Pispalan uusi kaava

Pispalan kaavoitusta pohjustavien työryhmien yhteinen tietopiste

 

Työryhmä: Liikenne

Liikenneryhmän loppuraportti

Liikenneryhmän loppuraportti 2008. »

Liikenneryhmän kokous 18.9.2008

Liikenneryhmän kokous 18.9.2008 klo 18.00, Peksalla (Pertti Pulkki, pispalanharju 28)

Paikalla: Pertti Pulkki, Mårten Sjöblom, Mira Takala, Markus Henriksson, kirjurina Pertti Pulkki.

Viime kokouksessa kävimme läpi Pispalan liikenteellistä esiselvitystä ja kävimme vilkasta keskustelua sen pohjalta todeten, että se on hyvä pohja asioiden läpikäymiselle.

Ja ennen kaikkea se, ettei tarvitse arvuutella, vaan on tilastoa, nopeuksista, liikennemääristä ja läpiajoliikenteestä. Nopeudet Pispalanharjulla ja Pispankadun loppupäässä ovat törkeitä, keskimäärin kaikki ajoivat 30% ylinopeutta. Olisiko peiliin katsomisen paikka, ja missä on liikenteen valvonta??

Minua hieman huvittaa kohta Tampereen seudun liikenne mallin ennusteet vuodelle 2030, pispalan liikenne pysyy entisen kaltaisena ja liikenne määrät entisellään. Kuitenkin muutoksia tapahtuu ,ilmaston muutos öljyn ehtyminen jne.. Pispalan malliin Hämeessä palokunnan mottohan on “kolmas talo palaa tarttiskohan lähtee sammuttaan”

Kokouksesta pistin ylös mm.seuraavaa

Lopuksi totesimme et on se hienoo kun nyt on sisäinen liikenne ulkoistettu. Heh,heh.

Seuraavassa kokouksessa jatkamme lennokkaiden ideoiden viljelyä tervetuloa tai siis menoa kokoushan on Marten Sjöblommilla Liikenneryhmän seuraava kokous on torstaina 2.10 Hiidenkatu 10, klo18.00. Mårten Sjöblommilla Ansiokalliolla (Hiidenkatu 10, Hiidenkatu haarautuu linja-auto 21:n Varalan pysäkkien kohdalla).

Muistio Ranta ja kasvimaat ja Liikenne –työryhmien yhteisestä tapaamisesta

Aika 7.6.2008 klo 17.00
Paikka Kurpitsatalo

Läsnä: Marjaana Tuoriniemi, Kati Lehtinen (pj), Pertti Pulkki, Veikko Niskavaara, Karoliina Hannula, Silja Pärssinen, Marianna Laiho, Mira Takala, Outi Paloranta, Irma Rantonen (kirjuri), Teuvo Meclin ja Markus Henriksson.

Puheenjohtaja Kati Lehtinen avasi kokouksen ja luki aluksi Mårten Sjöblomilta tulleen viestin. Mårten ei päässyt itse paikalle.

Tämän jälkeen alkoi vilkas keskustelu, josta alla tiivistetysti otteita teemoittain.

Liikenne – yleistä

Mira Takala tekee alueella liikenneselvitystä. Hän kertoi, että tulokset liikennemääristä ja nopeuksista tulevat kuukauden parin sisään.

- kysyttiin, tuleeko selvityksessä vastaus siihen, ketkä käyttää Rantatietä ja ketkä Pispalan valtatietä?

- Vastaus: ei selviä tästä. TTY:n laitos tekee liikenteen määränpäätutkimuksia. Ei ole tietoa, onko tällaista tutkimusta tulossa tänne.

Miralla ei ole myöskään tietoa Pispalan valtatien loppuunsaattamisen aikataulusta.

Parkkipaikat – pysähdyspaikat

Kevyt liikenne

Uittotunneli: vene/pyöräväylä?

Kasvimaat

Lasten kuljetus autolla Pispan koululle

Julkinen liikenne

Uudet ideat

Kevyen liikenteen väylä Pyhäjärven rantaa pitkin keskustaan

Irmalta viesti Rakennusoikeusryhmän rouvalta: Tarvitaan reitti Pyhäjärven rannan kautta kaupunkiin. Yksityiset tontit eivät ole este, ei ole ennenkään ollut.

Valtatieliikenne

Ruuhka-aikojen läpikulkukielto autoille. Uittotunnelille tukko. Estäisi samalla myös Tahmelan läpiajon. Täällä asuvien elämää rajoittaa sen hetken. Läpiajokielto on toteutettu muuallakin vrt. Helsinki Pitkäsilta.

Käysirata/hissi

Marjaana Tuoriniemi ehdotti, että kaavoittajaa varten erilaisten ideoiden vaihtoehdot tutkittaisiin kartan avulla, mietittäisiin vaikutukset, miten esteet tai vaikeudet voitetaan ja miten perustellaan idean tarve. Siinä voi heitellä visioita toteutustavoista ja miettiä myös luontoarvoja.

Karoliina poistui välillä paikalta ja muistutti lähtiessään, että 15.6. on juhannusmarkkinat Pispalassa.

Mietittiin bussireissun kohdetta. Toivomus oli Loviisan Vanhassa vara-päivät elokuun lopussa. Irma jatkaa asian selvittelyä myös muissa ryhmissä.

Seuraava Liikenne-ryhmän tapaaminen on 12.6. klo 17. Tapaaminen Pispalan kirkon parkkipaikalla, josta kävely/pyöräily ympäristössä ja kevyenliikenteen reittien tutkiminen.

Seuraava Ranta ja kasvimaat -ryhmän tapaaminen on sovittu 28.8. klo 17 Kurpitsatalolle. Sovittiin, että jatkossa tapaamiset olisivat tiistaisin, jotta myös Aila pääsisi mukaan. Ehdotettiin syyskuun tapaamiseksi 16.9. klo 17. Paikka ja aika tarkentuvat myöhemmin.

Kokous päättyi n. klo 19.10

Työryhmien julkaisut

Viimeisimmät julkaisut