tanssien rytmittäjinä Foxset ja Kylänmiehet. Hyvissä ajoin päättyvistä Haulitehtaan foxseteistä ehtii vielä illalla moderneimpiin tyylittelyihin Vastavirta-klubille ja Pub Kujakolliin.
Vappupäivän Pyykkipuiston juhla jatkuu illalla rockvappuna sekä päättyy Vastavirtaklubin Yläkerran kansaiväliseen työväen juhlaan. Tarkista menovinkit tapahtumakalenterista.
Pispalan tapahtumakalenteri »

Viikko 16

Pääsiäisen sanomaa Pispala nimessä

Kristillisesti koristeltu säilä 1000-luvun Birckalasta.

Vanhan kirkon piispoista käytettiin sanaa pispa. Kylän nimi tuli talon nimestä la-johdoksella. Sanan alkuperä on kreikan episkopos, joka merkitsee "päällekatsojaa tai valvojaa". Suomeen sana on lainautunut muinaisruotsin bisp tai biisp kautta.
Myös Mikael Agricola käänsi episkopoksen sanalla "pispa". Mutta Agricolalle pispa oli sielujen kaitsija, kristus.
Pispalan alueella toimivan Harjun Kamarikuoron konsertti Tuomiokirkossa. Mm. Bachin Jesu, meine Freude tulkinta kuultavissa Aamulehden verkkosivuilla suorana ja pääsiäisestä lähtien kahden kuukauden ajan!
Ristintietä valoon-konsertti Tuomiokirkosssa 19.4 klo 18 »
Pispalan kirkon pääsiäisyön messu »

Viikko 16

Eduskuntavaalitulos Pispalassa

Pispan äänestysalue Tampereen aktiivisin

Maaliskuun alussa kysyttiin, voiko vasemmisto vielä mokata reilun gallupjohtonsa. Vastaus lienee kiistaton. Äärioikeistolainen ilmeetön vahanukke Halla-aho puhalsi punavihreät kevätkaunottaret Marinin ja Anderssonin hämmennyksiin. Mutta Pispalanharjulle oikeistopuhuri ei yltänyt. Pispala pysyi tukevasti sinivihreänä. Ja naiskolmikko Ikonen, Marin ja Kontula äänikuningattarina.
Pispalan vaalitulos »
Pispalan ehdokaskohtaiset tulokset »
Tampereen muiden äänestysalueiden tulokset »
YLen vaalipalvelu koko maa »

Viikko 13

Unelmien Avajaiset

Tahmelan Huvila on myös mahdollisuuksien huvila.

Taideyhteisö Mahdollisuuksien Tila on yksi huvilan toimijoista. Avajaisten kunniaksi uppoudutaan unelmien löytöretkeilyyn Riston soolokeikan tahdittamana. Luvassa myös muuta, maljoja ja vaahtokarkkia. Pukukoodi: Unelmat. Liput 5e.
Unelmien Avajaiset »
Mahdollisuuksien Tila »

Viikko 11

Ilmastovastuu?

Riittääkö vastuullinen kuluttaminen?

Millaista on ilmastoystävällinen arki? Riittääkö hiilijalanjäljen pienentämiseen vastuullinen kuluttaminen vai vaatiiko ilmastomuutoksen tehokas hillintä järeämpiä, aktivistisia toimia?
Tampereen Yliopiston tutkija, filosofi Lauri Lahikainen pohdiskele Pispalan kirjastolla erilaisia tapoja lähestyä ilmastovastuuta yksilöiden näkökulmasta. Vapaa pääsy.
Pispalan kirjaston tapahtumat »

Viikko 10

Birckalan Käsityömarkkinat Vapriikissa

Vielä ehtii - hieno näyttely päättyy 17.3.2019

Birckala arkeologisine löytöineen avaa kiintoisia näkymiä elämään Pyhäjärven rannalla, ja myös Pispalanharjulle, koska kannas on ollut tärkeän vesi- ja maantieliikenteen solmukohdassa. Hyhkyn ja Pispalan kylät kuuluivat Pirkkalaan varhaiskeskiajalta vuoteen 1937.
Käsityömarkkinoilla opastuksia näyttelyyn, työpajoja (erityisesti lapsille), musiikkia ja luentoja. Keskiajan käsityöläisten tekniikoilla tehtyjä käsinvärjättyjä villalankoja, kirjoja, koruja, päretöitä ja kynttilöitä sekä näihin liittyviä kokeellisen arkeologian luentoja.
Birckalan Käsityömarkkinat 9.-10.3. »
Arkeologisten kenttätöiden esittelypäivä 16.3. »

Viikko 9

Naistenpäivän saunalta Elokuvajuhlille

Rajaportilla - koko sauna vain naisille to 7.3.

Kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi. Ei pääsymaksua. Kahvila auki ja Rajaportin hoitola.
Varsinaisen Naistenpäivän (8.3) herkut tarjoaa Tampereen elokuvajuhlat. Esimerkiksi Minna Canthin Murtovaras mykkäelokuvan urkusäestyksellä, laulaja Anna Eriksonin Carte Blanche-näytöksen sekä feminismiteemaisen kokonaisuuden kilpailusarjassa.
Rajaportin saunan naistenpäivä 7.3. »
Tampereen elokuvajuhlien koko ohjelma 6.-10.3. »

Lastenteatteripäivä

Maaliskuussa vauvateatteria Pikku-Siilin kera.

Suomessa on kahdeksan ammattimaista, teatteri- ja orkesterilain piiriin kuuluvaa lastenteatteria. Eräs niistä on Teatteri Mukamas. Nämä teatterit kutsuvat juhlistamaan lastenpäivää hyvän esityksen ja juhlabrunssin pariin. Arvoituksellisessa, entisessä Pispalan WPK:n talossa toimivan Mukamaksen esityksenä Hiirulainen sirkuksessa. Maaliskuussa vauvateatteria.
Teatteri Mukamaksen kevään ohjelmisto »

Viikko 7

Runo on vapaa Vastavirrassa

Musiikillinen omatoimirunoilijoiden ilta 14.2. klo 20.

Musiikista vastaavat Pupurutsa ja Hirvikoira Hirvonen. Lavalle mahtuvat myös runoilijat. Pengo runot laatikostasi ja tule. Vastavirrassa runo on vapaa eikä vain umpihanki. Kyseessä on Pispalan kirjaston toimintaa tukeva ilta.
Hip Hop-luentosarjassa sunnuntaina 17.2. Jesse Markinin haastattelussa esillä paikallinen hiphopkulttuuri.
Puhetta Mansen räppihistoriasta »

Viikko 1

Tammikuu alkaa Takapotkuilla!

Loppiaisviikonlopun tanssit Vastavirta-klubilla.

Tammikuuntakapotkuilla Vastavirtaan luistelee ska-hurrikaani Hatless Cat Berliinistä. Lisävauhtia takapotkuihin tuovat kotoperäiset Voimaryhmä Tampereelta ja Kerjääjät Helsingistä. Aloitus klo 22. Liput 5e.
Takapotkutammikuu »

Vuosi 2018

Viikko 51

Pispalan kirjastolla musiikillinen Puurojuhla

Joulupuuroa ja musiikkia ke 19.12. klo 17 alkaen.

Musiikista vastaa laulaja ja lauluntekijä, pesäpallomies, kaupunginvaltuutettu Matti Helimo ystävineen. Tarjolla herkkää musisointia, jouluklassikoita ja omaa tuotantoa kokoonpanolla, johon kuuluu kitara, piano, sello ja viulu!
Vuoden viimeinen Pispalan kirjaston toimintaa tukeva tukikeikka Vastavirta-klubilla torstaina 20.12. klo 21. Lavalla tukemassa Ville Leinonen, MaHa, Väärät Kengät. Myynnissä laatukirjoja!
Pispalan kirjaston Puurojuhla »

Kotiseutuyhdistys Pispalan Moreenin Joulujuhla

Kaikille avoin juhla ti 18.12. klo 18 Haulitehtaalla.

Musiikin, yhteislaulun ja muiden perinteisten menojen lisäksi illan esitelmänä ohjaaja, kirjailija Jootarkka Pennasen esitelmä isoisästään näyttelijä Aarne Orjatsalon vaiherikkaasta elämästä.
Sata vuotta sitten jouluna Orjatsalo taisteli upseerina brittiunivormussa bolsevikkejä vastaa Muurmannin Legioonassa. Suomen sisällissodassa keväällä hän oli vielä taistellut vallankumouksen puolesta, bolsevikkien rinnalla. Tosin ei asein, vaan äänellä. Mutta miksi hän ei suostunut Charlie Chaplinin ehdotukseen lähteä näyttelijäksi Hollywoodiin? Orjatsalon elämä on täynnä arvoituksia, kuten joulun mysteeriin kuulukin.
Pispalan Moreeni ry »

Viikko 49

Reippailulenkki Pispalan maisemaan

Klikkaamalla kuvaa näet reittikartan.

Joulukalenteri-ikkunat tuovat valoa pimeyteen. Ensimmäinen ikkunaluukku avautui joulukuun alussa Selininkatu 8:ssa Tahmelassa. Viimeinen avautuu jouluaattona uudistetussa Pispalan kirkossa.
Kaikkiaan 24 hienoa, jouluista ikkuna-asetelmaa. Kohteet sijaitsevat laajalla alueella Pispalanharjua. Reittikartassa myös ikkunan avautumispäivät. Lisätietoa ja kuvia avautuvista ikkunoista facebookissa.
Pispalan joulukalenteri-ikkunat 2018 »

Viikko 47

Entinen seinähullu Pispalan kirjastolla

Täysijärkinen Pablo Seppä julkaisi muistelmat.

Tämäkin voi olla mahdollista vain Pispalassa. Tahmelan Ansiokalliolla asuvan Pablo Sepän "Entisen seinähullun täysijärkiset muistelmat" tuottivat lähes naapurit Pispalanharjulta. Vesa Majanen kirjoitti ja Heikki Salon Sateen ääni kustansi. Herrat ovat läsnä kirjaston varmaankin varsin huumoripitoisessa keskustelutilaisuudessa torstaina 22.11. klo 18 alkaen.
Tietoa Pispalan kirjaston toiminnasta ja tulevista tapahtumista saa seuraamalla yhdistyksen verkkosivuja ja facebookia.
Pispalan kirjasto »
Pispalan kirjastoyhdistys »

Viikko 47

Kekri Kurpitsatalolla la 17.11. klo 18-22

Perinnejuhla - satovuoden viimeinen ja uuden vuoden ensimmäinen päivä.

Sadonkorjuubuffet; shamanistinen rumpuseremonia (klo 19), vapaamuotoiset jamit (klo 20), tuliesitys (klo 21); alttarit edesmenneille rakkaille ihmisille ja asioille sekä tulevaisuuden toiveille.
Kekrijuliste facebookissa »

Viikko 41

TaHve Salibandyn Suomen Cupissa

Tahve-Happee Steamers la 13.10 klo 15 Tampereen Tenniskeskus

Oranssi on lokakuun väri. Värikkäitä otteita on luvassa myös Tenniskeskuksen sählykentällä. Tahmelan Vesa, maailmanmestari Lassi Vänttisen johdolla mittaa jyväskyläläisporukan todellisen tason. Panoksena jatkopaikka, ja kenties haastajacupin aluemestaruus.
Tahmelan Vesa facebookissa »
Tahmelan Vesa tapahtumakalenterissa »

Viikko 39

Hannu Salama ja Vapaat Radikaalit

Vastavirta-klubi sunnuntaina 7.10. klo 16-18

Eräässä haastattelussa vuonna 1986 Salama sanoo haluavansa elää vuoteen 2018, jolloin kansalaissodasta tulee kuluneeksi sata vuotta ja kirjailija itse täyttää 82 vuotta, "ja pääsen sanomaan että ette te saatanan lahtarit kerinny kaikkia tappaa".
Salama on sanonnut olevansa "punikkikostaja", joka toteuttaa kostoaan vain verbaalisesti, kirjoissaan ja lyriikoissaan. Eikö se perkele lopeta?, varmaan moni ajattelee. Niin, kannattaa tsekata. Mukana iloittelussa jazzporukka Vapaat Radikaalit.
Hannu Salama, Hepa Halme ja Vapaat Radikaalit »

Pispalaisia kirjauutuuksia

Pispalan kirjasto tiistaina 25.9 klo 18.

Päivölänkadun päivystävä dosentti Pekka Valtonen tunnetaan Latinalaisen Amerikan tutkijana. Uusimmassa teoksessaan hän kääntää katseen kaukomailta sisäänpäin, kotimaiseen henkiseen ilmapiiriin. Miksi sisällissodan jälkeisessä Suomessa käyty "kulttuurikamppailu" esim. Tulenkantajien arvostaman kosmopoliittisuuden ja suomalaisuutta varjelevien kansallismielisten välillä on ajankohtaista juuri nyt?
Pispalan kirjaston syksyn tapahtumat »
Katso myös tapahtumakalenterista »

Viikko 35

Kävelyfutiksen EM-turnaus Ikurissa

Kävelyfutiksessa juokseminen on kielletty mutta liike sallittu.

Tämä on jotain, mitä voi kokea vain Reinot jalassa! Pelissä, jossa ei juosta, ei taklata eikä potkaista palloa lantion korkeuden yläpuolelle. Mukana toistakymmentä joukkuetta. Lisäksi musiikkia, vohveleita ja Pitkon aikalisä. Lohkojen ottelut alkavat klo 10.
Hyväntekeväisyystempauksessa mukana myös ensi vuonna 100 vuotta täyttävä Tahmelan Vesa. Kävelyfutiksessa kokemus on valttia.
Reino Kävelyfutiksen EM-turnaus la 25.8. klo 10-15 »
Mitä on Kävelyfutis? »

Viikko 33

Pihakirppis ja Puutarhajuhlat

Kirppislöytöjä Pispalan pihoilta - puutarhajuhlat Hiedanrannassa

Vapaamuotoinen ja omaehtoinen kirppistapahtuma Pispalanharjulla ja Tahmelan laaksossa. Kartta kirppispihoista tapahtumasivulla. Lähde retkeilemään ja bongailemaan löytöjä!
Ihmeteltävää riittää myös Hiedanrannan Puutatarhajuhlissa. Musiikin, taiteen, hyvän ruuan ja lastenkulttuurin lisäksi Vinstage-sisustusmessut, kiertotalouden ja keksintöjen esittelyjä sekä kaupunkiviljelijöiden Lähi-idän pop-up ravintola!
Hiedanrannan Puutarhajuhla la 18.8. klo 11-22 »
Pispalan Pihakirppis su 19.8. klo 11-16 »

Viikko 32

Tampereen Teatterikesässä Tapahtumien Yö

Pispalan plikka Seela Sella avaa Teatterikesän 7.8.

Hair, Hamlet ja Hellyyden hetket-näyttely Kulttuuritalo Laikun galleriassa kokoaa Teatterikesän 50 vuotta. Juhlavuonna pääohjelmiston ja Keskustorin Ohjelmateltan ohella OFF Tampereen kokeellista ja paikallista teatteria sekä ravintoloiden Encorebaana.
Tapahtumien Yönä Pispalan Teatterin Kenkkuset Vastavirta-klubilla, Rajaportilla Saunalenkki sekä Pispalan Sälli ja Sinirytmi, Kurpitsatalolla musiikillinen Yökahvila.
Tampereen Teatterikesän koko ohjelmisto »
Pispalan Teatterin Kenkkuset OFF ohjelmistoa »
Rajaportin Saunan tapahtumien yö »
Kurpitsatalon Yökahvila »

Viikko 31

Muistojeni Pispala 2018 la 4.8. klo 12-17

Uittotunnelin kesäkahvila-alue. Lestinheiton MM-kisat klo 15.

Entisten ja nykyisten pispalalaisten kokoontuminen pidetään nyt kolmannen kerran Uittotunnelin kahvila-alueella. Vuosina 2001-2015 Pispalaa muisteltiin Viikinsaaressa.
Muistelemassa Heikki Salo Pispalanharjulta, Pablo Seppä Tahmelan Ansiokalliolta, Hauli Bros Duo Haulitornin juurelta sekä trubaduuri Hannu Kivinen. Lisäksi tapahtuman yhteydessä Pirkka-Hämeen Jatkäperinne-ryhmän tukkilaisnäytös! Näytös alkaa klo 16.
Muistojeni Pispala 2018 Uittotunnelin kesäkahvila »

Viikko 25

Raikasta keskikesän juhlaa!

Rajaportilla aattona juhannuslöylyt klo 12-18, Vastavirrassa TRE UG Nyt! jatkot, juhannuspäivänä juhannusreggeat. Hiedanrannassa Underground-festivaalit, jossa eivät hyttyset ja puutiaiset juhli, vaan punk ja indie, performanssi ja runous. Kaupunkijuhannuksen täydentää MM-futis, isolta ruudulta, Pub Kujakollin kisastudiossa.

Annikin runofestivaali 9.6.

Annikin puutalokorttelissa vapaa on vain umpihanki

Runousfestivaali täyttää 15 vuotta. Tänä vuonna juhlitaan, myös kirjallisuuden ja kulttuurin oman tiensä kulkijoita. Parikymmentä esiintyjää, runoilijoita ja muusikoita. Päätapahtuman ympärillä Annikki OFF-kaupunkifestivaali 6.-8.6. Pispalan Uittotunnelissa kokeellista poppia soittava Tursaswarrior, Hirvitalon runoilta-tapahtumassa mm. runollista äänitaidetta esittävä Hiljanharma.
Annikin runofestivaalin esiintyjät »
Annikki OFF ohjelmisto »

Tampere Guitar Festival 4.-10.6.

Kitarajuhlan päävieras kuubalainen säveltäjä Leo Brouwer

Kitaran, tanssin ja laulun juhlaa eri puolella Tamperetta. Pääkonsertissa Tampere-talossa esiintyy flamencon maailmantähti Tomatito yhtyeineen. Myös Pispalassa on mahdollisuus tutustua kansainväliseen kitarataiteeseen. Kitara laulaa Varalan Flow Parkissa, Cafe Pispalassa, Rajaportilla Suomalaisen saunan päivänä sekä Pub Kujakollissa. Kollissa festivaalin perinteiset, yllätykselliset päätösjamit sunnuntaina 10.6. klo 15.
Tampereen kitarafestivaalin ohjelmisto »

Viikko 22

Pispalan kirjaston kesän kirjamyyjäiset

Kesäkirjamyynti-kampanja 28.5.-1.6.

Tarjolla monipuolinen kirja-asetelma edulliseen hintaan. Tuotot kirjaston toiminnan tukemiseen. Auki perjantaihin 1.6. asti klo 10 - 18.
Pispalan kirjastolle »

Viikko 18

Teatteri Mukamas Festival 15.-19.5

Moderni nukketeatteri on visuaalisen teatterin juhlaa.

Kansainvälinen nukketeatterifestivaali 11. kerran. Teatteriryhmiä Eestistä, Hollannista, Suomesta ja Puolasta. Visuaalisesti vaikuttavia esityksiä niin lapsille kuin aikuisillekin. Esimerkiksi puolalaisen Teatr Animacjin aikuisille suunnattu Molier, joka toteutetaan commedia dell'arte muodossa. Esityspaikkoina Mukamaksen Pispalan teatteri, Hällä-teatteri, Kulttuuritalo Laikku sekä Pakkahuone. Tutustu ohjelmaan. Tätä ei ole tarjolla kuin kerran vuodessa!
Teatteri Mukamas Festival 2018 »

Taidesuunnistusta Pispalassa

Pirkanmaalla 102 taidekohdetta. Teemana lähitaide.

Ideanahan on mahdollisuus päästä tutustumaan taiteilijoiden työtiloihin, ateljeseen tai galleriaan sekä työskentelytapoihin. Pispalasta kohteina muun muassa Rakennuskulttuurikeskus Piiru eli entisöity Uittoyhdistyksen talo, Ahjolan grafiikkapaja sekä Harjulta Ateljee Paunu. Lähialueelta Pyynikin entisen Suomen Trikoon tiloissa useita kohteita avoinna sekä uutena paikkana Hiedanrannan taidepajat.
Taidekatalogissa aakkosellinen lista kohteista osoitteineen.
Taidesuunnistus 2018 katalogi »
Rakennuskulttuurikeskus Piiru »

Viikko 16

Ei tuttua miestä voinut vihata

Juha Hurmeen käsikirjoittama ja ohjaama näytelmä rauhasta.

Suomessa tehtiin sisällissodan alkaessa 60 paikkakunnalla rauhansopimus punakaartin ja suojeluskunnan välillä. Pitäjien asukkaat yhteisellä sopimuksella päättivät, etteivät käänny asein toisiaan vastaan. Limingan ihme kertoo tälläisestä sopimuksesta, jollaisia tehtiin myös esimerkiksi Ruovedellä ja ainakin yritettiin Lempäälässä. Rooleissa Suomen Teatteriopiston näyttelijätyön perus- ja jatkolinjan opiskelijat. Esitykset Komediateatterin ulkonäyttämöllä 24-29.4.2018.
Juha Hurmeen Limingan ihmeen esitykset »

Viikko 15

Miksi Lenin petti Suomen työväenluokan?

Pispala 1918 keskustelusarjan viimeinen osa 9.4. klo 18.

Vastausta voi kysyä Moskovan yliopistosta valmistuneelta ja sittemmmin pitkään Lenin museon johtajan toimineelta filosofian tohtori Aimo Minkkiseltä. Ami luennoi Pispalan kirjastolla aiheesta Suomen sisällissota osana ensimmäistä maailmansotaa. Lenin lupasi tukea Suomen työväen vallankumousta eikä sitten tukenutkaan. Suhteet keisarilliseen Saksaan ja sotkuinen Venäjän sisällissota vei bolsevikkihallinnon kaiken huomion. Lisää kirjaston verkkosivuilla.
Pispala 1918 keskustelusarja »

Viikko 5

Tampere 1918 näyttely ja luentosarja

Kahdeksanosainen luentosarja keskiviikkoisin klo 18.

Museokeskus Vapriikin uudistuneeseen Tampere 1918 näyttelyyn liittyvä luentosarja paneutuu Suomen sisällissodan "sisällisyyden" luonteeseen. Sitä pohjustaa professori Pertti Haapalan avausluento 31.1. Aiheena Euroopan sisällissodat 1918-1922. Jatkossa teemaa syventävät Tuomas Hopun Venäläiset Suomessa (7.2.) ja Seppo Hentilän Saksalainen Suomi (21.2). Keväämmällä esillä myös naiskaartit sekä punaorpojen- ja leskien arki.
Vapriikin keskiviikkoluennot keväällä 2018 »

Viikko 4

Susinarttujen housuissa - Tampere-talolla

Naiskuoro Tellus esittää 1918 naisvankien lauluja.

Tampere 1918 - maailma 2018 tiedetapahtuma Tampere-talolla 27.1 alkaa klo 10 sisällissotaa käsittelevillä esityksillä sekä Tampere 1918 näyttämöllä pohdinnoilla. Mukana käsikirjoittaja-ohjaaja Sirkku Peltola. Toistemme viholliset?-kirjaa julkistamassa muusikko Heikki Salo ja laulamassa pispalalainen naiskuoro Tellus.
Valoa pimeyteen-tiedetapahtuman ohjelma »

Viikko 3

Pispalan asemakaavatilanne

Asemakaavauudistus alkoi kovalla ryminällä 10 vuotta sitten.

Niin, muistatteko vielä? Kaupunginosakonfrenssit Pispalan Pamaus ja Pispalan Palapeli? Asukastyöryhmät ja KaOs-hanke. Pispalan visiot ja vaihtoehtoiset kehityskuvat. Mikä on tilanne nyt? Esittely- ja keskustelutilaisuus Haulitehtaalla keskiviikkona 17.1. klo 17.30-20.00. Kahvitarjoilu!
Tutustu Pispalan kaava-aineistoon »

Viikko 2

Sisällissodan Muistot

Kahdeksanosainen luentosarja joka toinen torstai klo 17.

Aloitus 11.1 Werstaan Auditoriossa. VTT Olli Kleemola kertoo Veljessodan kamppailevista kuvista. Miten valokuvat ovat osallisina ja toimijoina menneisyyden tapahtumissa ja niiden muistamisessa? Esimerkiksi rohkeiden punatyttöjen asetelmalliset studiokuvat. "Epärationaalisia anti-naisia, joiden henki haisee vereltä"?
Sisällissodan muistot -luentosarja »

Vuosi 2017

Viikko 52

Opi Pispalaa - 52 tarinaa

Hiljainen kylätie 1930-luvulla.

Pispala liitettiin Tampereeseen vuonna 1937. Pispala 80-vuotta sivustolla tapahtumaa on juhlistettu vuoden alusta lähtien tarinoilla. 52 viikkoa, 52 tarinaa. Opi Pispalaa-sarjan on laatinut Moreenin puheenjohtaja Markku Komulainen. Viimeinen ilmestyy vuoden viimeisellä viikolla. Käykääpä tutustumassa!
Pispala 80-vuotta »

Viikko 49

Reippailulenkki Pispalan maisemaan

Klikkaamalla kuvaa näet reittikartan.

Joulukalenteri-ikkunat tuovat valoa pimeyteen. Ensimmäinen luukku avautui joulukuun alussa Pispalanvaltatie 56:ssa. Viimeinen avautuu jouluaattona Selininkadulla Tahmelassa. Kaikkiaan 24 hienoa, jouluista ikkuna-asetelmaa. Kohteet sijaitsevat laajalla alueella Pispalanharjua. Reittikartassa myös ikkunan avautumispäivät. Lisätietoa ja kuvia avautuvista ikkunoista facebookissa.
Pispalan joulukalenteri-ikkunat »

Viikko 48

Joulumarkkinat Haulitehtaalla

Markkinapäivät 12.-13.12. Klikkaa kuvaa.

Pispalan yhdistysten yhdessä järjestämät ohjelmalliset suurmyyjäiset. Yli 25 myyjää. Tarjolla lähes kaikkea jouluista. Musisoimassa muun muassa lastenorkesteri Höpinätötterö, hieman vanhemmille Tampere Underground Orchestra. Kirjailija Kristiina Harjula kertoo uusimman romaaninsa Samettiruusuja Harjutiellä taustoista.
Kuvia joulumarkkinoista »

Viikko 44

Dia de los muertos - kuolleitten buffet

Hirvitalolla Pyhäinpäivää ja/tai kekriä juhlistetaan monipuolisella kattauksella vegaanisia meksikolaisia ruokia, kaakaota ja jälkiruokaa. Tapahtumaan toivotaan ennakkoon paikkavarauksia. Tunnelmaa Kuolleiden päivään elävien ja edesmenneiden ystävien ja sukulaisten seurassa tarjoaa Inka Niemi esittäen elävää musiikkia. Varaukset ja buffetmenu Hirvitalon sivuilta.
Kuolleitten buffetmenu Hirvitalo »

Viikko 44

Pub Kujakolli 25vee 3.11. klo 19

Pub Kujakolli on toiminut Tahmelan Liikekeskuksessa neljännesvuosisadan, vuodesta 1992 lähtien. Ensimmäisessä vaiheessa pubia vetivät Pirkko ja Jokke Salosaari, sitten Tuula ja Puro. Uusin vaihe alkoi vuonna 2007. Pubia laajennettin, määrättiin savuttomuus sisätiloihin ja lopulta anniskeluoikeuksissa Kujakolli kohosi A-luokkaan. Syystäkin on aihetta juhlaan! Tapahtumakalenterissa lisää tulevista livekeikoista.
Pispalan tapahtumakalenteri »

Viikko 43

Pispalan uuden kirjaston avajaiset 3.11 klo 17!

Pispalan kirjasto muutti kesällä Tahmelanmutkasta Pispalanvaltatien varteen, lähelle Pispalan Pulteria. Kirjasto on ollut auki syyskuusta lähtien. Virallisissa avajaisissa uusien tilojen ja kokoelmien esittelyä, teatteria ja musiikkia. Tarjolla kahvia, teetä, kakkua - myös gluteeniton vaihtoehto. Tulevista tapahtumista lisää tapahtumakalenterissa ja Pispalan kirjaston verkkosivuilla.
Pispalan tapahtumakalenteriin »

Viikko 42

Pispala-ilta Metsossa 16.10. klo 18

Metson Lehmus-salissa esitellään Seppo Viidan toimittamat Lauri Viidan kirjeet ja Kristiina Harjulan teos Samettiruusuja Harjutiellä. Viidan runoja illassa tulkitsevat näyttelijät Ahti Jokinen ja Sanna Majanlahti. Illan aikana nähdään myös Jarmo Janssonin Pispala-kuvien esitys. Vapaa pääsy!
Lauri Viita-ilta »

Viikko 40

Täsmäteatterin Uittovoima-näytelmä

Kehutussa Uittovoima-näytelmässä Pispalan uittotunneli toimii paitsi näyttämöna, myös yhtenä päähenkilöistä. Tunneli muuttuu esityksessä unohdetusta betoniputkesta toiseksi todellisuudeksi. Uittovoima käsittelee toivoa ja talkoohenkeä tunnelia rakastavien henkilöiden kautta. Katso jäljelläolevat esitykset Täsmän verkkosivuilta.
Täsmäteatterin Uittovoimaa »

Viikko 35

Kirjasto rokkaa Vastavirta-Klubilla lauantaina 2.9.2017

 • Pub Yläkerta klo 18 - 21 (ilmainen)
 • Cohtaus
 • Peltilelut
 • Bad And The Bone
 • Meta plays Project 2
 • Cause For Effect
 • Alakerta klo 21 alkaen (6 €)
 • APS4
 • The Einsteins
 • Hullut Päivät
 • Meta plays Project 2
 • UTU

Illan tuotto Pispalan Kirjastolle!

Jokaisessa bändissä on mukana joku Pispalan Kirjastoyhdistyksen aktiiviporukasta!

Pispalan saunafestivaali kurpitsatalon rannassa lauantaina 2.9.2017

Mukana ainakin

 • majasauna
 • peräkärrysauna
 • telttasaunoja
 • pakusauna
 • yrttihöyrysauna
 • saunaveistos Tulenpitäjä

Esiintymässä

 • Huojuva Komppi
 • Jukka Hynninen
 • Juho Ylinampa
 • Anniina & Risto
 • Lepolan akka ja kulkutauti
 • Dj Bucovina

Pääsylippu 10€ jolla pääsee saunomaan kaikissa festivaalin saunoissa, lipun voi lunastaa paikan päällä

Lue lisää

Viikko 31

Pispala Folk 2017

Pispala Folk sunnuntaina 6.8. klo 11 - 20 Tahmelan Ranta. Illalla folk-klubit Pub Kujakollissa ja Vastavirrassa.
Kovatasoinen livekattaus. Viitisentoista orkesteria tai artistia. Folkit alkaa lasten SirkusrakkausPumPum-rantajuhlalla ja päättyy yöllä aikuisten klubimeininkiin folkjatkoilla. Tahmelan rantalavalla muun muuassa flamencotanssijoilla vahvistettu Rumba Tre, kummeli Heikki Hela, jouhikkoshamaani Pekko Käppi, kitaristivelho Jukka Nousiainen, multipercussionisti Risto Ylihärsila. Ja ikäänkuin Suomi 100 vuotta juhlavuoden kunniaksi, improvisaation mestarit, jazzpianisti-säveltäjä Heikki Sarmanto ja huilisti-tenorisaksofonisti Juhani Aaltonen. Älkää missatko!
Pispala Folk 2017 ohjelma »

Viikko 27

Birckala-näyttely ja Muinaismarkkinat

Vapriikin hieno Birckala 1017-näyttely painottuu myöhäisrautakaudelle, mutta ulottuu myös keskiajalle. Näyttelyn visuaalista ilmettä hallitsee viikinkiaikainen hämäläiskylä (Birckala), jonka pohjalta kasvoi keskiaikainen Pirkkalan kirkonkylä ja hallintopitäjä.
Näyttely arkeologisine löytöineen avaa kiintoisia näkymiä elämään Pyhäjärven rannalla, ja myös Pispalanharjulle, koska kannas on ollut tärkeän vesi- ja maantieliikenteen solmukohdassa. Hyhkyn ja Pispalan kylät kuuluivat Pirkkalaan varhaiskeskiajalta vuoteen 1937.
Pirkkalan Muinaismarkkinat uppoutuu rautakauden ja viikinkiajan tunnelmaan. Pohjana on alueella tehdyt arkeologiset löydöt ja tarinat. Tarjolla on mittava määrä tekemistä ja ihmeteltävää: viikinkileiri, käsityöläismarkkinat, taikuutta, musiikkia ja teatteria, kädentyöpajoja lapsille ja aikuisille, asiantuntijaluentoja ja opastettuja kierroksia muinaisjäännösalueella. Tapahtumapaikkana Reipin museo ja Reipin tila.
Birckala 1017-näyttely »
Pirkkalan Muinaismarkkinat 15.-16.7.2017 »

Viikko 25

Tampere Underground Juhannus

Musiikkifestivaali Hiedanrannassa perinteisinä juhannus- päivinä pe-la 23.-24.6. Festivaaliavaus jo torstaina Vastavirta-klubilla, päätöspileet sunnuntaina. Vastavirran lavalla muun muassa Vastavirta-orkesteri.
Hiedanrannassa ei ole ravintolapalveluita, mutta kuitenkin vapaa pääsy. Kolmella lavalla yhteensä yli kolmekymmentä orkesteria tai artistia. Muun muassa Tampere Underground Orchestra featuring Hannibal and Mara Balls. Lisäksi performansseja, runoutta ja teatteria tapahtuma-alueella.
Tampere Underground Juhannus ohjelma »

Viikko 21

Tampere kitarafestivaali

Pohjoismaiden suurin klassisen kitaran festivaali käynnistyy kesäkuun alussa. Tarjonta ei ole enään pelkkää klassista vaan mukana on monipuolinen kattaus eri tyyleihin. Muun muassa vuoden kitaralähettilääksi nimetty Dave Lindholm esiintyy SF-Blues kokoonpanon kanssa Tampere-talon pääjuhlassa.
Festivaali levittäytyy pitkin Pirkanmaata, mutta myös Pispalassa tapahtuu. Tahmelassa asuva festivaalijohtaja Tomi Tolvanen tuo Pub Kujakolliin keskiviikkona 7.6. huippukitaristi Otto Tolosen ja lauantaina 10.6. Rajaportille Suomalaisen Saunan päivänä norjalais-brasilialais-mozambikilaisen Freedoms Trion. Perinteiset päätösjamit yllätysesiintyjineen Kujakollissa sunnuntaina 11.5. klo 16. Ja kaikki tämä ilmaista. Kannattaa tsekata.
Tampere Guitar Festival ohjelma »

Viikko 20

Pispalan Karnevaalit

Pispalan 36. karnevaalit lauantaina 20.5. klo 11-02 sekä jatkot sunnuntaina 21.5. klo 18.
Tapahtumakalenteri »
http://www.pispala.fi/karnevaalit/ »

Viikko 18

Pispalan Vappu 2017

Kultuuriyhdistys Moukari ja Korttitalo ry:n vappujuhla 1.5 klo 14 - 20 Pispalan harjulla Pyykkipuistossa.
Vappu-juhlan Facebook-sivut »

Viikko 17

Perinteiset vappuaaton tanssit Haulitehtaalla

Jos et muuta keksi vappuna, tule Haulitehtaalle tanssimaan. Osoite Haulikatu 8. Järjestäjänä Pispalan Musiikkiyhdistys ry ja Pispalan Moreeni ry
Vapputanssien esite »

Viikko 11

Pispala Vilkkari OFF 11.-12.3.

Tampereen Elokuvajuhlien oheistapahtumaksi jo vuonna 2006 syntynyt Pispalan oma elokuvajuhla palaa kehiin muutaman vuoden tauon jälkeen. Ja komeasti palaakin.Yli 20 lyhytelokuvan kokonaisuus peilaa Pispalaa, niin elokuvasisällöllisesti kuin tekijyydenkin kanteilta.Erikoisesityksinä Raken Pispala Special, Katariina Lillqvistin uusin animaatio Radio Dolores sekä Jussi Kareliuksen musiikkivideot.Kevään 2017 menovinkit. Pispalan tapahtumakalenteri kokoaa kevään tapahtumat ja tilaisuudet, näyttelyt ja musiikit Pispalasta, ja vähän muualtakin.
Pispala Vilkkari OFF 2017 ohjelma »
Radio Dolores Tampereen Elokuvajuhlilla »

Viikko 8

Pispala 80 vuotta

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 80 vuotta siitä, kun pispalalaiset huomasivat olevansa kaupunkilaisia. Vuoden 1937 kaupunki- liitoksessa ns. läntiset kaupunginosat, jotakuinkin muinainen Harjun Jakokunta, tuli liitetyksi Tampereeseen.Pispalan Moreeni juhlistaa tapahtumaa elokuussa Pyynikin ulkoilmateatterissa järjestettävällä tilaisuudella. Mutta jo nyt on ilmestynyt Pispala 80 vuotta - juhlasivusto, jossa joka viikko esitellään jotain Pispalaan tai sen historiaan liittyvää asiaa. Käykääpä katsomassa, mitä Opi Pispalaa - oppitunti 8/52- kertoo Olavi Virrasta!
Pispala 80 vuotta Tamperetta »

Viikko 3

Sivistys kovana arvona

Pispalanharjun maisemissa asusteleva teatteriohjaaja Juha Hurmeen mielestä on olemassa talouttakin kovempi arvo, nimittäin sivistys. Kirjastoyhdistyksen ja Entiset nuoret-verkoston järjestämä tilaisuus on varmasti kiintoisa, myös esityksellisesti. Valittiinhan Hurme jokin aika sitten Suomen puhujamestariksi.
Sivistys kovana arvona Telakalla ti 17.1. klo 18 »

© Pispalan asukasyhdistys